Организират протест срещу високите цени на горивата

Гражданското сдружение "Сила" иска замразяване на цените
Обновена: 26 фев 2012 09:59 | 26 фев 2012 09:58,
207
Организират протест срещу високите цени на горивата
Снимка: Bulphoto

Национален протест срещу високите цени на горивата организират днес от Гражданско сдружение “Сила”.

В София протестът ще се проведе от 15,00 часа пред Народното събрание. Очакванията на организаторите са да съберат 2 хиляди души в София.

В Бургас протестът ще се проведе от 16,00 часа, а хората са поканени да се съберат на площад ”Атанас Сиреков” пред сградата на общината.

Над 300 души вече са заявили, че ще се включат в организирания протест в Пазарджик. Има заявена подкрепа на таксиметровите водачи и автоинструкторите.

Протести ще се проведат и в други градове на страната.

Сред исканията на Гражданско сдружение „Сила” са гласуването на мораториум на цените на горивата, като се замразят цената както на едро, така и на дребно, докато Комисията за защита на конкуренцията не се произнесе дали има или няма монопол на пазара с горивата.

Има искане и за намаляване на митата на акцизите, съобразени със стандарта на живот, което го имаше и при миналогодишните протести. Иска се също да има граничен контрол и да се знае коя фирма какво внася и какво е качеството на внесеното гориво.

Още по темата
От "Сила"  да настояват за пълна прозрачност при ценовото определяне и за осигуряване на конкуренция при доставките на горива.

Те искат цените на горивата да се намалят до 2 лева с ДДС, а това според тях може да стане като се либерализира вносът на горива. За това, освен законодателни промени, от гражданския съюз смятат, че е необходима пълна прозрачност на разпределението на вносителите на пазара на горива.

ГС "Сила" организира поредица от национални протести от началото на 2011 г. както срещу високите цени на горивата, така и срещу ниския стандарт на живот в България. Последният протест беше на 26 ноември 2011 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
4
 
! Отговори
однокурсник преди 12 години
Когато бил студент в Москва, Вальови приятели го попитали, какво работи баща му. Той отговорил:- Товарищ Живков назначил его ПАСТУХОМ /овчар/.Като видял учудения поглед на братушките, продължил:- Сейчас он стрижет и доить 11 000 овец в Правец! /по това време бащата - Васил Златев беше Председател на ОбНС - кмет на Правец/Днес синчето иска да дои, стриже и дере без надуване целокупния български народ.
173
0
 
3
 
! Отговори
до тука пак мълчат преди 12 години
Бях на процеса. Полицаите не разрешиха движението ни по Цариградско шосе. Качихме се на тротоара. Няколко снежни топки наистина хвръкнаха към тях. Някои от младежите викаха "мафия". Тези, които не викаха мафия застанаха пред полицаите .Имаше отново изказвания,но всичко беше мирно. Според мен нищо не се е случило, за да се вдига излишен шум и да се създава напрежение. Целите на протеста са постигнати - отправени са искания .
172
1
 
4
 
! Отговори
Голям смях преди 12 години
Вие защо си мислите,че като не зареждате ще го накривите на някой?Ами ако целта е да спрете да потребявате?Газта е безвредна за околната среда,но от тази година и тя има акциз-защо???Тока ще ви вдигнат с 10-15%(хабите го безцелно-обръщете много ресурс в топлина или охлаждане)откъде на къде това е привилегия на избрани.Гласят след 3 кубика вода всеки следващ да е по 5-10 лева.Замислете се малко.Банки търгуват с въглеродни емисии за които вие плащате акцизи-пари от въздух.И нека шоуто продължи...
171
0
 
4
 
! Отговори
към медии пазачи преди 12 години
Бях на протеста в София. Никой не е бит. Може би имаш предвид друг град.
170
2
 
7
 
! Отговори
КРАДЦИИИ....!!! преди 12 години
КОЙ ПОДАРИ НЕФТОХИМ НА АЛЧНИТЕ РУСНАЦИ ?!!!!
169
4
 
9
 
! Отговори
Медии лизачи! преди 12 години
Полицията бие хората на протест, а българските медии мълчат като п***тки!
168
2
 
