Международна организация иска Първанов да отнеме награда на журналист

Обвиняват журналиста Калин Руменов, че пише расистки статии срещу ромите
29 юли 2008 12:16,
57
Международна организация иска Първанов да отнеме награда на журналист
Да видим дали Първанов ще мълчи? Снимка: БГНЕС

Центърът Симон Визентал, еврейска международна организация за борба с антисемитизма, призова българския президент Георги Първанов да оттегли награда, присъдена на журналист, автор на расистки статии срещу ромите.

Директорът на международния отдел на центъра Шимон Самюелс протестира срещу връчването на наградата „Черноризец Храбър” 2008 г. на Калин Руменов от вестник „Новинар”, който пишел „често расистки статии срещу ромската общност”, се казва в комюникето на организацията.

Ромската общност в България, която наброява около 700 000 души или 9% от общото население, живее в мизерия и неграмотност и е изолирана от останалото население, отбелязва АФП.

В статиите си Руменов пише, че ромите „се множат като овце” и могат да отблъснат чуждестранните инвестиции от България.

Според писмото на центъра Визентал, „този език напомня на 30-те и 40-те години на 20-и век, когато евреите и ромите бяха нарочени от нацистите за изтребление”.

Центърът поиска от президента да „осъди публично писанията на Руменов” и да му бъде отнета бързо наградата за най-добър млад журналист.

Мълчание от страна на българския президент „ще създаде впечатление за подкрепа и отговорност и от страна на държавата”, се казва в писмото на центъра Визентал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 15 години
Г-н Шимон Самюелс, може да се възмути от една награда, но не се възмущава, от факта че израелци избиват от години арабски семейства.
55
0
 
0
 
! Отговори
Марков преди 15 години
Не е коректно и правилно, евреи да се намесват и дават дори мнение, относно присъдени награди в България, но това е напълно в техен стил.Президента Първанов има да се погрижи за МНОГО по- важни неща, да не го занимаваме с глупости.
54
0
 
0
 
! Отговори
майничка преди 15 години
На времето Тодор Живков тръгна да ги интегрира и им раздаде апартаменти.Ха познайте от три пъти какво стана с ТЕЗИ апартаменти!?А хората чакаха с години за жилище!..
53
0
 
0
 
! Отговори
Ирник преди 15 години
Работя от доста време с *** общност и мога със сигурност да кажа, че те са много по-близко до животните, отколкото до хората! Просто така са устроени. А за да има шанс за успешната им интерграция, трябва да се премахнат гетата и всеки *** да се засели между хиляда българи, с които да се идентифицира. А това няма как да стане, така че всички приказки за интеграция са празно бръщолевене. Колкото до този евреин, да си гледа в собствената черга!
52
0
 
0
 
! Отговори
информиран преди 15 години
Този защо не каже , защо те толкова години не могат да интегрират арабчетата , нали са много отворени ,сьщата работа е тук с ***! Нямам нищо против *** , които работят, останалите спиране на всякакви помощи и затвор за крадците! Крайно време е!
51
0
 
