Наказание в забавачка: Дете, само в стая, със сапунисани очи!

Според учителката то било изцапано и тя измила лицето му
8 сеп 2017 14:00, Боряна Павлова
65
Наказание в забавачка: Дете, само в стая, със сапунисани очи!
Снимка: архив Reuters

Пореден сигнал за агресия в детска градина идва от Стара Загора.

Майка на малчуган, посещаващ детска градина "Мечо пух" сподели в социалните мрежи, че детето й е било бито.

Малчуганът разказал, че е бил бит от госпожата, защото не слушал и бягал в двора. Заради това бил наказан, като е затворен сам в стая, а очите му били сапунисани.

Още по темата

Майката видяла синините по телцето му, след като вчера отишла да го вземе. Госпожата, която била на смяна, не знаела какво се е случило.

Учителката разказала, че не е удряла детето. Било изцапано и затова просто измила лицето му. Завела го в самостоятелна стая, за да разговаря с него, защото отказало да се храни и започнало да хвърля приборите по земята.

От Община Стара Загора разпоредиха незабавна проверка в детска градина "Мечо пух".

"По-големият проблем е този белег, който е останал тук – вероятно или самото дете по твърдение на учителката – си е удряло главичката, имало такъв маниер понякога, когато е изнервен, или е блъснат – това не можем да го твърдим за съжаление", заяви пред БНТ Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора.

"Сега от тук нататък следват съответни наказания. И те ще бъдат много категорични и строги, защото напоследък всички сме много чувствителни. Аз заставам зад това, че трябва да бъдем много търпеливи към децата, особено към децата с такива особени образователни потребности деца", увери заместник-кметът.


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
герой преди 3 години
Винаги съм мразел градината! Там не ни биеха лелките, ами по-големите деца! В сън шамар, ако реагираш, бой по главата. Отврат беше, а сега самите лелки ги бият , ужас!
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РАБОТЯ ПОВЕЧЕ ОТ 30 Г С ДЕЦА- ПРЕДЛАГАМ НЕЩО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЕЛЕМЕНТАРНО НОРМАТИВНО ДА СЕ УРЕДИ ПРЕСТОЯ НА БЕЗРАБОТНИТЕ РОДИТЕЛИ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ- НАЙ ВЕЧЕ РОДИТЕЛИ НА АГРЕСИВНИ ДЕЦА, КОИТО БИЯТ, РИТАТ, ХАПЯТ, ХВЪРЛЯТ ПРЕДМЕТИ И СТОЛОВЕ. ДЕЦАТА ИМАТ ПРАВА ЗАЩИТЕНИ ОТ ХАРТАТА ПО ПРАВАТА НА ДЕЦАТА В САЛАМАНКА. МИСЛЯ ЧЕ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ЖЕСТОКОСТ КЪМ ДЕТЕТО ДА СЕ ОТДЕЛЯ ОТ МАЙКАТА/ ДОРИ ЖИВОТНИТЕ НЕ ГО ПРАВЯТ/-ТАКА КАКТО В ГЕРМАНИЯ ГРУПИТЕ СА ПО 6 ДЕЦА, А РОДИТЕЛИТЕ ОСТАВАТ ДО ТЯХ 2 МЕС. ЗА АДАПТАЦИЯ
59
1
 
4
 
! Отговори
Истината е преди 3 години
че и децата са невъзможно разглезени и невъзпитани.И също така персонала е неспособен.Аз от учителките в детската градина имам най-хубави спомени, с някои поддържам контакт и до днес,чувствам ги като втори майки.А за камерите съм напълно за.Но дали ако ги сложим и у вас няма да видим как пердашите детенцето си в пристъп на ярост, както наскоро видях в един магазин майка да бие през лицето детето ,че и иска нещо, а отстрани бащата стоеше уплашен,да не отнесе и той един шамар
58
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък имам спомени от първи клас,вместо да ми обясни спокойно уродката ми удари шамар който никога няма да забравя,после вкъщи с майка ми спокойно седнахме и полека-лека разгадахме как се решават задачите със скоби заради които изядох шамара и от които вероятно според т...пачката "учителка"ми зависеше живота!Такива бяха а сегашните или са вече същите одъртели скочубри,или на същия акъл празнолейки!После им е криво че не ги бръснат за слива и им се подиграват учениците!
57
0
 
