ой е първи€т стипендиант на ‘ондаци€ "ƒ-р »ван “олеков"?

ƒетската мечта на …ордан —тоичков от ¬елико “ърново е да стане лекар
13 авг 2023 23:00, …оана ÷онева
3
 ой е първи€т стипендиант на ‘ондаци€ "ƒ-р »ван “олеков"?
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

ћлад великотърновец е първи€т стипендиант на ‘ондаци€ "ƒ-р »ван “олеков", ко€то поема разноските по ц€лото му следване в ћедицински€ университет в —офи€. 20-годишни€т …ордан —тоичков вече е второкурсник и стажува през л€тото във великотърновската болница, в ко€то е работил до последни€ си дъх легендарни€т хирург. ѕолитика на лечебното заведение е да привлича специализанти и стажанти, за да попълва недостига на кадри.

ѕрез миналата година …ордан —тоичков завършва с пълно отличие ѕриродо-математическата гимнази€ във ¬елико “ърново и е приет да следва "ћедицина" в —офи€. «а първи път стажува в болницата в родни€ си град.

"ƒетска мечта ми е да бъда лекар, хирурги€та - също от малък исках да се занимавам с не€. ћедицинските сестри ми показаха как да би€ подкожни и мускулни инжекции, как да слагам системи, как да аспирирам, да разтвар€м лекарства", сподели …ордан —тоичков пред  Bulgaria ON AIR.

“ой е избран за първи стипендиант на ‘ондаци€ "ƒ-р »ван “улеков". “€ беше основана след смъртта на хирурга, който беше сред най-добрите в Ѕългари€.

"¬инаги се е притичвал на помощ на всеки един от нас, ако е имал нужда. Ѕеше изключително педантичен по отношение на нашите стажант-лекари и специализанти", по€сни началникът на ќтделението по "’ирурги€" в ћЅјЋ - ¬елико “ърново - д-р Ќиколен —тойнов.

 ато отличник на випуска на гимнази€та и студент по "ћедицина", фондаци€та поема таксите по ц€лото следване на …ордан.

"Ѕ€х много изненадан, че аз б€х избран за стипендиант в чест на д-р “олеков. “ой е много качествен и важен за тази болница и до ден днешен се говори за него", не скри радостта си студентът.

–ъководството на болницата търси начини да се справи с проблема с липсата на кадри.

"»маме н€колко добри примера с много талантливи млади хора. Ќие полагаме всички усили€, за да привличаме младите хора и да ги развиваме", коментира директорът на ћЅјЋ-¬елико “ърново - ƒаниел »лиев.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


3
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
3
1
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 10 месеца
јбе добър хирург ама малко се тутксше. ћой при€тел падна от мотор и умр€ в неговата см€на през ноща докато чакаше резултат от скенера. „акаха и рентгенови€т лаборант да го вземат от вкъщи да направи скенера . Ћаборанта живе в градче на 10 км от “ърнуву ...» така... ј съм чувал че при травматичен шок първо се действа
2
6
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 10 месеца
ƒали ни боли поне малко фара?
1
11
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 10 месеца
 ой тоз »ван “олеков и откъде има пачки за пране :)))