Фермери стъкмиха ковчег за земеделското министерство

Искаме незабавна оставка на министъра, обявиха млекарите
29 окт 2008 16:40, Красимир Ангелов
23
Фермери стъкмиха ковчег за земеделското министерство
Снимка: Иво Чимидялков

Протестът в снимки

Фермери от цялата страна погребаха ритуално българското млекопроизводство пред сградата на Министерството на земеделието.

Протестиращите се опитаха да внесат черeн ковчег вътре в сградата и да го подарят на министър Валери Цветанов, но бяха спрени от полицията.

“Искаме незабавна оставка на министъра и спешна среща с лидерите на трите управляващи партии”, подчертаха ръководителите на протеста.

Протестиращите се обявиха за незабавно закриване на млечния борд, който според тях не е помогнал с нищо на отрасъла, а само точи пари от него.

“Това е последният мирен протест. От следващия път ще изведем всички животни и ще ги пасем из цялата страна, ще я блокираме напълно”, заканиха се протестиращите.

“Вече разпродадох фермата си, ликвидирах всичко”, обяви животновъдът Кольо Иванов и подчерта, че има 3 дъщери и не смята да ги заробва, като тегли още кредити за издръжка.

“Не ме интересува, минавам в пълна нелегалност. Няма да плашам повече данъци на тези мизерници”, гневеше се мъжът.

Протестиращите заплашиха с нахлуване в сградата на министерството, което доведе до удвояване на полицейския кордон пред сградата.

В крайна сметка млекопроизводителите насядаха на столичния булевард “Христо Ботев” и с викове “Оставка” блокираха движението.

След дълго очакване протестиращите все пак се срещнаха с министър Валери Цветанов.

На срещата представители на млекопороизводителите и министъра на земеделието Валери Цветанов постигнаха договорка до края на годината да бъдат изплатени 60 млн. лева за подпомагане на животновъдството.

Плащането трябва да се осъществи от 1 до 15 декември 2008 г. и според предвижданите промени в Закона за земеделските производители ще бъде освен за единица площ и за брой животно, уточни министърът.

По-късно в сряда от пресцентъра на МВР разпространиха съобщение, че организаторът на протестните действия Андриян Цаконски е задържан в Шесто Районно управление.

Сезирана е Софийската районна прокуратура, а на задържания е наложена полицейска мярка за неотклонение за 24 часа.

Протестът в снимки

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Lud преди 15 години
Комунистите пак ни го забиха!!!! Пак ще раздават парите ни на краварите :(
21
0
 
0
 
! Отговори
Тетко преди 15 години
Сега, както и преди година беше времето да се обединят хората и да свалят правителството. Учителските стачки доведоха до 40% увеличение на депутатските заплати. Млекопроизводителите и те искат пари, навеждащо на мисълта, че нашите мили управници може пак да си вдигнат заплатките с около 20-тина %. В обединението е шанса хора..... Обединете се.... СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Когато сме единни мачкаме всичко наред. Вижте воините, когато сме се борили за национално обединение. Въпреки загубените воини българите са побеждавали във всички битки....Защо? Защото са имали цел! И защото....СА БИЛИ ЕДИННИ!
20
0
 
0
 
! Отговори
petrich преди 15 години
bravo ma ne samo te trebva da se vdignat celiq narod trebva da se vdigne sre6tu mizernicite upravlqva6ti 6te pla6tame danaci za da se podarja darjavniq i 4inovni4eskiq sektor za6to ni e bezpolezna policiq sastavena samo ot konpleksari i 6u6unigi van polvinata 70 procenta ot 4inovni4eskiq i darjavniq sektor van i togava hem po malki danaci hem po dobre a za parlamenta opraviqta e e samo kala6nik vsi4ki na red da se po4nat
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво фермери! Вие останахте от малкото истински българи!
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За съжаление ми се струва че министърът е излъгал хората, гледат как да печелят време и да увъртат. Дано наистина преведат парите на хората. Всеки работи и чака да му се заплати за това.
17
0
 
