Това не е шега: тел. 112 знае откъде се обаждаш

Спешната система вече регистрира местоположението на всяко обаждане
5 ное 2008 15:44,
13
Това не е шега: тел. 112 знае откъде се обаждаш
Снимка: БГНЕС

Националната система за спешни повиквания, която се набира чрез телефон 112, регистрира местоположението на всяко обаждане от страна на заинтересувано лице. Това важи както за фиксираните телефонни абонати, така и за мобилните.

Точността на засичане на последните е на ниво клетка. Дори да извадите SIM картата, пак ще бъдете разкрити откъде се обаждате, съобщиха от "Сименс Ентърпрайз Комюникейшънс" ЕООД.

Фирмата, която е създадена у нас преди две години, е осигурила апаратурата и цялостната концепция за централизираното решение при изграждането на центъра. На този етап архитектурата обхваща градовете София, Русе, Монтана, Бургас, Кърджали и Варна.

Всеки център може да приема повикване от всяка точка на страната. При техническа неизправност и излизане от строя на някой от тях - функциите му автоматично се поемат от друг център с работещи апаратури. При ангажиран с обаждания оператор е предвидено скоростно прехвърляне на повикването към друг и така се печели ценно време, обясни управителят на дружеството Васил Ботушаров.

Той уточни, че вече 180 души се реализират професионално като оператори в спешните центрове в България. Те обслужват както страната, така и чужбина. От САЩ ни прехвърлят някои ангажименти. Нивото на консултантските услуги е изключително високо.

Системата за спешни повиквания работи от 30 септември и е изградена у нас само за девет месеца. По този начин са избегнати санкции от страна на ЕС.

Със системната интеграция при изграждането на Националната система за спешни повиквания се е справила успешно българската фирма "Контракс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
еей него подценявайте човека :) сега ще изкара техника за трианголация и при изключен телефон ще хване от 3-те най дългото... хоботчето на слончето... :)По доло описания начин гарантира пълна тотална анонимност.... набираш 112 , казваш си каквото имаш да казваш... изкючваш телефона и го мяташ в някое дере... и заминаваш... пък ако ще и извънземните да дойдат няма как да те открият :)
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Номер 10 не сме всички капацитети като тебе , и аристократи да караме трошливи немски авбомобили... тва с гоУфа ми хареса... сигорно от опит го казваш... :))) И внимавайте ГСМ-тата се подслушват от извънземните като N10
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
хахахахахахх Ей номер 9 ти си най-големия *** явно. Ето от такива хора имаме нужда в българия - компетентни по всички въпроси. Ся понеже виждам разбираш ги нещата интересувам се да дадеш идея за китосване на заден ляв калник за голф как става. А после след като завършиш многозначителните си и поучителни наставления може да те оставим да си починеш малко да не ти се пръсне простата глава от мислене. И с цел да ти напрегна още малко мозъчната гънка ще ти дам и една идея - защо си мислиш че всички мобилни услуги се свършват със стандарта GSM ?? има и други действащи стандарти дето вероятно изобщо не си ги чувал.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ей 8 бабати ***.... обесни като си токова отворен , ама май и ти незнаеш за какво става дума.... *** да , всъшност повечето апарати могат да набират 112 без сим... и вземете един телефон от заложна къща и се обадете на 112 че има бомба да видим какво ще стане , после се отървете от телефона.... толкова са кухи , те една настинка немога да хванат тъпите ченгета. Или сега ще ми кажеш че Милицията ще ми направи гласов анализ докато съм говорил и ще ме открият понеже подслушват всички телефони в Бг , ами няма да стане щото в момента съм настинал и гласа ми е дрезгав.....Дерзай малоунико
8
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Вие всички сте големи смешници! Хал-хабер от комуникации нямате ама иначе коментирате. За ваша голяма изненада наистина може телефона да се идентифицира и без наличие на сим карта вътре. Само че трябва да прочетете малко книжки за да научите как работят комуникационните мрежи. И повярвайте ми ще ви е нужно доста време празните ви глави да разберат принципите на работа защото ако всичко беше толкова просто колкото си мислите нямаше да се учи толкова години и ИТ сектора нямаше да е толкова добре платен на фона на останалите.
7
0
 
0
 
! Отговори
opa преди 15 години
и какво, 112 може да се избира и без карта, пък да гониш някой по IMEI в BG си е лудница :-)
6
0
 
0
 
! Отговори
Мунчо преди 15 години
Дори да извадите SIM картата, пак ще бъдете разкрити откъде се обаждате, съобщиха от "Сименс Ентърпрайз Комюникейшънс" ЕООД.Това изречение съдържа малоумие в чист вид - четете и се учете как не се пише
5
0
 
0
 
! Отговори
georgi (vn) преди 15 години
Ники много си прав, тея тука всичките големи разбирачи от форума :):)
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Всъшност ако за целта на гаврата сте използвали чисто нова прима с един купен от "някаде" телефон за 20 лв и после метнете в някое дере... ще хванат на мукавей топките.... Все пак по време на стартиране на телефона той се инициализира с 2-е основни неща едното е И-мея , 2-то е сим картата и съмпътсващата инф. и ако карата е прима , а телефона не е купен от Германос например , а е взет от заложна къща или магазинче тип "мазе" просто мога да им кажа много здраве на службите...
3
0
 
0
 
! Отговори
Генчо преди 15 години
На теб е ясно, че нищо те и е ясно. Вземи прочети някоя книжка поне.
2
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
знаиш ли, smirn0ff, какво съдържа инициращия пакет на жиесема, като се разписва в мрежата? да, благодаря, не знаеш.извинен си за малоумието си.
1
0
 
0
 
! Отговори
smirn0ff преди 15 години
направо мога да пукна от смях!тези които са на алтернативни оператори как ще ги засечете бре?!като още не са ви оправени нещата с тях?!!?!