2100 студенти ще приеме Медицинският университет

Висшето училище вече проведе предварителни изпити, а за юли са насрочени редовните
25 май 2021 12:29, Ния Христова
25
2100 студенти ще бъдат приети в Медицинският университет през новата учебна година. Висшето училище вече проведе предварителни изпити, а за юли са насрочени редовните.
 
На 3 юли ще се продеве изпита по биология, а на 4 юли - по химия.
 
"Държавната поръчка за тази година е подобна на миналогодишната - 180 места "Медицина", 91 "Дентална медицина", 120 "Фармация", 244 "Обществено здраве", 1 400 "Здравни грижи", каза пред Bulgaria ON AIR заместник-ректорът на МУ в София проф. Каролина Любомирова.
 
Недоволните от оценката си от предварителните изпити могат да се явят и на редовните. В балообразуването ще бъде сметнат по-високият резултат.
 
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Мариана преди 2 години
По комунистическо момчетата влизаха с 3.Момичетата трудно влизаха с 5.50.Сега ще приемат много студенти защото много загинаха в пандемията. Няма лекари.
4
5
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Мечтата на завършилия българско медицинско висше учебно заведение е "трафикант на органи". Те после половината ще възират към Ислямска държава да практикуват "халал" на човеци. Араби,гърци,таласъми...добър е наборът от "български студенти", няма що. Преди около20 години арабин или грък идваше, чукаше гратис бг т ъ пачки, купуваше си диплома и забърсваше още няколко други бг тъ п ач ки с фередже и договор за пълна програма. По-лесни и несъзнателни от българките просто ще е чудо ако има. Карантия
3
4
 
5
 
! Отговори
1234 преди 2 години
Значи ако ще ми ставта доктори на държавна издържа а после да емигрират е й така няма да стане! Или да ги накарат да подпишат договор за работа 10 г тук или или аз данъци спирам да плащам, за да ползва германеца лекар безплатно!
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Взимат си дипломите и веднага заминават за Германия. Плащаме най-скъпото образование на огромна маса младежи. Вече се влиза с тройка медицина! Най-смешното е, че мама и тати са ги възпитали, че са най-умните и са повече от всички останали. Влязал с тройка, държавата му платила най-скъпото образование, но той е велик защото е лекар без ден трудов стаж и му се полага огромна немска заплата.
1
2
 
3
 
! Отговори
Targeted Individuals преди 2 години
Няма смисъл Службите за Сигурност рано или късно ще ви провалят живота!