МОН спира летните лагери в 20 области

Мярката е заради коронавируса
Обновена: 19 авг 2021 15:11 | 19 авг 2021 15:11, Ерол Емилов
8
МОН спира летните лагери в 20 области
Снимка: БГНЕС

Образователното министерство спира летните лагери в 20 области в страната, където има повече от 100 заболели на 100 000 души. От там обясниха, че маршрутите на вече плануваните пътувания може да де променят към други по-безопасни райони.

Най-голяма заболеваемост има в Бургас – 213,1 на 100 000 души. Следват Велико Търново, София – град, Търговище, Русе, Пловдив, Пазарджик, Силистра, Хасково, Варна, Стара Загора, Шумен, Перник, Габрово, Добрич, Ямбол, Ловеч, Плевен, Разград и Враца. В тези райони пътуванията по програмата „Отново заедно“ са прекратени.

Още по темата
В останалите осем области лагерите може да продължат пр стриктно спазване на противоепидемичните мерки - носене на защитна маска за лице, хигиена на ръцете и спазване на физическа дистанция.

Здравните власти обръщат внимание, че на лагерите не бива да се допуска смесването на деца от различни групи по време на хранене или развлечения в местата за настаняване или при провеждането на организирани мероприятия, пише БГНЕС.

Предвид сигнали за включване в лагерите на деца и учители с оплаквания, които се наблюдават и при COVID-19, здравното министерство настоява за всяко дете, което участва в организирано пътуване, да се изисква документ от личен лекар, че то не е било в контакт със заразно болен три дни преди началото на пътуването.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Абе ... преди 1 месец
Толкова Криминале не съм виждал през живота си.Не може ли поне като ще участваме във филм на Тарантино да е Убий Бил.
4
0
 
0
 
! Отговори
Още малко: преди 1 месец
Да беше поживял половин Враца от женски пол щеше да пее Son of a preacher man. https://youtu.be/DjydOI4MEIwНе бе пречат ми на работата и не забърсали само интровертката.Екстровертно нали да ти ....
3
0
 
1
 
! Отговори
Обяснявам ви преди 1 месец
Че не е нищо користни, просто ги мразя тия копилета...поживей малко и ти ще ги намразиш ...
2
0
 
2
 
! Отговори
Па на Кауфланд преди 1 месец
Има едно умно куче. На много умно може и да е било домашно куче - знаеш куче като седне в мирно и как да му не дадеш две три наденички.
1
0
 
3
 
! Отговори
Пътешественик преди 1 месец
А пък на Сейшелите използват плажовете за платен лов на неваксинирани. Богатите си плащат солено и им дават джипове, електрошокове, копия и пушки със спринцовки. Пускат неваксинираните чисто голи в края на плажа, съдията отмерва 10 секунди и дава старт ловът да започне. Преследваните могат да бягат из плажа и джунглата наоколо до края на оградения с електрическа ограда периметър. Могат да влизат и в морето до 50 метра. Ловците гонят и стрелят, а в края на деня, в кръчмата, си показват трофеите.