Близките: Затвор за смъртта на Гери

Близки на детето се събраха на протест пред ИСУЛ
Обновена: 14 яну 2011 18:31 | 14 яну 2011 18:25,
236
Близките: Затвор за смъртта на Гери
Майката на Гери (вляво) не може да сдържи сълзите си. Снимка: Булфото

Затвор и отнемане на лекарските права на д-р Михаил Маджунов доживот – това поискаха близки и роднини на 4-годишната Гергана Илиева, която почина в ИСУЛ след вадене на сливици заради лекарска грешка.

Те се събраха на мълчалив протест пред болницата и запалиха свещ в памет на детето.

Основната причина за фаталния изход е подценяването на състоянието на детето при повторния преглед от лекуващия му лекар, показаха резултатите от проверката по случая на Изпълнителна агенция Медицински одит.

"Каквото е зависело от мен, съм го направила. Когато съм видяла, че детето ми не е добре, съм го завела да го лекуват. Не е моя вината, че те не си свършиха работата както трябва", сподели през сълзи майката Анна.

Според нея е необходима реформа в системата, за да няма нарушения и да не се стига до фатални последици.

"Някой трябва да поеме вината и отговорността", категоричен беше вуйчото на Гери – Иван Йорданов.

"За мен главният виновник е д-р Маджунов, той просто не си е свършил работата докрай", допълни той.

Още по темата

Докторът не е търсил роднините, дори не е изказал съболезнования. По време на изслушването в парламентарната здравна комисия единствено той нямаше смелостта да ни погледне в очите, което показва колко човещина има у него, обясни вуйчото.

"Не мога да се примиря, че от операция на сливици в днешно време ще се стигне до смъртен случай", каза още той.

Към протеста се присъединиха и други потърпевши от арогантното отношение на д-р Маджунов. Семейство Детелина и Людмил Ангелови подали жалба срещу него още преди 6 години. Тогава 2-месечното им бебе било оперирано след гнойна инфекция вследствие на варицела.

За щастие при тях операцията е успешна и без усложнения, но родителите са възмутени от немарливостта и високомерието на лекаря. Те подават сигнал, защото се опасяват, че заради неговото поведение ще се случи нещо фатално на някой друг.

Бонка Енчева също се оплака от лошо отношение на д-р Маджунов. Преди 2 години жената завела сина си за преглед заради гноен отит.

"Погледна го за 2 секунди и веднага му назначи операция за вадене на трета сливица. Не направи никакви изследвания. Написа лекарствата на хвърчащо листче", разказа майката. Тя обаче веднага се обърнала за лечението на детето си към друг лекар.

"Целият персонал на ИСУЛ също преживява тази потресаваща трагедия. Изказваме съболезнования на родителите и близките", заяви пред журналисти директорът на ИСУЛ доц. д-р Бойко Коруков, който слезе при почернените роднини.

"И ние сме хора, и ние не сме безгрешни", каза още той.  Шефът на болницата съобщи, че за последните 50 години повече от 50 хиляди деца са лекувани в това отделение.

"Това е единственият случай, който завърши трагично", констатира той.

За последните 4 години и половина срещу д-р Маджунов е имало подадени две жалби. Едната била от родители, които се оплакали от грубото отношение на лекаря към детето им, което не пожелало да си отвори устата при преглед. Те обаче не депозирали жалбата в писмен вид.

Доц. д-р Коруков съобщи, че за началник на клиниката "Уши, нос, гърло" е назначен проф. Иван Ценев. В понеделник той трябва да даде предложения за преструктуриране на клиниката и евентуално персонални промени, допълни директорът на ИСУЛ.

