Отново на матура, зрелостниците пишат по предмет по избор

Началото на изпита е в 9 часа
5
Отново на матура, зрелостниците пишат по предмет по избор
Снимка: БГНЕС
Зрелостниците се явяват днес на втората си задължителна матура, този път по предмет по избор. Над 37 000 дванадесетокласници ще седнат на чиновете днес, като ще трябва да се спазват въведените противоепидемични мерки. 
 
Изпитът започва в 9:00 часа, а зрелостниците трябва да са заели местата си в залите поне половин час по-рано. 
 
Задължително при влизане в училищата те трябва да са с маски, които могат да бъдат свалени по време на матурата.
Още по темата
На входа на училищата ще бъде мерена температурата, заради което е хубаво зрелостниците да пристигнат по-рано. Влизането ще става по един, а в класната стая ще бъдат настанявани по 10 души. Дрехите и вещите отново трябва да бъдат поставени в прозрачен плик.
 
Както и на другата задължителна матура, която се проведе в понеделник, дванадесетокласниците трябва да представят документ за самоличност – лична карта, паспорт или свидетелство за управление на МПС. Необходимо е да покажат и служебната бележка за допускане до изпита – на хартия или на мобилния си телефон. 
 
Изискването е да пишат с черен химикал.
 
Матурата по предмет по избор също започва в 9 часа и продължава 4 астрономически часа, а за учениците със специални образователни потребности с два повече. 
 
Изпитите по математика, химия и опазване на околната среда, биология и здравно образование и физика и астрономия са разделени на два модула, а тези по история и цивилизация, география и икономика, философски цикъл и по чуждите езици – на три.
 
Резултатите от държавните зрелостни изпити трябва да бъдат обявени до 15 юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: матураматура по избор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
179 преди 3 години
37,000 хиляди сядат на 2ра матура. Ама чакайте малко нали и двете са задължителни. Тази по бг език и тази по избираемият предмет. Как така само 37 хиляди сядат да решават. Другите 31 хиляди къде се губят. През 2001 са родени над 68 хиляди деца. Някой да ни обясни какво се случва :D
3
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това по избор онова по избор ми че то най-добре дайте възможност на сегаините ученици да ходят на училище по избор и им давайте дипломи с отлични оценки! Образованието стана пълна порнография- на капитала не му трябват мислещи хора с широки познания.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има но не в България, те и чужденците идват тук да учат медицина, защото е евтино и качествено
1
2
 
7
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
Интересното е, че доста деца са избрали Биология. Може би след време ще има кой да лекува все пак... :)