Колко точно струва един учебник?

МОН обсъжда пределна цена, за да е ясна себестойността
12
Колко точно струва един учебник?
Снимка: архив, БулФото

Учебниците да имат пределна цена, обсъждат в Министерството на образованието.

Още по темата

Зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева каза, че ще има възможност и за отклонения нагоре или надолу, но те съответно ще бъдат аргументирани.

За да бъде първо абсолютна публична и прозрачна процедурата на създаването на този продукт, за да може да бъде ориентир за учителите и директорите, родителите, себестойността на съответния учебник, за да бъдат поставени при абсолютно равни условия всички издателства, разясни Кастрева.

Пред БНР министърът на образованието Тодор Танев каза, че докато е на този пост, изучаваният материал по  български език и литература върху Христо Ботев и Иван Вазов би могъл само да се увеличава, а не да намалява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Как трябва да бъдеМного добре казано
8
0
 
4
 
! Отговори
Как трябва да бъде преди 8 години
ВСЕКИ ученик трябва да получи БЕЗПЛАТНО в началото на учебната година по един комплект учебници, тетрадки и останалите учебни пособия, които ще му бъдат необходими през тази учебна година!Ако ученикът престане да посещава училище, задължително трябва да върне всичко това. Ако някои от нещата, които е получил безплатно са повредени или изразходени, родителите му следва да ги заплатят на държавата. Ако нямат пари, ще ги отработят с обществено полезен труд.
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
6TOM SA DARJAVNA PORA4KA,I NE SE PLA6TAT OT XORATA SIGORNO 6TE STRYVAT NAI MALKO 50 KINTAA,DORI I POVE4E ZA NQKOI PO SPECILANI,
6
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 8 години
До Анонимен От къде сте така добре информиран как стоят нещата? Разкрихте голяма далавера. Особено за учителите. Умират от кеф да ходят на курсове за опресняване на знанията.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има ли значение,всяка промяна на програма води след себе си благодат за чиновници,учители даже и за собственици на хотели ,където учителите си водят курсовете за опресняване на знанията,пък се заделят и сериозни пари кеш,все пак мафията държи нещата под контрол
4
0
 
3
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Цената е без значение - родителят ще плати всичко,само и само да се изучи детенцето ! По важно е Кастрева да окастри и Ботьова, и Левски, и турското робство, че и дяда Вазова ! Те за това ще и река -- сполай ти !!
3
0
 
8
 
! Отговори
дядови преди 8 години
Струва, колкото побира гушката на партийците! Сега си задайте въпроса защо едно луксозно порно списание е по- евтино от читанката за първи клас !? Пък утре пак ходете като овце, да гласувате с бюлетинката "ДА" в ръце !
2
0
 
6
 
! Отговори
кк преди 8 години
"МОН обсъжда пределна цена, за да е ясна себестойността"Странна икономика!!!!Защо ли си мисля, че от себестойността няма нищо общо с пределната цена. Пределната цена е "административно-социално-политическа" категория. Тя е съобразена с възможностите на повечето родители или училища да платят тази цена. Избира се това издателство, което може да се побере в тази цена или се нуждае от най-малко дотации.Не ми е известно как себестойността ще стане ясна с определяне на пределна цена...
1
0
 
5
 
! Отговори
войн на Христа преди 8 години
Учебници ,програми ,директори и даскаля дето не учат на нищо едни разпасани бъдещи бандити .....Докога? И същесвременно ислямски духовни училища,че и средни се предвиждат.А Ботев и Вазов стоят щото на министъра баща му бил писал химна на Ботев.После ще го махнат ,ама сега не .Кому е нужно това .На група тарикати цедящи един беден народ.И то за какво ,за оная каста дето не иска даже вероучение в училище. Пфу,