"Изключително са неприятни такива престрелки между колеги", каза доц. Коруков в коментар на опитите на д-р Маджунов да хвърли вината за смъртта на детето върху целия си екип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
0
 
0
 
! Отговори
мара преди 12 години
По-добре лекарите да са по-малко,но да останат само способните!Един компетентен лекар може да извърши чудеса и тогава ще бъде малко шастливите близки да му целуват краката образно казано!
233
1
 
1
 
! Отговори
Оше един изверг преди 13 години
Общо взето няма да има нужда да ни бесите - малко останахме /докторите/, поне специалистите. Както върви, в най-скоро време нищо чудно от Перник в София да се ходи за ортопед /примерно/.Що помия по време на комунизма, що помия сега.....Разбира се - Бентлита подкарахме - мамка ни докторска ***......Всеки народ си заслужава мадицината, която има. И Вие - също.
232
1
 
9
 
! Отговори
Комунист преди 13 години
Капитализъм е...див и нечовешки....затова и за 20 години намаляхте с 2 милиона....който не може да си плати-ще мре!!!
231
0
 
2
 
! Отговори
Българинът преди 13 години
Проф. Ценеф - кадърен и то МНОГО. За съжаление вече е на години и не е здрав. На запад би изкарвал луди пари за опита си, но тук се подиграват с него и не го виня, че взима 30лв. за преглед под масата - кат не се грижиш за кадърните, те сами ще се погрижат за себе си. Но какво да кажем за останалите?Доц. Мелничаров - може много, но не си изпипва работата. И той си ползва болницата за част пром. Проф. Кунев - добър хирург, но далеч от нивото на Ценев - има си частен кабинет. Изводите - сами!
230
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Abe *** kak moje da misli6 4e moje da stane gre6ka pri operaciq za vadene na slivicite i da se stigne do tova koeto se e slu4ilo...Ti si mnogo prost be!!!Tova sa hora ne jivotni!!!
229
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Az predlagam da izbesim vsi4ki lekari,taka ili ina4e nqma polza ot tqh!!!Samo edni pari im se vartqt v glavata!!!*** prevarnaha zdraveto na HORATA v biznes!!!
228
1
 
1
 
! Отговори
Мики1 преди 13 години
Доколкото знам те получават хубави заплати. Имат си график на работа. Ако го спазваш си прегледан. Плащаш си -и то на всички и си добре обслужен. Плащаш на регистратура и продължаваш. А какво става в останалите болници-даваш същите пари на един доктор под масата и всички останали те гледат на кръв . И пак си в нищото.И те недоволни и ти. Така ли е?
227
2
 
1
 
! Отговори
Мики1 преди 13 години
до225:Ако сте следили редовно аз съм потърпевш както по рано казах от лекарска немарливост. Наложи се доста да пообиколя за да стигна до този извод-за Токуда . Доста съм вътре в нещата -да .Защо просто всички не вземат пример от тях. Те са прибрали специалисти които вероятно е нямало да останат тук. И правилно са направили. Поне надеждица има.
226
1
 
1
 
! Отговори
артемида преди 13 години
Горката майчица. Такава трагедия не може да се опише, не може и да се представи. Няма препоръки как да се действа в такива случаи-може би при първите нередни симптоми да се търси лекарска помощ, но на няколко различни лекаря..не зная.детето няма да се върне, но дано Господ помогне на тази жена да се пребори с мъката и да помогне тези случаи да не се повтарят.
225
0
 
3
 
! Отговори
xuksmen преди 13 години
Вярно е, че всяка една операция крие известна доза рискове, но да се стигне до смъртен случай от вадене на сливици и то заради лекарска небрежност, не оценен риск - е недопустимо.Както и да бъде наказан виновният, един живот си е отишъл безвъзвратно от една глупост.
224
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е един много плосък виц, достоен за шоуто на Трифонов.Предлагам на талибаните да го разказват на хирурга си преди операция.
223
1
 
3
 
! Отговори
до 219 Мики1 от Маус преди 13 години
Как мислиш, Мики 1-защо в Токуда е така? Възможно ли е само в Токуда да има качествени лекари, а в останалата част от България да са само некадърници? Виждам,че ти са ясни нещата, затова сигурно имаш отговор на въпроса ми.
222
0
 