24
 
! Отговори
Ива преди 3 години
Аз съм на 33 години, ходила съм на детска градина до 1989 г. и имам ужасни спомени- учителките бяха груби, удряли са ме, насилваха ме да ям неща, които не понасям и до днес. Със страх отивах в столовата на обяд. Това са всичко друго, но не и педагогически похвати. Затова вярвам, че доста от получилите гласност случаи на насилие в градините и яслите са реалност. Просто на времето никой не смееше да възрази на безцеремонно и грубо отношение. А сега по-малко хора са склонни да се примиряват.
56
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ревете срещу учителките, а срещу управляващите, които ги принуждават за по- евтино да тъпчат групите с по 100 деца. И учителката е човешко същество и също има предел на издържливостта, който не зависи от старанието й. Точка.
55
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на тези учителки им пожелавам най-лошото! просто нямам силли вече от тези нечовешки безобразия, как да живеч с детето си в тая мафиотска държава, няма съд, няма присъда за престъпниците
54
4
 
12
 
! Отговори
Тя преди 3 години
До 11111
Една учителка
Без да ни заплашвате с вендети , камери, отмъщения и др., съвсем откровено да знаеш, че вече изобщо няма желаещи да работят в ясли и градини. Хващат се само пенсионерки на по 65-70 години, но след 6.7 месеца и те напускат. Не вярваш? Посети първата ясла или градина до вас. До три- четири години, забавачките ще се самозакрият, ще има много чакащи деца, но нито един кандидат за работа. Обзалагаме ли се?
53
1
 
4
 
! Отговори
до Анонимния, дето преди 3 години
иска бабите

Ай ся, остана и баба Пена от Горно Нанадолнище да дава оценки и да е коректив, дремейки цял ден в групата. Много си ***, Саше. Или майката, дето освен биографията на Преслава и роклите по мола, няма хабер от света. Те ли ще определят кое как? Я си изпий хапчетата, моля!
52
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе вий сте интересни хора! От никого не изисквате толкова - нито от политиците, от които най- много зависи живота на децата ви, нито от полицията, нито от съдебната система, дето толерира агресията и престъпността и още повече осакатява децата ви, само сте се вперили в даскалиците. Няма как всичко да е гнило, па даскалиците идеални и безгрешни. Те са отражение на останалите и няма как да е по друг начин.
51
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен
Пич, най- мразещи децата често са самите родители. Детето им пречи на мача, бирата или фейса, разтикват го набързо с нещо да играе само, та да мълчи и дотам. После започват проблемите. Наблюдавай по площадките или барчетата, пълни с родители ***, дето дънят Азис и жулят нета.
50
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕЗАБАВНО закриване на детските градини! Майки и баби с претенции до Бога, не успели да възпитат само едно дете, а го превърнали в лигаво гевезе, ДА СИ ГИ ГЛЕДАТ по образец у тях! Ние ще следим процеса.
49
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Незабавни нормативни промени- родители и баби които не работят да са плътно с децата си в градината- така ще има доверие и ще наблюдават тяхното поведение в социална среда- не може родителите да застават в страни и да наблюдават безучастно, да назидават- НЯМА ЛОГИКА РОДИТЕЛИТЕ ДА НЕ РАБОТЯТ А ДЕЦАТА ДА ПОСЕЩАВАТ ИНСТИТУЦИЯ ОТ 7 ДО 19 ЧАСА ТОВА НАРУШАВА ПРАВАТА НА ДЕТЕТО. ДЕТЕТО ИМА ПРАВА ДА СИ СПОМНИМ ДЕКЛАРАЦИЯТА ОТ САЛАМАНКА- ДЕЦАТА ПЛЪТНО ДО РОДИТЕЛИТЕ.
48
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извън темата, но актуален въпрос - защо се разрешава гейое да преподават в училищата , видимо доказали се гейове1 По-страно е това от насапунените очички.
47
6
 
12
 
! Отговори
гошо тъпото преди 3 години
като е с потребности майка му да му ги покрива
46
0
 
6
 
! Отговори
********* преди 3 години
До Анонимен Всяко дете е със специални нужди. Когато се родят не могат да говорят, не
могат да ходят и дори трудно се хранят. Да са живи и здрави майките , които изграждат хора. Моля, не бъдете краен в оценките си.
45
2
 
1
 
! Отговори
. преди 3 години
В тоя град детски учителки поетеси издават стихосбирки със стихове за Бог, а вечер същите бродят разпасани из дискотеките. Crazy.
44
5
 
8
 
! Отговори
Бивш заралия преди 3 години
Беше град - някога. Сега е западащо, полуцганско село. Няма нито бъдеще за младите, нито нищо.
43
0
 
9
 
! Отговори
Градана липите преди 3 години
До анонимен 35:
Не е честно заради една не знам как да я нарека учителка да плюем по този прекрасен град, на който единствения проблем му е, че много негови жители напускат, привлечени от прехвалената столица Такава история може да се случи навсякъде Затова моите деца като ги давах и на детска и на училище разпитвах до десето коляно за биографията и качествата на даскалите
42
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Майки с претенции обикновено правят такива измислени скандали, за да "насадят" противната им госпожа.
Само че това детенце като порасне ще стане клиент на съда и прокуратурата .