Абитуриенти по мерцедеси, а до тях полицаи на мотори

Ще пазим училищата на всеки бал, заричат се униформените
Обновена: 11 май 2012 06:45 | 10 май 2012 22:00, Красимир Ангелов
72
Абитуриенти по мерцедеси, а до тях полицаи на мотори
Снимка: Булфото

Постоянно полицейско присъствие ще има в училищата в цяла България за всеки абитуриентски бал, обяви директорът на ГД "Охранителна полиция" комисар Милчо Енев.

Той бе категоричен, че в градовете и по пътищата на страната и тази години ще има много полиция, за да се предотвратят традиционните по това време на годината пътни инциденти.

"Този месец започна много добре от гледна точка на безопасност на движението. Отчитаме по-ниски резултати на жертвите, което е добре, защото традиционно месец май е със завишаване на пътнотранспортните произшествия и жертвите", отчете полицейският шеф.
 
Комисар Енев посочи, че на територията на цялата страна органите на реда провеждат срещи с училищните ръководства за уточняване на местата, където ще се събират абитуриентите.

По отношение на ресторантите и заведенията, където ще се провеждат тържествата, са разпоредени проверки за пропускателния режим, пожарната безопасност и начина за пропускане на граждани.

Разписали сме и сме дали в цялата страна препоръки към водачите, към абитуриентите и към родителите – как да се предпазим от нежелани инциденти, подчерта комисар Енев.

Той се обърна към абитуриентите с молба да не шофират, ако са употребили алкохол, както и да не се качват в колите на пийнали свои съученици. Освен това от полицията предупреждават празнуващите да не се показват през прозорците заради възможността от инциденти.

От столичният КАТ предупредиха, че тези нарушения ще бъдат следени с камери и след това на базата на тези материали ще бъдат извикани и ще се търси отговорност от водачите.

Специално в София абитуриентите от 14 столични училища ще бъдат ескортирани от полицаи мотористи по време на баловете, съобщи директорът на столичния КАТ Богдан Милчев.

Той уточни, че КАТ е отворен и към останалите училища в столицата, които желаят да се възползват от полицейския ескорт.

По време на баловете общо 30 моториста на КАТ ще следят за движението по пътищата в София. Всеки ден те ще обикалят по различни маршрути с включени светлини, каза Богдан Милчев.

МВР отправя апел към родителите и близките на празнуващите да следят за пияни шофиращи. Това се отнася особено за малките населени места, в които се разчита на това, че няма толкова полицаи, отбеляза директорът на ГД "Охранителна полиция" Милчо Енев.

"Качват се на колите неправоспособни, което в много случаи води до тежки последици", каза Енев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Selqni i selqnki s kostiumi. Balkanski babaiti i leki jeni praznuwat srednoto si obrazowanie. Balowete ni sa absoliutna diwa6tina. I ot tezi deca o4akwame da izlezne byde6teto na Bulgaria. Boje, boje ...
48
2
 
3
 
! Отговори
Хейтъри отворете преди 11 години
Чудя се кого ли ще преименуват този сайт от Dnes.bg на Hate.bg .
47
1
 
4
 
! Отговори
ЩЕ ИМА ПАК преди 11 години
МЕРЦЕДЕСА МАААААЛЕ! ХАХАХАХА....Аве....да са живи и здрави!
46
1
 
3
 
! Отговори
Chikatilo преди 11 години
57...не те питаме наядения ...стой си там тук не те и искаме...хора, които се изказват като тебе на луната трябва да пращат ....едно време имаше Дахау там ви оправяха
45
3
 
6
 
! Отговори
Chikatilo преди 11 години
Да си падат на главите тия...и без тва хора няма да станат !
44
0
 
8
 
! Отговори
Rocker преди 11 години
*** набира сила ! Само Вие може да я спрете !
43
0
 
3
 
! Отговори
Дърт Козел преди 11 години
Ох на деди... На тази синята мога да й бъда кавалер...
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
551 8 Българин Социалист преди 5 часаКакви кумунисти ви гонят пак,*** такива? Каквото и да е станало,все кумунистие са ви виновни,много ми паднахте в очите,на мен,а вярвам и на много четящи.Тези деца НЕ са възпитани в кумунизма,всеки може да смята и да си направи сметка в кои години са израстнали,те са децата на демокрацията.Само пълен *** може да вярва на антируската ви пропаганда. -Пише се кОмунисти,кОмунизъм!
41
2
 
13
 
! Отговори
Деян преди 11 години
Аз предлагам още по-драстични мерки. Нека ги ескортират коли на НСО със светещи лампи и съответните звукови сигнали, а от КАТ само да им отцепват маршрута. От къде на къде КАТ и Охранителна полиция и полицаи на мотори, коне и др. ПС ще пазят абитуриентите да не се наранят? Не искам да се дават държавни пари и за това. Нека си носят последиците. Има си Закон за движение по пътищата и ППЗДП. Който не го спазва да си понася санкциите.
40
5
 
5
 
! Отговори
до 57 преди 11 години
Ако щеш!
39
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се бях прибирал 5 години в България.С едно изречение ,ако мога да обобщя ситуацията в страната: Обезумели от глад ДИВАЦИ. Няма да се върна въобще повече в тая ***!
38
8
 
0
 
! Отговори
Дедо Благо преди 11 години
Какъв социалист си ти бе, пребоядисан каскет нещастен?
37
5
 
11
 
! Отговори
Българин Социалист преди 11 години
Какви кумунисти ви гонят пак,*** такива? Каквото и да е станало,все кумунистие са ви виновни,много ми паднахте в очите,на мен,а вярвам и на много четящи.Тези деца НЕ са възпитани в кумунизма,всеки може да смята и да си направи сметка в кои години са израстнали,те са децата на демокрацията.Само пълен *** може да вярва на антируската ви пропаганда.
36
2
 
25
 
! Отговори
Ботев преди 11 години
Това са децата на мутрите на демокрацията.
35
5
 
38
 
! Отговори
Ботев преди 11 години
Гатанка:Преди 25-30 години не си показваха тиквите през прозореца на мерцедеса,не даваха луди пари за балове,а сега за това живеят,никаква култура,всъщност имат култура - чалга култура.Кой отгледа тези чалгализирани деца?Отговор: Демокрацията.
34
15
 
7
 
! Отговори
Вагнер преди 11 години
Гатанка:Преди 15-20 г. мутри с мерцедеси,а сега абитуриенти с мерцедеси.Що е то?Отговор:БСП е жива.
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Eee koga beshe tova vreme kogato i as biah abiturent :d
32
9
 
2
 
! Отговори
Ivan преди 11 години
Tova sa decata na komunistite, ne na demokraciata :) Osnovnata kletka na socialisticheskia stroi- semeistvoto, koeto beshe durjano takova sus zakoni, rodi tova pokolenie.
31
0
 
15
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Това са децата на демокрацията от последните 20 години.И според вас, такива деца на такова "демократично време" как да празнуват!?Мноо просто баце...като истински демократи,днес да има анархия,пък утре квото ще да става!Просто нали!
30
3
 
7
 
! Отговори
samata istina преди 11 години
Kakvi abiturenti kakvi gluposti ? sigurna sum , che ne sa nauchili tablicata za umnojenie.. Tiq kurvichki sled sedmica sa po djamovete ta nali dneshnta mladej za tova si mechtae...