Сред разходите за бала: И един кавалер за 100 лева…

Зрелостници са готови да платят, за да не отидат сами на тържеството
19
Сред разходите за бала: И един кавалер за 100 лева…
Снимка: архив Булфото

Беше време, когато абитуриентките лееха сълзи, че нямат кавалер за бала. Днес традициите повеляват, че всеки може да има половинка срещу… заплащане.

Така наред с роклите, костюмите и обувките, в разходите за бала влизат и солени суми за кавалер и дама.

Зрелостниците са готови да извадят по 100 лв. и нагоре, за да не отидат сами на тържеството за завършването си.

Според много завършващи гимназия кавалерстването на бала отдавна вече не е на мода, но в някои училища това е традиция и до днес. И докато някои абитуриентки успяват да се уредят с гаджета, съученици или роднини за бала, други разчитат на по-нестандартни методи, за да се сдобият с половинка, пише "Монитор".

В интернет могат да се открият голямо количество обяви на отчаяни абитуриентки и кавалери под наем. Средно цените на кавалерите варират между 80 лв. и 100 лв. на час, като цената за цялата вечер остава по договаряне. Прави впечатление, че присъстват и обяви за момчета и момичета, които си търсят партньори от същия пол.

Експеримент показва, че на фалшива обява в няколко сайта за платени компаньони, се отзовават множество абитуриентки, търсещи си кавалер в последната минута. При обявена цена от 80 лв. към мнимият кандидат-компаньон проявяват интерес и множество по-възрастни дами, както и един абитуриент. Общото между всички обадили се е, че се интересуват от цената на кавалера за повече от час, предимно за цяла вечер, за предпочитане с консумация.

В интернет има много дискусии по темата дали е удачно да се ходи с кавалер на бала, особено ако той не е от същия клас или поне от същото училище. Някои гимназии оставят решението дали да присъстват външни лица на последната вечер на класа изцяло в ръцете на учениците, в други школа обаче директорът си казва тежката дума като най-често след като се стигне до неговата намеса отговорът е отрицателен.
 


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Станислав преди 5 години
Социалните мрежи направиха хората асоциални. На 19 години да нямаш нито един приятел/приятелка, който да те придружи на бала, гротесктно.
10
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 5 години
г0леема пр0ст0т1я
9
1
 
9
 
! Отговори
КЕЧ преди 5 години
На партито за уводжака на стария набор Я*треба беше дама на старите от цялата рота.После го пуснаха под наем срещу 3 шишета мастика и на другите.Та получи занаят де,затова емигрира там където е добре ценен
8
4
 
6
 
! Отговори
Няма няма преди 5 години
До 10: абе,човече що си мислиш ,че преди 10 декември нямаше *** !?!?имаше и винаги е имало. Точно по обичаният,от тебе социализъм педерастите стояха по-градските тоалетни ....по големи градове...нямаше къде да се пика!имало обяви !? Абе ,човече ако искаш влезни и някой вампирски сайт и пак ела да повърнеш тука! Ние сме нормални хора ,а другите не ни вълнуват!и стига си измисляхте ,че ррашшистите в москва са бедни и човечни! Защо според тебе децата на путин и неговата клика са милионери !?
7
3
 
4
 
! Отговори
Хех преди 5 години
За баловете съм напълно съгласен че така си беше и дори в момента ТАКА СИ Е! Поста ми е относно: "... обяви за момчета и момичета, които си търсят партньори от същия пол." и "... проявяват интерес и множество по-възрастни дами, както и един абитуриент". А за всички Вас, за които аз съм бил "запъртък" и че пиша "тъпотии" ми става ясно по кой тротоар се движите. Също така мога да Ви пожелая и един ден дъщеря Ви или синът Ви да пускат обяви за партньор от собствения си пол.
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни глупости. Много рядко някой ходи с кавалер/дама на бала. Статията е нагласена. При нашите абитуриенти проблемът е Колата. (Нарочно го написах с главна буква.) За Колата понякога мама и тате се подлагат на невероятни унижения, други се бъркат хилядарки, но детето им да се появи с единствената и неповторима.
5
4
 
12
 
! Отговори
Няма няма преди 5 години
Какви евроценности,бе ***!??? Това си го имаше още по комунизма! Хора без пари купуваха най- скъпите костюмчета,а роднини даряваха някой подарък отКореком или тираджийски подаръчета от изгнилият запад! Ся,аз не съм ти виновен ,че си запъртък и пишеш тъпотии! Тия балове бяха издигнати в култ точно от комунистите и техните заможни деца.Б.б ял филии с мас;)абе,ще ме скъсате от лъжи!
4
9
 
2
 
! Отговори
Няма няма преди 5 години
Ся 1 е от рашшистката партия батака! Що всичките ходите в прогнилия Запад ,вкл и Путин и дъщерите му ,и все западни пари държите в западните банки!?!??!? Що не ходите на поклонение в севрн корея и Сибир!?!? Ся,ако си ми подръка ще те накарам да удариш пет молитви към Джидето и неговата престна държавица!
3
4
 
9
 
! Отговори
ха ха преди 5 години
Ха ха - предимно с консумация. Представям си ги 100-120килограмови загорели девственици ,дето гледат много хамерикански словачи и ги вземат на сериозно.
2
13
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
пак си забравил илачите. ти като имаш водката за ценност, сори.
1
9
 
16
 
! Отговори
Хех преди 5 години
Еми да ни е честита евроинтеграцията и европейските ценности!!!