Трябва да има повече ваканция за учениците

Това обяви Юлиян Петров
26 юли 2022 21:55, Росен Стойчев
19
Трябва да има повече ваканция за учениците
Снимка: БГНЕС

По-равномерно разпределение на ваканциите, по-висока заплата на учителите, по-малка продължителност на часовете, студенти да заместват учителите.

Още по темата
Новостите в образованието коментира Юлиян Петров, който е председател на Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа”, съобщи Нова Нюз.

Според Юлиян Петров би било добре да се наемат учители, които да обучават децата и в летните месеци, за да не посещават те частни занимални за сметка на родителите си. „Родителите са в безизходица и са прави да искат тази социална услуга от училището”, подчерта синдикалистът.

По думите му трябва да има повече дни ваканция за учениците. „Ние сега сме се вторачили да смятаме минутите, секундите, месеците, дните – точно колко учим. Как учим – някак забравихме”, твърди синдикалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Васил преди 1 година
За тези които казват че да нямаме повече ваканция и че по тяхно време повече се учило.Добре кажете ми какво сте успява да направите след това повечето в фирми работят ниски заплати и така нататък.В България се учи много повече отколкото в някои по развити страни например Англия.
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе какви ваканции, наистина създавате неграмотници. На времето се учеше и в събота , ама за това завършелите само 8ми.клас бяха по- грамотни от сегашните .
17
2
 
1
 
! Отговори
Ива преди 1 година
По-добри и ОБРАЗОВАНИ учители.90% говорят на диалект,недоучили,без отношение към децата и т.н.Претрупан материал,тежки учебни програми,неразбираеми учебници и т.н.Денков видя само колко време учат в другите държави.КОЛКО ВРЕМЕ,ГОСПОДИН "АКАДЕМИК",УЧАТ БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА СЛЕД УЧЕБНИТЕ ЧАСОВЕ?МАЙ НЕ ЗНАЕТЕ.И ТЕЗИ,КОИТО ОСТАВАТ В УЧИЛИЩЕ СЛЕД ОБЯД,НИЩО НЕ НАУЧАВАТ-УЧИТЕЛИТЕ ГЛЕДАТ ДА МИНЕ ВРЕМЕТО.Спомнете си какво съветва Ат.Буров за успешна работа...
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква ти ваканция като с това онлайн обучение всеки ден им е ваканция. Те са "на училище" в мола, в кафенетата, в парковете....
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само аз ли прочетох, че това предложение идва от някакъв господин от синдикат, а не от министъра на образованието???
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да има повече ваакнция за работещи българи.
13
3
 
4
 
! Отговори
Кумеца преди 1 година
Това са дрънканиците на онуй ЛГБТ министър че в оставка. Искат да съсипят като за последно всичко и навсякъде.
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Родителите имат 20 дни платен отпуск. Всички деца до 14 трябва да имат 20 дни ваканция.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В продължение... Възпитанието се надгражда в училище, вкъщи от родителите се дава. И относно лапането. Леле... Думи нямам за наглостта на тези думи. И в заключение... Не подкрепям повече ваканции в учебната година.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В отговор на "Albi": Това, което виждаме не е продукт на труда на учителите. Това е продуктът на всички по веригата. Чета коментарите и съм без думи. Да, учителят учи, но развиването и надграждането на знанията не зависи само от учителя. Децата оставени да правят каквото искат. Контрол нула от родителите, защото нямат време и учителят има единствено работа и отношение към обучението. Вкъщи не трябвало да се прави нищо. Не става така. Процесът е двустранен. А относно възпитанието им...
9
12
 
3
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Да, ако може наглите даскали изобщо да не работят а само да лапат. Голямо реване за пари, все едно само те са хора, само те имат нужди. Всички виждаме продукта на техния труд - е нищо не заслужават. То такива диваци, то чудо са тези деца. Елементарно възпитание нямат.Не знам, може вече да ги учат да бутат и пререждат майки с колички. Може и аз да не съм в час, но ми направи впечатление. И да не забравяме блестящото представяне на четвъртокласниците.Там си пролича.
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако учебната година започва на 1.09. , тогава може да имат повече ваканция иначе всичко е за сметка на учебния процес и в ущърб на децата. В България има почти всяка година извънредна я дървена, я грипна ваканция . Това го няма никъде.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва задължително да има изпит за всички нови учители и те да минават тест или конкурс за съответния предмет , по който преподават. В училищата влизат учители единствено и само познати на директорите. Тази плява е от дълги години, но никое министерство не му се занимава с този проблем. Като се изключат няколко реномирани училища в страната, всички останали са "приятелски кръгове на директорите". Това е истината. Знаят я хора вътре в тази среда, като мен, но нищо не могат да направят.
6
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да ходят на училище виждаме колко са неграмотни и не знаят най елеменрарни неща, а учителите само искат увеличение на заплатите си. По добре да имат дълги ваканции, да не учат учениците и учителите да получават високи заплати.
5
0
 
8
 
! Отговори
Лллл преди 1 година
Дървена принудителна ваканция . А и Ковид , след това и маймунска ваканция . Изобщо , пълни хаймани
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно! Учениците са *** като дялани пънове, НО все още изпъква някой и друг умен ученик. Идеята е всички БЕЗ изключение да станат прости ***. Затова - ПОВЕЧЕ ВАКАНЦИЯ/
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както сме я подкарали с енергоизточниците, следващото предложение ще е да учат само през късната пролет и през лятото. Назад към пещерите, дами и господа горди членове на ЕсЕс!
2
5
 
7
 
! Отговори
тъй де преди 1 година
Ами трябва, а не да се чудят как да ги накарат да започват от 5-ти вместо 15-ти септември.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди около месеци се говореше, че екс министъра Денков и екипа му искат учебната година да започва на 1.09. защото малко учели децата. Сега пък много учели и трябвало повече ваканции?!Недоумявам защо постоянно нещо се човърка в образователната система и защо се правят експерименти с децата? Имаше си много хубава образователна система. От времето на М.Кунева започнаха да я чепкат като на дарак. Объркаха децата още от обучението на гласни и съгласни, смениха учебници, пуснаха по 6 уч.по история.