Германци искат да строят новия ни национален стадион

Преглед на печата на 7 март 2012 година
Обновена: 7 мар 2012 07:22 | 7 мар 2012 07:05,
13
Германци искат да строят новия ни национален стадион
Свилен Нейков Снимка: БТА

Германска компания е проявила сериозен интерес към мениджмънта и строителството на новия национален стадион, съобщи за "24 часа" министърът на спорта Свилен Нейков.

"Те предлагат  да съдействат с проектирането, след което да се определи сума, която да дават на държавата всяка година за дълъг период от време", обясни той. Немците са заявили, че стадион с 40 000  места ще струва 60 милиона и може да се построи за 1 г.

Представители на немската компания вече са запознали с предложението си и премиера Бойко Борисов. Проектът за нов стадион предизвика интерес у испански инвеститори, които бяха доведени от Христо Стоичков, както и от френски гигант в строителството. София е единствената балканска столица, която няма стадион, отговарящ на всички изисквания на ФИФА и УЕФА за международни мачове. У нас с такъв лиценз са градският в Ловеч и "Лазур" в Бургас.

"Държавата плаща абсурдни цени за поддръжката на пътищата",  е констатацията на "Сега". Цените за запълване на зейналите след снеговете дупки се разминават от област на област в пъти. Това  показва справка, публикувана на сайта на агенция "Пътна  инфраструктура". Запълването на дупка варира от 12 до 41 лв., а засаждането на храст - от 2 до 350 лв. в различните краища на страната.
 
Диана Ковачева, министър на правосъдието, споделя пред "Монитор": "Готови сме с нов наказателен кодекс до средата на март. До юлския доклад на ЕК ни очаква много интензивна работа и сегашният документ от ЕК ни е настолно четиво. Тогава България ще бъде оценявана за напредъка си в последните 5 г. Проблемите са ясни. Единият е свързан със законодателната рамка у нас за справяне с организираната престъпност.
 
В този смисъл от особена важност е законопроектът за отнемане на незаконно придобито имущество. Втората група промени е свързана с кариерното развитие на магистратите - атестиране, повишаване и т.н. Разпоредбите в закона трябва да бъдат прецизирани. Анализираме знаковите дела с европейски експерти. Дейността на ВСС ще бъде прозрачна", обеща министър Ковачева.   
 
Четирима души вече са номинирани от първични организации на БСП за лидер на партията, съобщава "Труд".Това са президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов,  председателят на БСП и шеф на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев, депутатите Корнелия Нинова и Ивелин Николов.
 
Първанов, който от месец обикаля страната, вече има номинации почти от всяка област. Станишев смята, че Първанов вече не е "нашият президент". Партията няма нужда от разделителни линии вътре в себе си, от това печели ГЕРБ. Такова бе посланието на соцлидера Станишев след заседанието на Изпълнителното бюро. Той получи подкрепата на членовете на ИБ. Михаил Миков коментира, че "привнасянето на агресивен тон няма да доведе до продуктивност на конгреса". 
 
Софийският административен съд потвърди, че здравната каса дискриминира българите, болни от множествена склероза, отразява решението на магистратите "24 часа". Жалбата е по повод ограничението скъпото лечение с интерферони да се дава само ако пациентът е с намалена работоспособност от ТЕЛК до 65%.  
 
Терапията струва над 1800 лв. на месец и хората не могат да си я позволят със собствени средства. Десислава Раянова, която живее с коварната диагноза, подава жалба до комисията по дискриминация още през януари 2010 г. С решение номер 107 от  2011 г. оттам съобщават, че касата наистина дискриминира хората с множествена склероза и я глобява с 250 лв. Препоръката е повече да не се допускат дискриминиращи критерии, още повече че никъде в ЕС няма подобна практика.
 
От НЗОК подават жалба в съда. Въпреки решението на комисията, касата продължавала да прилага ограничението при отпускане на лекарства. Болните с над 65% нетрудоспособност трябвало да минават през втора комисия, която  евентуално може да реши в тяхна полза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако германците построят стадиона кой ще реже лентата
9
0
 
3
 
! Отговори
Стършел преди 12 години
....тая статия е трябвало да озаглавите "от всичко по нещо и накрая нищо!", само за Светия синод и за Папата от Рим не сте написали по един ред.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
po-dobre e da viknem nqki da subori stariq, i nov vuob6te ne ni e nujen
7
2
 
4
 
! Отговори
ПР преди 12 години
Е и , като построи залата, усети народната "любов"....ББ спри сбезумните ПР-акциии се скрии някъде....друг полезен ход нямаш
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хайде стга сте я хвалили тая германия, на германците им строят най вече португалци поляци, че и българи
5
4
 
18
 
! Отговори
колко да си болен преди 12 години
Кой ще играе на този Стадион? Лепа Брена ли ???или ЦЕца , а може би Азис ???? Болни мозъциБългария изчезва те зала и стадион .....Оправете физкулторните салони, басейни , наличните зали и стадиони, стимулирайте раждаемостта .... НЕ Стадион.....колко да си болен????
4
1
 
7
 
! Отговори
do 4 преди 12 години
Там е работата, че нищо не е сигурно. Спомни си за Е-ОН и издънките на Сименс, отделно и великите австрийски пътостроители. Докато фирмите бачкат в Германия ги държат изкъсо на въжето. Излязат ли от конторл обаче става страшно. Затова немските фирми са немски в Германия. Излязат ли от там - стават същите *** като останалите.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Супер. Хайде да го строят вече този стадион, че се излагаме само пред чужденците. Като имаме европейски стадион, всички европейци ще се юрнат да идват в България. И тогава ще паднат големите пари в икономиката ни,
2
4
 
17
 
! Отговори
Талпата преди 12 години
Със стадиони икономика не се прави. Прави се с овчари!
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимем преди 12 години
Поне ще бъде сигурно че ще бъде построен качествено.