Няма да си наруша обета, ще говоря след 16 декември!

Дядо Николай дойде на заседанието на Светия синод
Обновена: 26 ное 2012 10:48 | 26 ное 2012 10:48,
61
Няма да си наруша обета, ще говоря след 16 декември!

Пловдивският митрополит Николай дойде на днешното заседание  на Светия синод, което е част от зимната сесия и на нея се обсъжда подготовката на патриаршеския избирателен събор.

След избирането на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил за наместник-председател на Българската православна църква до избора на патриарх Пловдивският митрополит Николай в отворено писмо обяви, че се оттегля от заседанията на синода за 40 дни, в които ще се отдаде на "молитви и размисли". В писмото си той оспори избора на митрополит Кирил за наместник-председател. 

Още по темата
Моя обет аз няма да наруша, всичко, което ви интересува, на всичко ще дам отговор след изтичането на 40-дневния траур заради кончината на патриарх Максим, каза днес пред журналисти  митрополит Николай преди заседанието на синода. 

Запитан дали идването му днес означава, че признава за наместник-председател на Светия синод Варненският митрополит  Кирил, Пловдивският митрополит заяви, че на всичко ще отговори  след 16 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
3
 
! Отговори
БЛАЖЕН преди 11 години
До ПИТАЩКОГАТО ЕДНА СТАРИЦА ПОСТАВИЛА СЪЧКИ В КЛАДАТА НА ЯН ХУС КОГОТО ЗАВИСТНИЦИТЕ И ЛИЦЕМЕРИТЕ ОСЪДИЛИ НА СМЪРТ ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ ЕПО УМЕН ОТ ТЯХ ТОЙ КАЗАЛ :" О НЕВЕЖЕСТВО, О СВЕЩЕННА ПРОСТОТА "ОТ ТОГАВА СА МИНАЛИ ВЕКОВЕ НО ПРОСТОТАТА НА ТЪПАТА ТЪЛПА ПРОДЪЛЖАВА ДА ВЛАСТВА ПО СВЕТА ?!?!?!?!?!?
53
2
 
1
 
! Отговори
Hristiyanov преди 11 години
ujas me hvasta kato vijdam kakvi nehigienichni bradati feodalni asotzialni bezdushni bezdelnitzi s grozno provisnali cherni charshafi i feredjeta, bezvkusno nakicheni kato tzigani s zlato i srebro, sa duhovnite vodachi na miryanite ot bg narod...
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този е гнусен лицемер, какъвто е в управлението Светлий Боко - Мутра, Комунист и Лъжец на дребно!
51
1
 
1
 
! Отговори
до ПИТАЩ преди 11 години
Май се меше заключил, че папата да не го уручаса. Абе, какво да ти кажа.....
50
2
 
0
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Що? Папата какъв ти е?
49
1
 
1
 
! Отговори
ПИТАЩ преди 11 години
Не беше ли младото отче Николайчо дето вдигна стол срещу Папа Йоан Павел II ?
48
1
 
2
 
! Отговори
tra la la преди 11 години
"Няма да си наруша обета, ще говоря след 16 декември!""...каза днес пред журналисти митрополит Николай преди заседанието на синода."Тоз сега ще говори ли или няма да говори. Ко туй "*** ми, дойди ми"?
47
2
 
6
 
! Отговори
Монти Бърнс преди 11 години
До 49Със същия успех можеш да цитираш някой комикс, в доказателство за съществуването на Спайдърмен.Всъщност, най-забавното е, че в цитата има пунктуационна грешка, която изкривява смисъла му. :)
46
7
 
2
 
! Отговори
До 48 преди 11 години
"Безумният рече в сърцето си няма Бог"- Псалом 41:1
45
3
 
8
 
! Отговори
Монти Бърнс преди 11 години
До 38А кой ти е вкарал в главата представата за т.нар. Бог, ако не религията, бре пич? Остави ги тези клишета за разделяне на вярата от религията. По своята същност това е една и съща глупост. А ако наистина вярваш, че душата ти е безсмъртна и според делата ти ще отиде в т.нар "Ад" или "Рай" след смъртта, както и че Вселената, галактиките, планетата, флората и фауната са направени от абстрактен дух, чиито образ и подобие са хората, значи си простоват човек.
44
3
 
