МОН предлага повече класове да се върнат в училище

Вместо по три, в класните стаи да са по пет випуска
36
МОН предлага повече класове да се върнат в училище
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерството на образованието и науката (МОН) предлага на здравните власти при спазване на противоепидемичните мерки и принципа за невзаимодействие между паралелките, присъствено в училище да се обучават по пет випуска от прогимназиален и гимназиален етап едновременно, вместо досегашните три.

Още по темата
В графика за ротация на класовете от 10 май към учениците от 5, 9 и 12 клас в училище да се върнат и тези от 6 и 11 клас, предвижда МОН.

Според графика за следващото редуване, което е от 17 май до 4 юни, в училище ще се обучават 6, 7, 8, 10 и 11 клас.

Присъствено ще продължат да учат и учениците от начален етап, както и тези, които се обучават в слети паралелки и в такива, които са единствени за съответния клас на училището.

Класовете, които при редуването не попадат в графика за присъствено обучение, продължават да учат в електронна среда от разстояние.

Окончателното решение ще бъде разписано в заповед на министъра на здравеопазването, а графикът за обучение в електронна среда в заповед на министъра на образованието и науката.
 


36
Още по темата: училищеМОНученици
Още от Образование
За образованието няма връщане към старото нормално
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
6
 
! Отговори
И защо? преди 2 седмици
Ги връщат? Четат данните както дяволът чете Евангелието. Заразата все още вилнее, хората едва дишат в буквален смисъл в интензивните отделения, а те се хилят и се поздравяват с успех, който е само в тяхното въображение.
За няколко дни в края на годината, няма как да научат това, което през годината са проспали. Който иска да учи го прави независимо от формата на обучение и съответно- мързеливи те не учат при никакви обстоятелства. Лицемерието на МОН - стърите е излишно.
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Харесва ми как всички тук са по-умни в светлинни години от МОН и са страшни професори, като повечето са без висше сигурно. Училищата били най-голямата зараза... А колко от вас си слагат маската И на носа? Или като цяло в градския транспорт или някъде другаде? И да си мислите, че не сте от тези хора, смятате ли, че те за безобидни? А, вярно, то Пирогов е пълен с тийнейджъри, а не с тия от малцинствените етнически групи...
22
0
 
13
 
! Отговори
Ако Вълчев преди 2 седмици
твърди, че в училище може да се спазват каквито и да било противоепидемични мерки, значи никога не е ходил на училище... Е*аси министьра на образованието!
Апропо, защо пак се удължава епидемичната обстановка? Нали всичко е под контрол? Хем отваряте всичко, хем има епидемия?!!! Такъв сюжет и Оруел не би могъл да измисли.
21
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В София, Варна и Пловдив да преминат онлайн докато се нормализира обстановката. Стоп с експериментите.
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И точно за матурите да се натръшкат много болни, а тези които са го изкарали да са под карантина!!!
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
МОН да въведе първо ОЕСР в малките и частните училища, преди да пуска заповед за постоянно присъствено обучение!! Където е невъзможно да има обучение от разстояние, децата да учат онлайн, нарушават се права на деца!!
18
19
 
4
 
! Отговори
vlady преди 2 седмици
До Анонимен
Вече няма да има нов бум - времето се затопля, дните са дълги и се увеличават слънчевите часове.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да пусне заповед учителите да спрат да изискват материали от джъмбо. Не е нормално във време на епидемия да се изискват подобни неща
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Стратегия тип "Ластик" гордостта на Буци ол*гофрен изперкал.
15
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако сме друга европейска държава в момента щяхме да сме в локдаун при тези високи бройки новозаразени и при тази висока смъртност! Най-разумно е за около 2-3 седмици непосредствено след празниците, поне големите ученици да преминат онлайн в градовете с най-много заразени!! Вземете превантивни мерки за да се ограничи нов бум след празниците!
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
МОН да вземе да сложи в тъпата си заповед забит максимален процент от ученици на присъствено обучение, защото в момента в частните училища са върнати почти всички. Минава се по линията слети паралелки и правят каквото си искат. Глоби и проверки няма по случая.
13
29
 
5
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 седмици
Вече се стопли, крайно време е да пускате децата !!!
Те и без това пак си се събират, а в топлото време вирусът няма да е толквоа заразен !!!
12
1
 
29
 
! Отговори
Било имало преди 2 седмици
спазване на противоепидемични мерки и принципите на "невзаимодействие"... от деца! Колко акъл трябва да не ти достига, за да твърдиш подобно нещо? Не се уморихте да правите безумни експерименти с родители и деца, ама вие наистина не си взаимодействате, защото заседавате онлайн. Гаддове и гаддини!
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Господин Ластик пак се разпореди. Не може да има ред и график. Всеки ден трябва нещо да променя и да тормози народа. Няма лекари, няма специалисти - всички слушкат и козируват, щото Ластика знае и може всичко. Понеже Радев разпореди нещо в събота, той трябваше да измисли поредната глупост в неделя. И какво, какво - айде пак на децата посегна. От това бързане, после пак всички ще учат онлайн.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Н.Е.ЩА. СТ. НиК е пудела
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всичко е от желанието на мазния и отвратен пудел да се прави на Велик и много важен. ***
8
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако се насложат графиките на броя на заразените по възрастови групи, много ясно се вижда как всяко повишаване започва от 0-19 годишните. След тях са 20-29 годишните, следвани от 30-39 годишните и т.н. с нарастването на възрастта и накрая са 80-89 годишните и последни са 90+ годишните. Спадът при 0-29 годишните започва преди да започне повишаването при 80+ годишните. С други думи училищата са основния източник на зарази.
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всъщност друго трябва да направят - да разделят всеки клас на три групи и присъствено да е само една от тези групи, т.е. 1/3 от децата.
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Витанов миналата година им каза да не бързат с отварянето и да изчакат още 2 седмици. Не го послушаха и отвориха. Децата учиха онлайн до края на учебната година. Сега Витанов отново им казва да не бързат с предсрочното връщане на повече ученици в клас. Те отново не слушат и бързат. Предстои нов пик и ново затваряне през юни. Е защо бе, баце? Защо? За 5 дни ли ще оправите образованието?
5
3
 
24
 
! Отговори
тъпаци преди 2 седмици
И като ги набутат 5 випуска плюс малките веднага след празниците и ще настане ново мозало. Кому е нужно това бързане за 5 дни повече? След празниците хората са ходили къде ли не из цялата страна, а и в чужбина, срещали са се с кого ли не и точно тогава ще набутат почти всички учиници в училище. Болниците все още са пълни от предишния пик /днес хоспитализираните са повече отколкото през ноември/. На Ангелов все са му малко умрелите, но на близките им иде да го пребият с камъни. Подлого ***.