МОН: Учениците под карантина остават без оценка от НВО

Изпитите от НВО и ДЗИ се провеждат само присъствено
29 апр 2021 07:36, Ния Христова
23
МОН: Учениците под карантина остават без оценка от НВО
Снимка: Pixabay
Учениците, които са поставени под карантина, в удостоверението за завършен клас няма да имат вписана оценка от Национално външно оценяване. Тези, които завършват 12 клас, ще могат да се явят в следваща сесия. Допълнителни изпити няма да се провеждат. Това съобщават от Министерството на образованието и науката в отговор на въпрос, пише "Монитор".
 
В отговора си от МОН изтъкват още, че изпитите от Национално външно оценяване и Държавните зрелостни изпити се провеждат само присъствено при осигуряване на едни и същи условия. От ведомството разясняват още, че при неявяване на ученик по уважителна или не уважителна причина, в удостоверението за завършен начален етап, в свидетелството за завършено основно образование, или в удостоверението за завършен първи гимназиален етап - няма да бъдат вписани оценки от Националното външно оценяване.
Още по темата
 
От образователното министерство посочват още, че учениците в 12 клас ще имат възможност да се явят в следващата сесия, но подчертават, че за всикчи останали - 4-ти и 7-ми клас няма да се организират отделни изпити, нито самостоятелно да се провеждат такива, защото целта е всички ученици да имат равен достъп и условия за провеждане на изпити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
9
 
! Отговори
Премахнете НВО и ДЗИ преди 2 години
За какво мъчите всички деца с тия гадни матури? 70 процента от тях въобще не се трогват в какво средно никакво училище ще учат и съответно големите няма да продължат във ВУЗ.
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много насериозно се взимат с това НВО. Равни би следвало да са условията ... Искат да кажат, че не могат да организират два пъти изпит с еднаква сложност? Отделен е въпросът, че точно така децата не са поставени в равни условия - едните могат да се явят на изпит, а другите по независими от тях причини не могат.
14
0
 
19
 
! Отговори
Не може така тъ..ци преди 2 години
Това е пълна дискриминация!!!Родителите да се вдигнем против това безумие!!!Не могат да съсипват така децата, които цяла година ходят на учители, за да се явят на ***..то НВО!!!МОН се подиграват с труда на децата и със изхарчените от родителите пари за частни учители, защото с образованието, което се предлага в българските училища си до никъде!!!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я виж ти, учениците гледали НВО и ги оценявали за това. :)
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен 22 преди 2 години
Този нещо много си вярва. Длъжен е да осигури изпит за всяко карантинирано дете. Това се казва "Равен достъп". От зор да кажем пред ЕС, че имаме присъствено обучение, набута децата в училище, все едно ще научат нещо повече за 2 седмици. После нямало да има изпити....Всеки пострадал от това решение, трябва да заведе дело срещу МОН.
11
0
 
20
 
! Отговори
:№ преди 2 години
Подкрепям всички ,които НЕ са съгласни с решението на МОН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10
0
 
2
 
! Отговори
от 4 преди 2 години
Хаххаа ... накълвахте на въдицата! Шааараааанииииииии!
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 8Винаги може да изчака една година....А и бе харесвам.елитисткият ти тон, само да кажа. Ммм.така... извини се!
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни! Направете две сесии на НВО след 7 клас. Защо трябва това дете да учи с пропаднали хора, само защото е било болно или под карантина.
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 6Баш па съсипали ... Или си мислиш, че ако не влезне баш в тая гимназия, елитната, няма да си върже и обувките правилно?
6
2
 
22
 
! Отговори
*_* преди 2 години
Пълна пародия сте! Ако седмокласник не може да кандидатства заради безумните карантини, му скапвате бъдещето от раз!
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 4Хора! Подкрепете ме!
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво! Ще прецакате живота ба детето! Няма.шомош, няма разбиране!!!!То, миличкото, се подготвя.ден и нощ, дори има социална тревожност, защотото не се среща с дриги деца от година вече, само и само да има отличен успех, и да няма грам.пропуски, знаейки всичко, дори от незадължителната литература ...А вие ... как ше се шочувства това детенце, като буквално гп "оставите" за догодина, защото няма да ноже да бъде преито в университета?
3
0
 
8
 
! Отговори
:))) преди 2 години
НВО и ДЗИ...Това ми звучи като препарат за борба с вредители.
2
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На кой му дреме за оценки, изпити, матури, важно е на даскалите заплатите да текат
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пародия на образование.