Топлофикациите искат по-скъп ток през нощта

Така хората ще се мотивират да се отопляват с парно
Обновена: 31 май 2011 15:14 | 31 май 2011 13:37,
244
Топлофикациите искат по-скъп ток през нощта
Снимка: архив Булфото

Представителите на топлофикационните дружества поискаха  увеличаване на цените на нощната електроенергия, за да не се  отопляват домакинствата с ток, а с парно.

Становището си те представиха пред Държавната комисия за енергийно и водно регулиране на открито заседание за обсъждане на цените  на електроенергията от комбинирано производство за топлофикациите.

Председателят на Асоциацията на  топлофикационните дружества Илия Николаев заяви, че цените на нощната енергия трябва да се повишат с поне 15%, за да са мотивирани  клиентите да се отопляват с парно. В момента по думите му  разлика в цените няма. 

Докладът на работната група на ДКЕВР предвижда увеличение на цените на почти всички топлофикационни дружества с до 10%, но без да е отчетено исканото от "Булгаргаз" повишение на цените на синьото гориво от 1 юли.

Въпреки това повечето  топлофикации изразиха забележки към предлаганите от комисията  цени и декларираха повече собствени разходи, които не са  признати от комисията.  

Най-голямата топлофикация - софийската, нямаше съществени  забележки. Изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов посочи, че е възможно дружеството да не изпълни заложеното  количество за производство на топлинна и на енергия по  комбиниран способ, защото ТЕЦ "София" е в края на своя  експлоатационен ресурс.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още по темата: парноток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а най добре да ги закрият
235
0
 
0
 
! Отговори
ТЯ преди 12 години
Освен, че предлагат ..... явно им и чуват предложенията и приемат. Та кой е по-луд ??? Аз предлагам на управляващите, да ни съберат (лудият обикновен БГ народ) на стадионите (по места) и да ни драснат клечката. Стига сме им тровили живота на хората и сме им дишали въздуха!
234
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е някаква манипулация!Топлофикация от миналата година е прикрепена към общините. Не може общинска фирма да изисква?!?! частни фирми като ЧЕЗ да повишават ценита на тока! Цялата работа много яко мирише!
233
0
 
7
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Тях, ако ги питат, те ще поискат и връщане на крепостничеството...
232
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** тъпири нещастни. Мафия!!! Който иска абсолютно гарантирани проблеми, може да се ЗАБЪРКА с Топлофикация.
231
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора, не мога да разбера тва, че иронизирате, а не псувате!!! Не ми го побира главата, честно! Заклевам се, че ако вдигнат цените, ще си спра парното и със спестените пари ще платя на някого да ги ликвидира тия *** ***, и ще съм много доволен от постъпката си после. Гнусни гадове!
230
0
 
3
 
! Отговори
лудвиг преди 12 години
мда.... в градовете с топлофикация да вземат и бойлерите да забранят, че да е пълно щастието
229
0
 
0
 
! Отговори
Топлофикациите преди 12 години
са поредното изчадие на клептокрацията . Без тях , кой ще се нагърби да ни оправи ?
228
0
 
2
 
! Отговори
blackradio преди 12 години
Абе вие от туплуфикациътъ да нсте луди бе ? Всеки се отоплява с каквото иска или с каквото може. Това нещо плаче за съд ... Само че нема на кой да се оплачеш освен на арменския поп както се е казвало едно време...
227
0
 
7
 
! Отговори
не трийте коментара преди 12 години
ВСИЧКИ, КОИТО НЯМАТ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПОЛЗВАТ УСЛУГИТЕ НА ТОПЛОФИКАЦИИТЕ, НО ВЪПРЕКИ ТОВА ПОЛУЧАТ СМЕТКИ ЗА ТОКА ПО НОВИ ЦЕНИ, ИМАТ ПЪЛНОТО ПРАВО ДА ЗАВЕДАТ ДЕЛО В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД ПО ПРАВАТА НА ЧОВЕКА. СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ГО СПЕЧЕЛЯТ.P.S.Ние и сега сме си на първо място по заведени и спечелени дела срещу държавата.
226
1
 
2
 
! Отговори
до 229 преди 12 години
Човек може да настине и от топъл вятър!
225
1
 
2
 
! Отговори
До 226 преди 12 години
Да.. изстива се от струята на климатика, особено зимата, когатo струята от климатика е топла :)Тикво.. ти елементарно отношение по темата можеш ли вземеш?!?Кой ти говори за студените климатични струии в тази статия :)
224
0
 
7
 
! Отговори
Потребител преди 12 години
Някой да забелязва, че това е опит за картелно споразумение?!?!?!Защо Топлофикация не намали цените си за да привлече клиентите? Ами търси споразумени с енергото за да държат цените високи ?!
223
0
 
9
 
! Отговори
... преди 12 години
Вай вай.Щом тока им е конкуренция.. представете си за какви надути цени на топлофикациите иде реч :)Тия *** съзнават ли че пледират за картелно споразумение.Кой ги пусна да се приберат по домовете си а не са в ареста с обвинения че застрашават националната сигурност и в опит за организиране на картел?
222
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вредата от климатиците:Kлиматичните системи са източник на бактериални зарази. Съществуват микроорганизми, които се размножават вътре в климатиците. Такава е например бактерията Легионела пнемоние, която причинява пневмония с висока смъртност. (От това умря Бритъни Мърфи)Преминаването на хората от топлата околна среда в изстудената от климатика е стрес за тялото и причинява разболяване.Хората, които работят на климатик боледуват 3 пъти по-често от останалитеОт струята на климатика се настива
221
1
 
5
 
! Отговори
ескимос преди 12 години
*** отново са си добре ,да му мислят ....българите !
220
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
-Ало ,Топлофикация ли е ?-Не ,тук е Електроснабдяване..-Нищо , и на вас да ви *** майката:)
219
0
 
4
 
! Отговори
писател преди 12 години
"От мемоарите на Вальо топлото"!Лъжата в БГ я нямат за ...нищо!
218
5
 
1
 
! Отговори
Alex преди 12 години
Ако ти е мръсен въздуха по добре ти заминавай на село. Там е кристално чист и няма климатици... много.
217
5
 
4
 
! Отговори
до 211 преди 12 години
Ножа ни е опрял до кокала от много, много време. Според мен от 1944г. Ние непрекъснато доказваме колко сме издържливи. И те го знаят, затова ще продължават да ни мачкат. СИГУРНО ГО ЗАСЛУЖАВАМЕ!