Преместили учениците в Испания в 4-звездното крило на хотела

Има констатирани нарушения на туроператора при проверки
Обновена: 9 юли 2015 19:52 | 9 юли 2015 19:51, Веселина Йорданова
5
Преместили учениците в Испания в 4-звездното крило на хотела
Снимка: архив, Ройтерс

Комисията за защита на потребителите започна проверка на туроператора „Гъливер травъл”, организирал екскурзията до Испания на 31 ученици от Националната финансово-стопанска гимназия в София.

След пристигането си в чуждата страна, те имаха проблем с настаняването в хотела.

Още по темата
В хода на проверката е представен документ за извършено допълнително плащане към испанските контрагенти по повод настаняването на групата ученици, съобщиха от КЗП.

Информацията на КЗП е, че към момента децата са преместени от тризвездната част в четиризвездното крило на хотела, в който е трябвало да отседнат. По предварителни данни престоят на децата там трябва да продължи до 11 юли, след което да отпътуват към Марсилия.

Проверката на КЗП продължава в посока установяване съответстват ли предоставяните услуги на предвиденото в закупените за екскурзията пакети.

Ще бъде извършена и цялостна проверка на дейността на туроператора „Гъливер травъл”, поради факта, че през 2014г. и 2015г. са извършени множество проверки на фирмата и са констатирани нарушения, за които са съставени актове.

В случай че бъдат констатирани нови нарушения, туроператорът ще бъде предложен на министъра на туризма за заличаване на регистрацията му.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така наречените "туроператори" в България са най-обикновени мошеници.Като дори някои от тях са в кръгове на #КОЙ? Нека да не правя реклама или антиреклама, но например една от тях е Е*е*алд травел, които са ме лъгали с договори, после мълчат като риби, отнасят се лошо с клиента. На никой не препоръчвам да ходи с тях. Другите измамници мисля, че почти (или вече изцяло) фалираха - О* т*а*ел.
1
3
 
22
 
! Отговори
Димитрова преди 6 години
Госпожице Йорданова , хотелите в цял свят имат само една категоризация . Какви са тези недосмислици , които пишете? Децата били преместени от ТРИзвездната част в ЧЕТИРИзвездното крило на хотела. Това вече е вицът на деня! Преди около час в новините видяхме ДВУзвездния хотел , в който са настанени децата .