МОН предлага повече класове да се върнат в училище

Вместо по три, в класните стаи да са по пет випуска
36
МОН предлага повече класове да се върнат в училище
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерството на образованието и науката (МОН) предлага на здравните власти при спазване на противоепидемичните мерки и принципа за невзаимодействие между паралелките, присъствено в училище да се обучават по пет випуска от прогимназиален и гимназиален етап едновременно, вместо досегашните три.

Още по темата
В графика за ротация на класовете от 10 май към учениците от 5, 9 и 12 клас в училище да се върнат и тези от 6 и 11 клас, предвижда МОН.

Според графика за следващото редуване, което е от 17 май до 4 юни, в училище ще се обучават 6, 7, 8, 10 и 11 клас.

Присъствено ще продължат да учат и учениците от начален етап, както и тези, които се обучават в слети паралелки и в такива, които са единствени за съответния клас на училището.

Класовете, които при редуването не попадат в графика за присъствено обучение, продължават да учат в електронна среда от разстояние.

Окончателното решение ще бъде разписано в заповед на министъра на здравеопазването, а графикът за обучение в електронна среда в заповед на министъра на образованието и науката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: училищеМОНученици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
6
 
! Отговори
И защо? преди 2 години
Ги връщат? Четат данните както дяволът чете Евангелието. Заразата все още вилнее, хората едва дишат в буквален смисъл в интензивните отделения, а те се хилят и се поздравяват с успех, който е само в тяхното въображение.За няколко дни в края на годината, няма как да научат това, което през годината са проспали. Който иска да учи го прави независимо от формата на обучение и съответно- мързеливи те не учат при никакви обстоятелства. Лицемерието на МОН - стърите е излишно.
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Харесва ми как всички тук са по-умни в светлинни години от МОН и са страшни професори, като повечето са без висше сигурно. Училищата били най-голямата зараза... А колко от вас си слагат маската И на носа? Или като цяло в градския транспорт или някъде другаде? И да си мислите, че не сте от тези хора, смятате ли, че те за безобидни? А, вярно, то Пирогов е пълен с тийнейджъри, а не с тия от малцинствените етнически групи...
17
0
 
13
 
! Отговори
Ако Вълчев преди 2 години
твърди, че в училище може да се спазват каквито и да било противоепидемични мерки, значи никога не е ходил на училище... Е*аси министьра на образованието!Апропо, защо пак се удължава епидемичната обстановка? Нали всичко е под контрол? Хем отваряте всичко, хем има епидемия?!!! Такъв сюжет и Оруел не би могъл да измисли.
16
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В София, Варна и Пловдив да преминат онлайн докато се нормализира обстановката. Стоп с експериментите.
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И точно за матурите да се натръшкат много болни, а тези които са го изкарали да са под карантина!!!
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МОН да въведе първо ОЕСР в малките и частните училища, преди да пуска заповед за постоянно присъствено обучение!! Където е невъзможно да има обучение от разстояние, децата да учат онлайн, нарушават се права на деца!!
13
19
 
4
 
! Отговори
vlady преди 2 години
До АнонименВече няма да има нов бум - времето се затопля, дните са дълги и се увеличават слънчевите часове.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да пусне заповед учителите да спрат да изискват материали от джъмбо. Не е нормално във време на епидемия да се изискват подобни неща
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МОН да вземе да сложи в тъпата си заповед забит максимален процент от ученици на присъствено обучение, защото в момента в частните училища са върнати почти всички. Минава се по линията слети паралелки и правят каквото си искат. Глоби и проверки няма по случая.
10
29
 
5
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Вече се стопли, крайно време е да пускате децата !!!Те и без това пак си се събират, а в топлото време вирусът няма да е толквоа заразен !!!
9
1
 
29
 
! Отговори
Било имало преди 2 години
спазване на противоепидемични мерки и принципите на "невзаимодействие"... от деца! Колко акъл трябва да не ти достига, за да твърдиш подобно нещо? Не се уморихте да правите безумни експерименти с родители и деца, ама вие наистина не си взаимодействате, защото заседавате онлайн. Гаддове и гаддини!
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Н.Е.ЩА. СТ. НиК е пудела
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е от желанието на мазния и отвратен пудел да се прави на Велик и много важен. ***
6
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се насложат графиките на броя на заразените по възрастови групи, много ясно се вижда как всяко повишаване започва от 0-19 годишните. След тях са 20-29 годишните, следвани от 30-39 годишните и т.н. с нарастването на възрастта и накрая са 80-89 годишните и последни са 90+ годишните. Спадът при 0-29 годишните започва преди да започне повишаването при 80+ годишните. С други думи училищата са основния източник на зарази.
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност друго трябва да направят - да разделят всеки клас на три групи и присъствено да е само една от тези групи, т.е. 1/3 от децата.
4
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аааа, не. Нека децата, си стоят по къщята, за да растат гламавички, та да има изобилие от чингя и пазачи.
3
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В училищата не се спазват никакви мерки.Всичко е само на хартия.Още дълго ще влечем тази пандемия, защото сме безотговорни.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕТО КАК СЕ ПРОВЕЖДА ИЗПИТ ЗА 8 КЛАС В ЕДНО РОМСКО УЧИЛИЩЕ:КАК СЕ КАЗВАШ?АСЕН!БРАВО!ПЕТИЦА!
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАТО В РОМСКИТЕ УЧИЛИЩА ТАМ В ЕДНА ПАРАЛЕЛКА ИМА ОТ 7-8 ГОДИШНИ ДО 18-19,ЧЕ И ПО ВЪЗРАСТНИ...ВСИЧКИ УЧАТ ЕДНО И СЪЩО-ДА ПИШАТ И ЧЕТАТ И НАКРАЯ ИЗПИТЪТ Е СЛЕДНИЯ:КАК СЕ КАЗВАШ?АСЕН!БРАВО!ПЕТИЦА СТИГА ЛИ ТИ?