9
 
! Отговори
Монти Бърнс преди 11 години
Кой знае седем езика?? Николай?? Хахахаххахахаха...Ти знаеш ли какво значи знаене на СЕДЕМ езика, бре мозък? Действителното знаене на седем езика изисква бистър ум, изключителен интелект и непоклатимо здрав разум. Които понятия "интелект" "разум" и "бисър ум" моментално изключва да си РЕЛИГИОЗНА ОВЦА. Сляпо вярваща в примитивни суеверия и свръхестествени явления, противоречащи си с абсолютно всяка рационална наука.
43
13
 
2
 
! Отговори
ГЛАС БОЖИ преди 11 години
До коледни постиЧОВЕКА ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ ТЪПИГЬОС ИМА ТРИ ВИСШИ ОБРАЗОВАНИЯ И ЗНАЕ СЕДЕМ ЕЗИКА !!!АКО БЕШЕ РЕШИЛ ДА СЕ ИЗЯВИ В НОРМАЛНИЯ ЖИВОТ ЩЕШЕ ДА ДОСТА БОГАТ, НО ТОЙ СЕ Е ОТКАЗАЛ ОТ ТЛЕННОТО В ИМЕТО НА ЦЪРКВАТА И НАИСТИНА ПОСТИ ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ *** !!!!!!!!!!!!!!!!БОГ ДА МЕ ПРОСТИ ЗА ИЗРАЗИТЕ, НО УМНОТО ЩЕ РАЗБЕРЕ АКО МУ СМЕГНЕШ,А *** КАТО ТЕБ АКО ГО НАПСУВАШ ИЛИ БЛЪСНЕШ !НЕЩАСТНИ *** НЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ МЕРИТЕ С УМА НА ТАКЪВ ЧОВЕК ЗАТОВА ЗАВИЖДАТЕ И ГЛЕДАТЕ КОЛИТЕ, ТО И Б.Б. И Ц.Ц. ПЛЕВНЯТА, И АЗИС И СПИНИШЕВ, И ААМЕД ................... ВСИЧКИТЕ ВИ ИДОЛ И ВОЖДОВЕ СЕ ВОЗЯТ ДОРИ И В ПО-ХУБАВИ КОЛИ САМО, ЧЕ ЗА НАША СМЕТКА, НO IQ то ИМ Е КРЪГЛА О !ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПРЕЦЕНЯВАТЕ ХОРАТА ПО СВОЯТА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА НА МАТЕРИАЛИСТИ И *** !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
42
0
 
6
 
! Отговори
. преди 11 години
Тоя е чичо бе не е дядо още , я кви хубави коли кара !
41
0
 
5
 
! Отговори
коледни пости преди 11 години
Блазиз ли дядо попи? Блазис,блазис не лъзи.
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама ако искаш въобще недей проговаря....
39
0
 
7
 
! Отговори
Обет ??? преди 11 години
Обет за мълчание ,а дава интервюта ????????Обета е обет , ............ , или стигаме до приказката - как Дявола чете Евангелието ?Гнус ме е от лицемери , още повече в расо ! Срам , срам ,срам !!!!!!!!!!!
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дядо Кирил обещал нов ролекс и линкълн на всеки митрополит, който го подкрепи. И дядо Николайчо бързо довтаса в София! Изпуска ли се това?!А отгоре Господ....нека си гледа?!
37
0
 
3
 
! Отговори
do 27 преди 11 години
za6toto e videl ednogo gre6nogo bludnika s nai novia model rolex 4ado
36
0
 
3
 
! Отговори
Докторо преди 11 години
Кой ви излъга, че Николайчо няма досие? Я елате при мен в Психодиспансера, та да видите колко е дебело!
35
0
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
До МонтиАз съм вярващ, но съм против религията, защото тя убива. Религията това е да се показваш такъв какъвто не си. Да демонстрираш вяра , но да не вярваш,да се показваш смирение, но вътре в себе си да не си смирен. Религия е да демонстрираш духовност, но да не си духовен. Поради религията хората не вярват в Бог. Хората се нуждаят от истински живот с Бог, а не от имитация. Религията е имитация на истинската вяра.