1
 
! Отговори
до 208 преди 13 години
Това е най-смешния и остроумен виц, който съм чувал! То е хумор, то е сатира, то е забава! Заболя ме корема от смех! Умен човек го е измислил, уме-е-ен! Сигурно скоро ще навърши 10 годинки!
221
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво като работят с направления. Българското здравеопазване в една малка част може да се явява клиент на Токуда, но болницата не е част от българското здравеопазване.
220
2
 
3
 
! Отговори
MP42 преди 13 години
Токуда е частна болница и няма общо с българското здравеопазване....Там също работят с направления така че не е проблем при нужда да Ви прегледат..
219
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само те ми помагат да не загубя тотално вяра в българското" здравеопазване".---------------- Токуда е частна болница и няма общо с българското здравеопазване.
218
3
 
5
 
! Отговори
Д-р Некадър Доктор преди 13 години
Още веднъж искрени съболезнования на родителите на Гери! Дано цялата истина по случая излезе наяве и не се злоупотреби с нея за политически цели (и в двете се съмнявам). Искрено съжалявам, че се потапяте в цялата тая помия на форума, препоръчвам Ви, не я четете.И така, обръщението ми е към талибаните отсреща във форума. Кой *** без име иска да научи моето име? Казах скъпи, аз съм навсякъде, както сте навсякъде и вие. Марго, ако думите ми са прозвучали чудовищно и съм пробудил някого от летаргия, значи провокацията ми е постигнала частично целта си. Но ако не проумеете смисъла на думите ми и техния подтекст, прескачайки вулгарния уличен език (няма да го повтарям), не може да ви се помогне. Каква е ползата ако съм събудил само някакви мракобесни талибани? Да Марго, аз може да съм ***, в някои сфери ако си гнуслив не можеш да вирееш. Аз Марго Не познавам по-голям *** от живота, е не всекиму живота е циничен, Ти може би растеш под похлупак в саксия? Който прилага политиката на щрауса и не иска да чуе това, което не му отърва, нему не може да се помогне, нито можете да го спрете да вреди. Кой лицемер има наглостта да ме учи на хуманност, особено ако само лицемерието му звучи хуманно? Както се казва, който може нека да мисли, който неможе нека реже клона на който е седнал. Какво очаквате вие да плюете и храчите върху ни, а ние да седим и гледаме, и да си викаме : ах светена водица ни ръси, простете Ваши благородия талибански, елате ни закопайте и се поупражнявайте да метате камъни. Няма да ви трепне окото нали? . Нима се вижда някой в образа на ***, та да се обижда? Та към талибаните: каквото повикате това и ще ви отвърне! Каквото посеете това и ще жънете (пост)комунистически талибани!....(не)ваш: Д-р Некадър Докторски.
217
4
 
1
 
! Отговори
Мики1 преди 13 години
Хубавото е разбирате ли ,че не всички лекари са некадърници.Идете в Токуда да ви обслужат качествено.Там никой не ти иска пари. Ако се дават пари те се фактурират. Всичко влиза в " джоба" на болницата. За да имат техника .За да плащат на персонала си.Там са ги подбрали от цяла България.Само те ми помагат да не загубя тотално вяра в българското" здравеопазване".Този тип болница трябва да е пример за цялата държава.Вземете си поука д-р Х. Вие май не работите там.Такива като вас нямат място там!
216
2
 
3
 
! Отговори
Мики1 преди 13 години
Много лекари са ми помагали .Благодарен ще съм им цял живот . И в очите съм им го казвал. Но това не значи че ще им се кланям. И никога на съм давал и стотинка на лекар. Тук е мястото да кажа хиляди благодарности на Д-р Топов-офталмолог в Токуда болница. Благодаря Ви от сърце. И си пожелавам много лекари като Вас да има в България. Такива трябва да са професионалистите.
215
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В крайна сметка помислете, че може наистина да е грешка, не за пари, не от некадърност. Просто на всеки може да се случи да сгреши, за съжаление в случая е фатално и доктора ще си получи заслуженото. Все пак за толкова години работа се е доказал, че може.