След дъжд – качулка

Мутафчиев разпоредил допълнителни мерки за безопасността на пътниците в железопътния транспорт
6 мар 2008 11:20,
27
След дъжд – качулка
Мутафчиев бил готов да подаде оставка. Снимка: БГНЕС

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев заяви в Народното събрание, че очаква днес да бъде готова експертизата, която окончателно да покаже дали пожарът във влака София-Кардам е причинен от техническа неизправност.

Напомняме, че другата теза, по която работят органите, е за умишлен палеж.

По думите на Мутафчиев, Министерството на транспорта ще предостави подобен вагон на следствието, за да се направи възстановка и да се уточни как точно е избухнал пожарът.

Министърът каза, че разпоредил да се вземат допълнителни мерки за безопасността на пътниците в железопътния транспорт, които включват регистриране и контрол на пътуващите със спални и кушет вагони, както и тотална забрана на тютюнопушенето във всички пътнически вагони.

При трагичния инцидент през нощта на 28 февруари загинаха девет души, но национален траур бе обявен едва на 5-ти март т.г.

Министър Мутафчиев каза във вторник, че е готов да подаде оставка заради пожара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
8
 
32
 
! Отговори
nqkoi si преди 16 години
Vijte go tozi *** ministara mqza na.... OSTAWKA
25
8
 
32
 
! Отговори
bobi преди 16 години
Трябва да си подаде оставката веднага..независимо от всичко въпрос на морал..ще се извъди ли поне един български политик с тако чувство???
24
8
 
32
 
! Отговори
Бакалов преди 16 години
АРОГАНТЕН НАГЛЕЦ - оставка се подава и ЗАРАДИ ОТГОВОРОНСТТА, КОЯТО БИ ТРЯБВАЛО ДА НОСИ ЕДИН МИНИСТЪР - този *** да не би да иска да ни убеди, че трябва да си подаде оставката, само ако се докаже, че лично той е драснал клечката на вагона - то затова нещо има СЪД - но не и в БГ
23
8
 
32
 
! Отговори
дон кучо преди 16 години
Еми-и,винаги!С такъв матриял-такваз работа!
22
8
 
32
 
! Отговори
Ели преди 16 години
Според мен, ако министъра е мъж трябваше да си подаде оставката ВЕДНАГА! Не казвам, че той лично е запалил вагоните, за да има лична вина, но човек трябва да има и малко морал. Не може да са такива пердета всичките министри. Емел Етем - хората се удавиха и останаха без домове - нищо. Девет невинни жертви - Мутафчиев - нищо. За Румен Петков няма да коментирам, то е ясно. Е? Докога, бе?
21
8
 
32
 
! Отговори
преди 16 години
ОСТАВКА БЕ ***!!!
20
8
 
32
 
! Отговори
преди 16 години
Да забранят да се заключват вагоните отвън. По добре да има кражби, отколкото живи да изгарят. Трябваше веднага след трагедията министъра да си подаде оставката, тези отгоре са толкова нагли, че за тях човишкият живот не представлява ценност. Властта е по важна отсъвеста и достойнтвото.
19
8
 
32
 
! Отговори
кака ленче преди 16 години
що триеш поста бе,отворко!
18
8
 
32
 
! Отговори
преди 16 години
аре майтапи, от купето ли го караш влака, и разследването, за неколко дена заловиха терористите на лондон, и редовен брифинг се прави, особено в бедствие с толкова жертви, тука безмълвно следствие за два месеца срок, ако беше тероризъм по-бързо ли требваше да свърши
17
8
 
32
 
! Отговори
baj Hasan преди 16 години
Te po princip ma6inistite naj - mnogo dim galtat 6toto ot kupetata toj se steli na talazi kam lokomotiva osobenno po vreme na dvizenie
16
8
 
32
 
! Отговори
преди 16 години
Отдавна трябваше да го направят.Да забранят на пушачите да кадят като парни локомотиви.Който не спази заповедта да го свалят от влака заедно със смрадливите му фасове.
15
8
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 16 години
Ами ти 13 като си голям отворко какво ще кажеш по темата?А може би те засегнах лично?Ние в България можем филми да не гледаме ТЯ действителността е красноричива
14
8
 
32
 
! Отговори
laynovoz преди 16 години
сефте правим "безопастни мерки" след инцидент и затова се учудваме нали
13
8
 
32
 
! Отговори
kyky преди 16 години
альооу, великите антитерористи дет се извъдите в тоя форум, вие от холивудските филми ли си правите изводите как работи едно разследване? и въобще имате ли си идея от нещо КАК СЕ ПРАВИ, а не само да пишете малоумия в стил `анти`?
12
8
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 16 години
Щял да подаде оставка,когато истината излезе наяве?Та нали затова забавиха разследването и не пуснаха специалисти по антитероризъм,за да замажат причините и да изфабрикуват такава истина,каквато тях ги устройва.Оставка няма да има- това го знаем със сигурност!!!
11
8
 
32
 
! Отговори
grivata преди 16 години
Доживях и аз този момент-тотално да забранят пушенето във влаковете!Евала!Всеки ден пътувам с железниците,самият аз съм машинист и не съм длъжен да дишам на никой смрадта,която причиняват папиросите!Cheers!!!
10
8
 
32
 
! Отговори
преди 16 години
Skoro shte namesyat i masonite...samo da se zamazhe bezhaberieto na upravlyavashtite. Izglezhda teroristite sa otkradnali i pozharo gasitelite......i sa zakliuchili vratite na vagona i posle ne sa pozvolili na shafnera da nameri kliucha.....
9
8
 
32
 
! Отговори
преди 16 години
Някой по-долу пита защо чак сега се сетиха за атентат! Цял свят говори за тероризъм, цял свят е обхванат от параноята за терористи, само нашите не се сетиха!! Ха ха ха! А защо изведнъж ли? Ами къде е министър Петков? Ами зад океана, къде може да е! Там казаха - терористи има вече и при вас! Чакаме да дойде, за да видим какво ще правим с тия ***! Влак ще подпалват! А? Искам да ги намерят,ама.... досега май нещо не се получава. То не е само да искам, трябва и те да искат!
8
8
 
32
 
! Отговори
qtre преди 16 години
тоя *** нали щеше да подава оставка, кво стана???????? май забрави, нещастника мръсен!!!!!!!
7
8
 
32
 
! Отговори
преди 16 години
забрана за пушене е наивна, пристрастен пушач на неподходящо място е повече опасен а и забрани в световната история на цигари и алкохол увеличават наркозависимите, защото табакизъм, алкохолизъм, лекарства и дрога зависимости се градират