0
 
! Отговори
Stefan преди 15 години
Не бих искал да съм прекалено краен в изявленията си ... но този г-н Симон най-вероятно си няма ни най-малка предства какво е това ***. Освен това можеби Фюрерът е бил прав за ***, а за еврейте.... Ами щом подкрепят ***, заначи ги желаят. Портади тази причина предлагам да екстрадираме всички 700 хил. *** в Израел и тогава ще видим как еврейте ще интегрират бай *** !
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Плащам си данъците, купувам си карта за градския транспорт за да ходя на работа за да взема заплата и да си платя сметките! Дискриминирана съм, защото на 29 не мога в тая държава да си позволя дете/за разлика от *** те на 29 стават баби/, въпреки, че съм си платила висшето образование и работя в нея по специалността си!Изплащам жилище, защото немога вечно да живея у мама и тате! МОЛЯ ЕВРОПА ДА ДОЙДЕ И ДА МЕ ЕВРОИНТЕГРИРА ЗА СМЕТКА НА ЕДНА *** ОТ ФИЛИПОВЦИ, КОЯТО Е НАПРАВИЛА ПОЛОВИНАТА ОТ ТОВА КОЕТО АЗ СЪМ НАПРАВИЛА!Искам помощи, дърва и безплатен ток и понеже съм българка ще поемем отглеждането на едно българче с мъжа ми!Така де компенсации едно към едно! Не искам да храня чужди деца и да плащам чужди сметки!А забравих като дойдат евро хората с евро парите -моля след 19,30 че тогава се прибирам от работа!
49
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 15 години
Бих гласувала с две ръце да се узакони гвардията на Расате!Всички ***, които имат повече от 2 деца -на необитаем остров-като прокажени!
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДА СИ РОДЕН ОТ МАЙКА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, НО НЕ ДОСТАТЪЧНО УСЛОВИЕ ЗА ДА СИ ЧОВЕК !!!
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Толкова се ядосах,че съм написал "ако му вземат истината,защото казва истината"....имах предвид "ако му вземат заслужената титла,защото казва истината"....Моля да ме извините и да не му обръщате внимание.
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Искат да вземат ЗАСЛУЖЕНА титла,защото човекът казва истината! Кой ще отрече,че те се множат като овце? Кой ще отрече,че опитите за изнасилване многократно нараснаха и 99% от извършителите са роми? Кой ще отрече,че това е една ***? Знаете ли колко ми пука за "правата на хората"? Те не са хора,а нисши животни! Безработни...не защото няма работа,а защото живеят от секс! Ако му вземат истината заради това,че е писал истината,то тогава това ще е поредната издънка на нашата държава,която се превърна в пумия и половина! Както се казва,обичам родината си,но ненавиждам държавата си! Обичам България,но ненавиждам управлението! ПУМИЯ И ПОЛОВИНА!!!!!!
45
0
 
0
 
! Отговори
дуче Михо преди 15 години
Всичко е заради Разпнатия,приятелю и ще има продължение!
44
0
 
0
 
! Отговори
debnadaviebna преди 15 години
еврейското световно правителство да го *** и да не говори с пълна уста
43
0
 
0
 
! Отговори
Светльо преди 15 години
Защитниците на *** и "толерантните" трябва да разберат, че от някой можеш да отнемеш нещо насила, но не можеш да му дадеш насила. Тази *** не може да бъде приобщена, по простата причина, че те самите не желаят това. Те имат друга ценностна система, която няма нищо общо с европейската. За тях кражбите, изнасилванията и убийствата, не са престъпления, а бабаитлък. Тази *** никога няма да се приобщи към европейската цивилизация. *** престъпност не трябва да се толерира, под предлог, че са от малцинствата.Защитниците на *** да отидат да живеят в техните квартали, за да се приобщят по - добре с тях.
42
0
 
0
 
! Отговори
Самолетоносача преди 15 години
Те не само се опитаха ами и успяха да го убият.По отношение на кражбите обаче не сте прави.Кой окраде пътния фонд.Тези 100милиона дето ги открадна само Батко я се замислете *** дали могат да ги откраднат.За Плама БГА Кремиковци за кредитните милионери за фалита на банките да говоря ли.Колко ли трябва да крадат *** за да откраднат толкова.Българин е сининим на крадец.Иначе *** трябва да се избият зашото са гадни *** и мизерници.Иначе да им ги пратим в Брюксел и Израел па да си ги гледат
41
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 15 години
*** E TOQ GOCE
40
0
 
0
 
! Отговори
бай преди 15 години
ти па вземи се скрий някъде! "нашия господ Иисус...." вземи да попрочетеш малко как точно е станало похристичнчването на България, и с каква "радост" е приел народа "нашия" Исус....
39
0
 
0
 
! Отговори
бьлгарин преди 15 години
1 Самите евреи се опитаха да убият нашия господ Исус Христос ! 2 Тези евреи като толкова оби4ат нашите *** да си ги вземат в Израел и да си живеят мирно и щтастливо! 4
38
0
 
0
 
! Отговори
симеон преди 15 години
най-толерантната държава е България,най-големите расисти са еврейте,най-мързеливи -***(който от тях работят нямат проблеми)
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Evreite na Rozental se natiskat da gi priznaem v Bg za *** , zada urkat free elektri4estwo kogato dojdat v Sofia 4irkov da im smenq izgnilite bybreci.Az imam priateli evrei i nikoga nqma da dopusna nqkoj da gi obijda. Az nemoga nisto da kaza za ostanalite evrei, osobenno za tezi koito samite evereiski sydilista i prokurori izprasta w evreiskite zatvori poradi izvyrseni kravbi, mosennicestva i obiistva. Ako Rozental se e zagrizil za takyv vid hora neka publicno da obsydi zasto zaradi nakolko stotin germanski evreia, 4i4o im *** izkla milioni-neka na towa da otgovori.