7
 
! Отговори
3 лв литър гориво?! преди 12 години
Вижте сега,на всички ни е ясно, че горивата под 2,20 няма да ги свалят/с изключение на пропана и метана/.Каквото и да се прави- решено е и не зависи от нас- цените ще ги вдигат и вдигат и ще си правят гаргара като ги намалят с по 2-3 ст след всеки протест за да ги вдигнат после с 10-15ст.Някои ни обещаваха т.нар.Европейски стандарт на живот преди да ги изберем...Ето това ли е стандарта?Да,бих се съгласил с тези цени ако минималната заплата стане от 600-650 лв нагоре.Ама не знам кога ще стане.
167
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Ей ,бат Бойко, за какво ги строиш тези магистрали когато си решил да ни откажеш от колите ?"Не питай, защото отговора е много лесен. ЗА ДА СЪБИРА ПОСЛЕ ТАКСИ!
166
1
 
12
 
! Отговори
@#$ преди 12 години
УМРЯЛА БЪЛГАГИЙООО ЩЕ СИ ОСТАНЕШ ВЪВ ВЕЧНА МИЗЕРИЯ С ТЕЗИ ВИСОКИ ЦЕНИ И НИСКИ МИЗЕРНИ ЗАПЛАТИ .................
165
1
 
13
 
! Отговори
тука пак мълчат преди 12 години
Протестът срещу високите цени на горивата излезе извън контрол.Малко след като демонстрацията беше официално закрита, част от протестиращите се опитаха да блокират кръстовището на Орлов мост.На място бяха изпратени подкрепления от столичната полиция. При пристигането на служителите на реда, обаче, протестиращите започнаха да ги замерят със снежни топки и камъни
164
1
 
5
 
! Отговори
90 евро преди 12 години
ми е пенсията и ще ги ....... в отвърстията!!!!!!!
163
0
 
3
 
! Отговори
до Пацо преди 12 години
Ти не си просто Пацо, ти си цял Панайот!
162
2
 
14
 
! Отговори
A 95 преди 12 години
Българи ,спрете да зареждате колите си за един месец и ще видите какво ще стане!Няма да умрем ако не си караме колата ,а и ще спестим някой лев.
161
2
 
10
 
! Отговори
Ани преди 12 години
Да наистина никой не търси отговорност на Иван Костов,унищожиха държавата,а не само това,къде са стопанствата,предприятията и още какво ли не.Защо никой не повдига този въпрос.Ако не се вземем в ръце ще загинем като държава,то не че не сме загинали,поне да спасим това,което е останало.Народе събуди се!!!!!!!!!!!!!!!!
160
2
 
19
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Ей ,бат Бойко, за какво ги строиш тези магистрали когато си решил да ни откажеш от колите ?
159
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе на повечето мат'рял са му сбъркани приоритетите. Вчера премиера и президента докато тихо мълком узаконяват безаконието на ски зоната в Банско, еколозите ни се занимават с обичая "тричане", и докато прави това нещо ББ ни обяснява как няма да свали ДДС-то на лекарствата, но ще запази преференциалната ставка за ДДС на хотелиерите от 9 % ........... и вместо за тия неща да бъде замеран с камъни и развалени яйца, Вие се занимавате с цената на бензина ...... да поевтиннее с 50 ст. :))))) и к'во ??
158
3
 
6
 
! Отговори
brigante преди 12 години
за съжаление тези стачки няма да имат никакъв успех, но който може нека отиде да реве, за да покаже на рогатите, че не е нисш по дух!още минала година си предрекох, че есента на 2012г. ще караме на цени 3лв. литъра...и много от вас си го предчувстваха знам това(изчистете се и отворете си съзнанието, и ще виждате още по-добре)едни от причините са: спекула; много сте комплексирани и не слизате от колите; много потребявате като цяло(само да можехте да се осъзнаете-нямате нужда от повечето неща - ~80% от материалните блага, които ви поробват); изравняване на стандарт и сме отдавна без преференции; световна криза като цяло, защото хипер много се потребява - хиперпотребление е икон. термин!!! който е *** няма да разбере:)не бъди бот, бъди разумен човек! отвори си съзнанието!
157
7
 
9
 
! Отговори
Глас народен преди 12 години
Къде го Лостов да обясни защо продаде Нефтохима на крадливите азиатци ? И къде са русогъзолизците да ни обяснят ,че работят на загуба ?
156
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Една камара пари харча за бензин да карам малката на градина, маменцето ви гербаджийско !Не си напълниха гушите ..
155
3
 
4
 
! Отговори
за 179 преди 12 години
Аз имам по-добра оферта -изберете *** за мазен депутат и ще прокарам закон да е фрее манжата и бензина. Става ли ?