"Кремиковци" отново на бунт

КНСБ пояснява, че условията на труд и бит продължават да се влошават
24 сеп 2008 17:09, Красимир Ангелов
19
"Кремиковци" отново на бунт
Снимка: БГНЕС

Протестите в “Кремиковци” ще бъдат подновени, обявиха от КНСБ.

В специално разпространено съобщение синдикатът пояснява, че протестът е предизвикан от това, че "условията на труд и бит в "Кремиковци" АД продължават да се влошават".

От КНСБ отбелязват, че отново има забавяне на работните заплати.

Синдикатите в металургичния комбинат предприемат действия за блокиране експедицията на готова продукция.

Dnes.bg припомня, че на 6 август състав на Софийския градски съд постанови решение, с което обяви фалита на "Кремиковци".

Съдът назначи за временен синдик на дружеството Ана Миленкова и свиква първото събрание на кредиторите на комбината на 26 септември.

Цяло лято работниците в комбината протестираха с искания за незабавна продажба на "Кремиковци" и изплащане на заплатите им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Младите хора как ще се развият,със мизеруване ли?Изобщо никой не мисли,на никой не му дреме какво става,само да има да се краде и мизерии да се правят друго не трябва.На мен вече ми писва и при първа възможност искам да се махна от България,да отида някъде дето знам че мога да се развивам и знам че хората са чесни и не мислят само за себе си.Тук живот няма
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
е това е българската простотия,значи могат да оставят толкова много хора без работа,а някой да си прибират солидна сума пари,е за това се стига до този проблем защото не се наядоха и само се краде.Я се поставете на такива родители на мястото дето и двамата са там и плащат обучението на детето си учещо висше образование.Как тия хора да учат и как да се оправят в тоя живот като само се краде и не се мисли за последствията,затова хората бягат от България тук бъдеще няма,направо ни закопават живи.Държавата си е много добра,само че оправниците са и некадърни.
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Problema s Kremikovzi e tam vsichki kradiaha (govoria za godinata kogato go prodadoha, sega ne znam)- ot ohranata i chistachkite do direktora. Shofiorite kradiaha benzin, skladadjiite vzimaha podkupi zaedno s ohranata za da puskat kamioni koito ne iskat da chakat po 24h za da kachat stoka, izchezvaha celi vlakove sas stoka. Imashe hora naznacheni samo za da sazdavat i uchastvat vav verigi za kradene.Sega plachat kato ne im plashtat i gi uvolniavat, a togava kradiaha li si vadeha falshivi bolnichni za po 5-6 meseca. Znam kakvo govoria, zashtoto rabotih okolo 3 godini v parvata firma koiato kupi zavoda. Povdiga mi se kato se setia za vsichko koeto vidiah tam i se radvam che se izmaknah navreme i si vzeh vsichki daljimi zaplati, niakoi oshte chakat. Imashe rabotnici s po 200-300 lv zaplata a jiveiat v kashti-palati. Rakovodstvoto che si razpredelia pechalbata kakto si iska e edno na raka, ama i rabotnicite do nai - niskoto nivo biaha kradci. E, izviniavam se na tezi koito sa bili izkliuchenie, sigurno ima i takiva.Za sajalenie tam opravia niama. Moje bi ako se razprodade zavoda na chasti i se zapazi kato niakolko po-malko predpriatia shte moje da se upravliava i kontrolira po-dobre. No s tozi mantalitet na vsichki tam - Good Luck!
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Кремиковци ще продължи да съществува, на пук на празнодумеца ББ и на всичките му фенове, и алчната клика около него, която точи зъби за земята на комбината - но няма да Ви огрее, г-н Диков, това са украиници, братушки, мафиози, които стрелят, а не някакви индийски слонове, които баламосвате и водите за носа и ви пълнят гушките ...
14
0
 
0
 
! Отговори
kodi преди 15 години
бах мене 7 дена да ми закъснеят заплатата и бай бай да си търсят нов как търпите бе хора?!
13
0
 
0
 
! Отговори
беден кремиковски ра преди 15 години
Аз незнам,защо всички мълчат?Питайте хората как живеят три месеца без заплати.Вдигайте се хора и си искайте вашите-изработени пари!
12
0
 
0
 
! Отговори
оня преди 15 години
да прав си. ако го затворят наистина ще рефлектира върху 99.9% от населението, но към по-добре. от национален интерес е правителството да престане да налива пари в тази черна дупка.
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Стига с тая пародия Кремиковци! Съществува единствено за да се краде. И не за друго, а защото откраднаха и разсипаха всичко, а тая развалина остана. Щетите от това предприятие вече гонят размерите на една локална война, като сръбските, ха стига толкоз, то станахме за смех на света...
10
0
 
0
 
! Отговори
напушеният журналист преди 15 години
ти си типичен комунист. гади ми се от хора като теб!
9
0
 
0
 
! Отговори
do N 5 преди 15 години
abe ***, ti ima6 li ideq kolko hora rabotqt v tova predpriqtie??? i kakvo e to za bulgarskata ikonomika??
8
0
 
0
 
! Отговори
оня преди 15 години
да се закрива тази черна дупка.печалбите се приватизират, а загубите се социализират, т.е. се плащат от всички. мизериите, които бълва пък са бонус за софия.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
КРЕМИКОВЦИ Е ЕДИНСТЕНИЯТ ОСТАНАЛ СТОЖЕР НА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА ***, КАТО ГО ЗАКРИЯТ ТОВА ЩЕ РЕФЛЕКТИРА И ВЪРХУ ВАС, ТАКА ЧЕ НЕДЕЙТЕ ДА ЗЛОБЕЕТЕ И ЗЛОРАДСТВАТЕ - А ЗА ПРОИЗВЕЖДАНЕ, СИ ПРОИЗВЕЖДА И ТО ДОСТА ДОБРЕ, НО УПРАВНИЦИТЕ МУ КРАДАТ ПЕЧАЛБАТА - В ТОВА СЕ СЪСТОИ ПРОБЛЕМА, А НЕ ЧЕ НЕ ПРОИЗВЕЖДА
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Що не го закриват? Само ***, нищо не създава. Доставките на газпрома и печалбите му пак ли ще се поставят над националната ни политика.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
да ви закрият два метра под земята, гадняри
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ако го бяха закрили преди 20 г.до сега да сме забравили за този проблем
3
0
 
0
 
! Отговори
----------- преди 15 години
KATO VI PREDLOJIHME DA SE ZAKRIE TOZI CIREI , VII PODSKA4AHTE ! A SEGA DUHAITE SUPATA ! V TAZI FABRIKA STE E TAKA !!!!!!!!!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
A къде е в цялата ситуация, добрият вълк Лупи?
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"От КНСБ отбелязват, че отново има забавяне на работните заплати"Не е отново, него си го има поне от година!