Вълчев: 90% от децата използват дигиталното обучение

Няма да има нулева година, заяви министърът на образованието
26 мар 2020 09:31,
72
Вълчев: 90% от децата използват дигиталното обучение
Снимка: БГНЕС

„За нас беше предизвикателство да стартираме дистанционното обучение, както и да се компенсира изоставането поради грипните ваканции. Това, което се случи, ни изненада приятно. За много голяма част от учениците в страната дигиталното обучение стартира ефективно. Разбира се има възможности за подобряване“, каза министърът на образованието Красимир Вълчев, съобщава NOVA.

Още по темата

90% от децата използват дигиталното обучение. Малка част са тези, които нямат достъп до интернет или компютри. Някои от тях пък имат телефони, но нямат компютри“, каза още той.

Няма да има нулева година", категоричен бе министърът на образованието.

Запитан дали има възможност за отмяна на матурите, той отговори: „Силно съм обнадежден, че системата за толкова кратко време успя да се мобилизира. Имаме 2-3 месеца до изпитите. За 3 дни успяхме да минем на дистанционно обучение. Предполагам, че бързо ще се адаптираме и към променени дати, ако се налага. Ако дигиталното обучение е до 13-ти или 20-ти април, може и да не се наложи промяна на изпитите. Ако продължи и след това, не е невъзможно отлагане“.

Министърът допълни, че е най-трудно с учениците в 12-ти клас. В момента се обменя информация с министрите на образованието на другите страни. Всички са предпазливи да вземат такова решение, тъй като това изисква и съгласуване с висшите училища. Вълчев е убеден, че те също ще отложат приема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
RBB преди 4 години
Тук пишат само некомпетентни *** и хора, които си нямат представа как минава един ден на учител в днешната остановка. Аман от разбирачи!!
65
0
 
3
 
! Отговори
Славо Т. преди 4 години
Не вярвам.
64
0
 
2
 
! Отговори
мадона преди 4 години
Ама каква е тази аритметика, която се шири тук?
63
0
 
4
 
! Отговори
ЯВОР преди 4 години
90% от децата използват дигиталното обучение, а дали и 60% имат къде да го правят?
62
0
 
1
 
! Отговори
сладур недохранен преди 4 години
Не се напъвай!
61
0
 
5
 
! Отговори
666 преди 4 години
Г-н Вълчев, и вие не живеете в реалния свят,а в някаква виртуална реплика.
60
0
 
5
 
! Отговори
Учител преди 4 години
Около 30% от учениците са от малцинствата, които не ги интересува. Как ги събраха 90%
59
0
 
1
 
! Отговори
напротив преди 4 години
До напротив10....не 19
58
0
 
2
 
! Отговори
напротив преди 4 години
Направете матурите - 4, 7, 19, 12 и на вас ще ви се изясниработи ли диг. обучение!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
57
0
 
4
 
! Отговори
211 преди 4 години
И СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ,ПРЕДИ ДА СТАРТИРАТЕТАКЪВ "КОЛОСАЛЕН" ЕКСПЕРИМЕНТ,НАПРЯВЕТЕ СИ ПРУЧВАНЕ!КОЛКО ДИГИТАЛНИ УСТОЙСТВА ИМА В 1 СЕЛСКА КЪЩА.И КОЙ ГИ ПОЛЗВА?
56
0
 
3
 
! Отговори
А ДЕ??? преди 4 години
"90% от децата използват дигиталното обучение"МИ ТОГАВА ЗАЩО ЗА 7 КЛАС НВО -ТОЩЕ Е САМО ОТ УЧЕБНТО СЪДЪРЖАНИЕ ОТ ПЪРВИЯ СРОК?А В 4 КЛАС НВО -ТО СЕ МАХА???
55
0
 
4
 
! Отговори
ВАРНА,ПЛОВДИВ,СОФИЯ преди 4 години
НЕ Е ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!!!
54
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оф, при 55% МАЛЦИНСТВА ,,,КАК СТАЯВА???
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ееееееееееееех, Вълчев, и ти си мислиш, че живееш в България?!
52
0
 
2
 
! Отговори
да ви кажа преди 4 години
До kirasirrav Там се ползват 4 сайта фейса, утуб, тик-ток и НЯКОЕ порно.
51
2
 
5
 
! Отговори
гето преди 4 години
По ТВ показаха, че се разпечатват материали за децата от гетата. Други са включени в групи в достъпните за тях платформи. Някои даскали доста се трудят, подготвят, обикалят, създават материали. Други, най-вече пенсионерите са в отпуск и болничен, както се писа по-долу - до приключване на ситуацията. Директорите много добре виждат и знаят кой как работи, но кръшкачите са нечии протежета. Какво да се прави?! Както до сега едни работят, други си клатят краката. Решението е пенсия или заплата!
50
2
 
1
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
Много ми се иска да изкарат данни за % онлайн учащи в гета и махали от малцинствата, и въобще как върви там нАучния процес, също и компетентността на значителна част от педагозите да се справят с онлайн преподаване. Не може само със частично ползване на Ютуб и Фейс, както СКАЙП и Вайбър да се смята че ученика (респективно учителя) имат достатъчна компютърна грамотност / аз имам ежедневен поглед в/у такива деца и мога да кажа че неграмотността м/у тях е въпиюща /
49
2
 
2
 
! Отговори
защо преди 4 години
Защо? Защо? Защо? Как да ги уволни?! В някои населени места повече от 50% от учителите а пенсионери, стари протежета на директорите. Те получават заплата над 1200 лева и пенсии, или общо над 2000 лева месечен доход. В тази ситуация повечето от тях са в болнични или платен отпуска до приключване на ситуацията. Пак си получават пенсии и заплати. Дори по ТВ казаха, че ще преизчисляват пенсиите на работещите пенсионери, които в БГ са над 400 000. Е, какво очаквате?
48
1
 
6
 
! Отговори
??? преди 4 години
Принципно не е добра идея да се задължават всички да работят с Майкрософт. Съвременните решения са WEB базирани и работят на всякакви платформи. Тези, които вкъщи имат компютри с някакъв вариант на UNIX, дали ще могат да работят с този майкрософт тиймс?
47
3
 
2
 
! Отговори
39 преди 4 години
До щабаНяма ли карантина за малоумния министърЗащо да няма нулева годинаКакво ще се изгуби