Учители не искат да се връщат в клас, под напрежение са

Колко голяма е опасността за педагозите?
Обновена: 12 ное 2020 20:41 | 12 ное 2020 20:40, Веселина Йорданова
72

Въпреки въведените мерки до днес от началото на годината 1499 са учителите с Ковид-19, 341 души са заразени от непедагогическия персонал, а 25 са починалите.

Иван Ангов е родител на 2 момичета в 5 и 7 клас. След като преди няколко седмици хващат настинка, остават вкъщи. В този момент броят на заразените в страната рязко скача. Родителите решават, че е най-добре децата им да се обучават от дома си, предаде Bulgaria ON AIR.

Евелина Танова е учител от Русе. Разказва, че много от учениците са идвали на училище със симптоми.

"При още 1 разболял се случай от училище, тогава масово или всички колеги ще си вземат отпуск, или ще напуснат. Ние не сме като лекарите, там знаеш на какво се обричаш. Там свикваш със смъртта. Няколко дни пия успокоителни, като ми казват кой е починал", казва тя.

Според Йоана Иванова, която е учител по математика в Ловеч, с нужните предпазни средства няма опасност за учителите и децата.

А здравният министър заяви - проблемът при учителите е, че са в среда с много хора. Затова предлагат модел на взаимодействие на паралелките.

Тоест, учениците се връщат в клас през няколко седмици, след което отново остават вкъщи. Всичко това по преценка на местния кризисен щаб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Даскал ПандоТи гледай лекари, сестри и аптекари да не започнат да стачкуват, че тогава ще е лошо... Със стачка плашат, гледай само да не ви резнат бонусите сега декември!
67
0
 
1
 
! Отговори
Българка преди 3 години
1. Болни и починали има от всички възрастови групи и всички професии.2. Да не плаши госпожата, че всички учители ще излязат в отпуск! В отпуск може , когато директорът ти подпише молбата. Въпрос - може ли в учебно време??3. ДО им хареса доста на учителите, дори в детските градини се правеха, че работят дистанционно!4. Някой пита ли полицаите, дознатели и т.н дали искат дистанционно да работят - днес е починал зам. началник на ОД на МВР Хасково.
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да ходят на училище, и да не ходят, все тая - все ще са неграмотни, както голяма част от всички, завършили през последните 10-15 години!
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Училището и учителите станаха огледалото на живота.От 30 години делата го доказват с много пропуски и лоши страни на образованието и учебните заведения от където излизат лекари, учители, инженери, строители,полицаи профeсионални шофьори и др.
64
1
 
8
 
! Отговори
Синко преди 3 години
До син на учителинещо май не си се доучил, че дрънкаш подобни глупости. При тази ситуация изборът е между дистанционно или никакво обучение. Който иска да учи, пак ще учи и учителите с радост ще му съдействат. Който не иска, той и в училище си е същия - само пречи на останалите. Наглост е да искаш заради нечии болни амбиции, някой да рискува своя и на близките си живот. Времената са други. Това, че има неадекватни министри или по-точно нагли тарикати за министри, не означава, че ще им се върви
63
9
 
6
 
! Отговори
син на учители преди 3 години
Драги учители, Вие винаги искате! Други УЧИТЕЛИ са ме учили мен - такива, които ДАВАХА! И по-малки бяха заплатите им от Вашите, но ни учеха!Погледнете правописа на повечето постове тук и напишете оценка на собствения си труд!Ако сте на възраст, имате право на по-ранно пенсиониране. Възползвайте се от това право и мирясайте.Настоявайте за нормативна уредба на равнопоставени дистанционно и присъствено обучение. Това ще спаси честта и професията Ви.
62
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом родителите държат децата да посещават училище, нека поне да ги задължат да носят маски в час. Така освен учителите, и родителите ще бъдат защитени!!! Аз съм потресен от нехайството на последните!!!
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако числата за заразените учители в новината са верни, то процентът на заразените учители е колкото средния за България.
60
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От учители винаги ще има нужда, но няма нужда те да си хабят белите дробове в класни стаи с всякакви изпарения и кашлици, а гениичетата да си правят чат нонстоп ;п учителите хем да обясняват по десет пъти и да си хабят здравето, хем да бъдат и полицаи за въдворяване на дисциплина и да се натоварват с допълнително говорене. Откъде тия гласни съруни и дробове?Онлайн е чиста работа. Оказа се обаче, че родителите претендират не децата им да учат, а просто да не са вкъщи.
59
3
 
10
 
! Отговори
Даскал Пандо преди 3 години
До 60-Ти наясно ли си ,че 80 % от учителите са над 55 годишна възраст и че до 10 години са пенсионери ?! Наясно ли си,че учителите имат право на по-рано пенсиониране с 3 години ?!Така че плашиш гаргите !!!
58
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно учители, скоро ще има онлайн платформи, до година, две, тогава за цяла България ще трябват околко 100 200 учителя, изпитването ще бъде с тестове, ще ги проверява компютър, тогава ще си останете в къщи за постоянно, само че безработни
57
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Онлайн обучението е обучение то на бъдещето. Бъдещето започна.
56
0
 
1
 
! Отговори
Ой преди 3 години
Аз познаван станка оййй
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
, МислЛИЬли сте, госпожо?а не " МислиЛАли сте, госпожо?"МислиЛИ листе, господине, госпожо, господа, госпожи, уважаеми родителипо въпросаза правилния български език? Какъвто въобще не се чува, нито се пишепо бг-те медии.
54
4
 
7
 
! Отговори
Даскал Пандо преди 3 години
Стачка! Най-продължителната и успешна стачка в историята на България е учителската от 2007 година !!! Стачка !!!
53
1
 
1
 
! Отговори
От офф до 46 преди 3 години
Ако чакаш да те удобрят за кредит доста ще почакаш.
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как пък не видях един под напрежение с правилно сложена маска.
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Оффф 46 Я кажи , колко се задържа един човек пред касата в магазин , или банката
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Заря Колева 47 Навсякъде в Европа и САЩ и нараснаха по 100000 пъти случаите , като тръгнаха студенти и ученици напред -назадДа не би да имаш погребална агенция , че разсъждаваш така ?
49
11
 
2
 
! Отговори
Wot °o° преди 3 години
Много дърти учители има