Онлайн уроци за сексуално образование за тийнейджъри

Платформа разисква основни теми за младежите
11 фев 2021 01:05, Петя Славова
22
Онлайн уроци за сексуално образование за тийнейджъри
Снимка: БГНЕС

Онлайн уроци запознават по атрактивен, интерактивен и занимателен начин тийнейджърите с най-основните въпроси, свързани със сексуалното образование.

Четири пакета от учебни материали за здравно образование представя платформата Loveguide. Всички заинтересовани – учители, родители и образователни институции – могат да ги заявят на имейла на платформата info@loveguide.bg.

Основните теми са: Какви промени да очакваме в пубертета; Безопасен секс и предпазване от сексуално предавани инфекции и нежелани бременности; Безопасност онлайн; Предпазване от сексуално насилие и експлоатация. Информацията е представена разбираемо, с реални въпроси на техни връстници и с примери от живота на популярни сред тях личности. И най-важното, тя е сто процента проверена и надеждна.

Онлайн пакетите позволяват обучение по здравните теми отвсякъде и по всяко време, в удобно за учениците, учителите и родителите време.  Могат да бъдат както директно предоставени на тийнейджърите за самоподготовка, след като са разгледани от техните учители и родители, така и да се ползват за онлайн работата в "Час на класа".

Темите, засегнати в онлайн уроците, не са избрани случайно. Това са въпросите и дискусиите, които най-много вълнуват, а и с които трябва да са пределно наясно, учениците между 12 и 18 години. Това са темите, които учениците и техните учители повдигат в училищата в цялата страна, както и тези, които платформата получава всекидневно в онлайн каналите си, а именно: промени в пубертета; безопасен секс и предпазване от сексуално предавани инфекции и нежелани бременности; безопасно и отговорно поведение онлайн; превенция на сексуално насилие.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А изпитването как ще протича- устно или писмено? И какво ще значи устно в случая?
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има ли домашни?
17
1
 
3
 
! Отговори
9 преди 3 години
Ще има ли практически занятия?Открити уроци?
16
1
 
6
 
! Отговори
На ви истина преди 3 години
Общество с нисък морал се управлява най-лесно.Запомнете го добре.
15
1
 
2
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 3 години
Разбирам защо сте против , но ако погледнете действителността , ще си дадете сметка че и на този терен сме жив зян, стига да видите хилядите аборти годишно и количеството нежелани бременности и т.н.... Това все от осведоменост и добра сексуална култура ще е да знаете.
14
1
 
13
 
! Отговори
полковник Колев преди 3 години
Разбийте Морала на една държава и няма да има нужда да се биете с нейната армия...
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за мравун има ли?
12
5
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Според мен тийнейджърите трябва да преподават тези уроци на учителите си :)))
11
1
 
9
 
! Отговори
Мравин преди 3 години
В мат'ряла по биология, анатомия и физиология на човека би трябвало да е някъде към осми клас.
10
1
 
23
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Ако ще ги обучават в ЛГБТ ценности, предпочитам децата ми да си останат неуки в това отношение.
9
1
 
15
 
! Отговори
55217 преди 3 години
Попитали радио Ереван кога един родител трбва да говори с детето си на сексуални теми. Радио Ереван отговорило незабавно: - Когато родителтиска данаучи нещо ново по темата.
8
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МЪ КАКВИ ТИЙНЕЙДЖЪРИ- ВЛЕЗТЕ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ, ТАМ УСЛУЖЛИВО ЩЕ НАМЕРИТЕ ЗАМЪГЛЕНА СНИМКА НА ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК, БЕЗ НОМЕР И ДАТА НА ИЗЛИЗАНЕ КЪДЕТО ПИШЕЛО КАК ТРИ ГОДИШНИ ДЕЦА ТРЯБВАЛО ДА СИ ОПОЗНАВАТ ТЕЛАТА, ЧРЕЗ ОПИПВАНЕ И ТОВА В ДГ, ЩЕ НАМЕРИТЕ И СНИМКИ НА САМОЛЕТИ, КОИТО РЪСЕЛИ ОТРОВИ- В ЧАСТНОСТ- ПНЕВМОНИТ, ПИТАМ СЕ АКО ИМАШ ИНТЕРНЕТ ТИ ИМАШ ДОСТЪП ДО ЦЕЛИЯТ СВЕТОВЕН РЕСУРС- Е ТОГАВА ЩЕ ПОВЯРВАШ ЛИ НА ПОДОБНИ ТЪПНИ, А НА ТАЯ, ЧЕ НОРВЕЖЦИТЕ ЧАКАТ НА ГРАНИЦАТА И ЩЕ НИ ВЗЕМАТ ДЕЦАТА
7
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше два български филми от цоциализма, мисля че се казваха 'Майстора и Маргарита' и 'Да обичаш на инат' в които се показваше синдрома на застаряващия мъж и жена! :))))))))
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 7...Имаше си и по времето на цоциализма така наречените обратни хора а те самите си викаха "жаргони"! Георги Парцалев, Д-р Чавдар Драгойчев (син на Цола Драгойчева) и много от артистите и персонала в народния театър Иван Вазов и националната българска телевизия бяха обратни! Биеха си "тайни" срещи в парка на Свободата, градинката на централна баня, римската стена, баня Мадара и евиния плаж на Овча Купел до Славия! Това разбира се не им пречеше по никакъв начин да са абсолютни професионалисти и да ни забавляват с часове!
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 6.... както от подрастващи така и от възрастните! Всичко което го има сега, като сексуален интерес и практики, го имаше и по времето на цоциализма къде по наяве или по скрито! Пламваше любов и изневери по комшийски, аверски, служби и учреждения! Младички или застаряващу но позапазени даскалици си получаваха необходимата доза секс от някой по възмажал ученик като по някой път самия той се дънеше като споделяше с приятели и плъзваха слухове и прочие!
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
що не ползват вече готови платформи като pornhub и xhamster?Адски много грешиш ако си вярваш че подрастващите тинейджъри не ги знаят тези сайтове! Повечето от тях знаят повече от техните родители! Няма нищо лошо в това да научат нещо повече от порно видеото като например хормоналните промени и въздействия върху тях по времето на пубертета та чак до менопаузата/критическата! По времето на цоциализма нямаше интернет но пък имаше видеокасети с "медицина" които преминаваха тихомълком от комшия в комшия! Също така се внасяха списания от запада които също така се разглеждаха с интерес както
3
2
 
6
 
! Отговори
Ноември '95 преди 3 години
Сега е лесно, а средата на 90те карах мама да обикаля по книжарниците за малка книжка с подобно съдържание.
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
що не ползват вече готови платформи като pornhub и xhamster?
1
8
 
3
 
! Отговори
Айде сега преди 3 години
До НедоразбралЕ чак толкова да си спрел не ми се вярва или бъркам?