Скъпо или не – агнета и козунаци да има!

Читателите на Dnes.bg отсякоха – на празник като на празник!
Обновена: 4 май 2016 10:07 | 3 май 2016 17:14,
5
Скъпо или не – агнета и козунаци да има!
Снимка:

И така, първият епизод на празниците отмина. Изнасянето от големите градове премина с обичайните задръствания, а в стотиците хиляди коли, поели по пътищата родни, мислите на пътуващи бяха насочени към агнета, козунаци и две-три кори с яйца.

И докато преди празника през ден излизаха проучвания, изследвания, пресмятания, допитвания и въобще всякакви тънки сметки за това колко ще ни излезе трапезата, ние не пропуснахме също да ви попитаме.

Преди празника ние от Dnes.bg ви попитахме Какво ще сложите на трапезата за Великден.

От 1372-та, отзовали се на нашия въпрос, най-много са порядъчно празнуващите - 46% отговориха, че ще се постараят и за празника ще подготвят всичко нужно - яйца, агнешко, козунак. На празник като на празник!

23% също ни казаха, че ще се постарят, но отбелязаха, че все пак това ще им излезе солено. За 12% от читателите пък празникът е бил скромен, за тях трапезата е била "отрупана" с... марули и яйца.

Има и такива, за които празникът е минал на заден фон, защото за 8% от отговорилите дните са преминали в работа.

2% дори не са се загрижили за трапезата, а са решили истински да си починат и да отидат на хотел. Е, вероятно поне яйцата си са обелили сами!

А за останалите 9%... е, за тях агнешкото, козунакът и яйцата са просто притурка към бирата и ракията. Купонджии!

И така, предстои втората серия - Гергьовската, на която вероятно няма да остане и помен от агнешкото, остарелите козунаци ще останат в историята, а дори и "борците" от яйцата ще паднат в битката и ще украсят салатата, зелената. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Великдентрапезаанкета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Козунаци ли? Лъжа и шмекерлък от родните "производители", украсяващи с помпозна реклама жалките си продукти, надули цените с измислени качества на великденския сладкиш. И се отричаш завинаги от "българското". Поне аз. "Реномирана" фурна "от 1912 г." на бул. "Хр. Ботев" ден преди Великден, ни ограби с 12 лв за 2 "истински козунака", оказали се глетави, без помен от яйце, ронливи като стар царевичен хляб, кората - дебела 0.5 см., непомазан, без аромат, с жълта боя. Е, няма да търсим "българското"
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В ЧалГето винаги яйцата и агнешкото са най-скъпи на Великден, рибата на Никулден, Свинското за Коледа, цветята за 8-ми Март..........
2
1
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
Българите са ...КАТО "ВДОВИЦИТЕ" -------------ВСЕ СИ РЕВАТ ЗА...... ХЕЙ...!!
1
1
 
2
 
! Отговори
bebok преди 7 години
рупат месо и тесто,но реват,реват...добре живее народ.