0
 
! Отговори
Kate преди 15 години
Странно ,но прочетох доста коментари в защита на работниците от Кремиковци ,чиито искания са на практика ние с нашите данъци да спосорираме комбината за да продължат те да имат работа и заплати, а на хората които гледат животни гледаме с насмешка. Някой от вас доил ли е крава? Знаете ли колко труд се иска ежедневно за да ги гледаш? Няма почивки и отпуски ,защото животните трябва да ядат. Тия хора продължават да се трудят в този бранш ,вместо да дойдат в София на мекото и лекото. Тях трябва да подкрепим! btw чиста софиянка съм ,но съм ходила на село и съм опитала от селския труд. От опит знам колко е тежък.
16
0
 
0
 
! Отговори
do 7 преди 15 години
Мирните протести в България до какво водят?!?! До НИЩО !!! На никой от в парламента не им пука за протестиращите хора ... А за полицаите,в този протест незнам какво са правили,но в много други си позволяват своеволия и бият мирни граждани.
15
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Що за правителство е това, което позволява на краварите да го изнудват и да изсмукват парите ни! АТАКАААААААААААААААААААААА
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Реалистче-ти можеш да си дмениш професията,но кравата не.Тя си иска като теб храната,за да не си млящиш милаамина.Икономически изучени икономистчета и съвременни бизнисмени вигиттирианци у главния с висши съ пръкнали у съвременното им си убразувание.
13
0
 
0
 
! Отговори
realist преди 15 години
За какво правят демонстрации животновъдите данаци не плащат всеки да си прави сметката какво да прави и да работи.И аз не удобрявам правителството и съм да се намали ДДС данъка защото сега за всичко което купуваме държавата на всеки 1 лев ни взема по 0.20лв.нека ДДС да е 10% да се намалят и другите данъци защото аз работя и ми ги вземат.А на тях трябва да им дадат от тия пари.Парите не падат от небето.
12
0
 
0
 
! Отговори
kir преди 15 години
Ами чета новините. сайта на в. Дневникь-има и снимки и е написано точно.
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
къде видя, че полицията се е нахвърлила варху хората? Ако можеха и те щяха да застанат с хората все пак на много от полицаите семеиствата им стоят отсрещар нямаш си и представа какво е чувството затова непиши глупости. Сигурно си някой 16 г сополанко който не е ставал от компа си и незнае какво се случва наван
10
0
 
0
 
! Отговори
kir преди 15 години
Това е поредното глупаво нещо. Полицията се нахвърля върху кротко-стачкуващи хорица. Ами да, така ще е. Турчинът управляващ министерството ще се нахвърли, я. Нали владее цялата управа, ето за това няма полиция и закони. Що някой не се нахвърли върху протестиращите кремиковски работници, а?
9
0
 
0
 
! Отговори
vaw преди 15 години
явно си слабоумно недорасло идиотче щом ръсиш такива бисери.В къщи от компютъра ми се правиш на мъж ,хайде излез и му кажи на първия срещнат полицай в лицето ,че е ***!!!!Ако ти стиска де .
8
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 15 години
Полицаите винаги са били гадни мекерета,готови да пребият обикновения човек,само и само да угодят на началника си.Мръсницииии!!!!!!!!!!!!
7
0
 
0
 
! Отговори
do 6 преди 15 години
виж пич,обикновенните полицаи не са виновни те изпълняват заповеди,виновни са началниците им и др което ще ти цитарам нова теливизия " час и половина полицаите МОЛЕХА стачкуващите да освободят пътя" какво искаш още цял ден ли да ги молят.Писна ми от такива като теб да плюят всички ами как искаш да се оправи БГ,като никой не спазва закони.Даваш пример със Сърбия и Гърция хубаво ама там протестират всички и най вече мирно.Ако помниш поляците какво правеха и ли французите излизат оставят си колата посреда пятя и блокират цялата държава,защо е нужно да има насилие
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво на хората,но ако това беше станало в Сърбия или Гърция много повече хора щяха да се включат в протеста.Ние българите сме си свикнали да търпим да ни мачкат и си седим кротко.Хайде най-после да излезем всички на протест срещу правителството докато не подпалим парламента.Писна ми вече от всичко.Писнаха ми и смешните полицаи.НА БУНТ !!!
5
0
 
0
 
! Отговори
дедо поп преди 15 години
Само така с тия крадливи и лъжливи ***!!!
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Минстерство на ДПС.
3
0
 
0
 
! Отговори
sahtia преди 15 години
министър Валери Цветанов-dnes skluchi dogovor za noviasi xotel v sv.konstantin i elena