Работодатели и студенти се срещат в НБУ

Вижте повече за форум "Кариери и студенти"
Обновена: 8 апр 2019 15:13 | 5 апр 2019 15:09, Александър Попов
0
Работодатели и студенти се срещат в НБУ

Да намериш своето професионално място на пазара на труда по специалността, в която се обучаваш е сложен процес, въпреки това завършилите Нов български университет студенти са на едни от първите места по реализация на пазара на труда според Рейтинговата система на висшите училища за 2018 г.Това е така, защото всеки един студент по време на следването си активно се интересува от своето кариерно израстване - Какви знания и умения ще получи от университета, къде и как да ги приложи и доразвие в практиката?

В отговор на тези въпроси Центърът за кариерно развитие и обучителни ресурси на Нов български университет организира на 9 април, от 10:00 ч. до 16:30 ч. форум “Кариери и студенти” 2019. Той дава възможност за нетуъркинг между настоящи студенти и алумни на НБУ и работодателски организации. Събитието е подкрепено и от сайта Rabota.bg, платформа, която дава възможност на студентите да открият своята първа работа или стаж.

Работодателите търсят млади и енергични хора с желание за развитие. За тях са важни личните качества, уменията за иновативно мислене, креативност и отговорност. Те са от ключово значение при избора на кандидати. От друга страна, за студентите е важно не само доброто заплащане, а и възможността за обучения, професионално развитие и добрите екипни взаимоотношения.

Мнението на участвалите в предходни изложения работодателски организации е, че Нов български университет, помага на студентите да надградят образованието си, и разширят спектъра от възможности, не само по време на кариерното изложение, а и в редица другии събития, които центърът организира.

По време на кариерното изложение всички ще имат възможността да осъществят пряка връзка с представителите на 30 различни авторитетни фирми, отговарящи на интердисциплинарния характер на университета. В неформална среда и работодателите, и студентите ще могат да се представят в най-добрата светлина и да получат важна информация един за друг извън рамките на традиционното интервю за работа.

Гостуващите работодателски фирми и организации към момента имат свободни реални стажантски и работни позиции за студентите в сфери, доближаващи се до програмите, в които се обучават. Сред тях са: Hewlett Packard Enterprise, VIVACOM, А1 България, BRITANICA, Chaos Group, Нестле България АД, Sutherland, Interactive Share, Ван Холдинг ЕООД (Фантастико), Фондация "Заедно в час", Deloitte Bulgaria, IBM България, Investor Media Group, ЙОПАК ЕООД, Хаус Маркет България ЕАД (ИКЕА), ЧЕЗ България ЕАД, Paysafe Groupe, Банка ДСК и Метро Кеш енд Кери България.

Компанията  Sutherland е не само един от интересните и многопрофилни участници, но и спонсор на кариерното изложение, за което заслужава и специалната благодарност от страна на НБУ.

Центърът за кариерно развитие и обучителни ресурси при НБУ като единствен организатор се стреми всяка година да надгражда съдържанието на форума с участието на нови и актуални работодателски организации. За първи път в изложението ще се включат Мнемоника АД, Юбисофт, Смарт Органик, Experian Bulgaria, Детски научен център МУЗЕЙКО и ДМ България ЕООД.

Новото за студентите тази година ще са любопитни работилници и дискусионни панели. Те ще бъдат изцяло кариерно ориентирани и изключително практически насочени. Богатата съпътстваща програма – под наслов „Кариера, кариера, и кариера отново!“ ще включва:

„Работилница за дизайнерско СV“ с участието на Enhancv, „Новите професии“ представени от Sutherland, „Управление на кариерата“ с водещ Таня Терзийска, и „Личностни въпросници при кандидатстване за работа. Какво да очакваме?“ предоставени от Прометрикс.

Несъмнено форум „Кариери и студенти“ дава изключителната възможност на всеки един студент да се влее в пазара на труда още в ранен етап от своето обучение. Това е от огромно значение за професионалното и личностното изграждане на студентите на НБУ. Практическата реализация на студентите и тяхното самочувствие на професионалисти са приоритет на Нов български университет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: НБУКариери и студенти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари