Хюриет, който уби на пътя и избяга: Намериха ме, обиждаха ме...

Мъжът отишъл в Германия и станал "строителен предприемач", но го спипали
Обновена: 1 фев 2017 11:12 | 1 фев 2017 10:44, Петя Славова
118
Хюриет, който уби на пътя и избяга: Намериха ме, обиждаха ме...
Снимка: Кадър, Нова тв

Помните ли Хюриет Сюлейманов? Мъжът, който затри на пътя трима младежи. Обясни, че няма книжка, но не тя карала колата и след като бе осъден, избяга в чужбина.

Три години бяха необходими той да бъде издирен и екстрадиран у нас, като през това време не властите, а родителите на жертвите непрестанно предупреждаваха за неговите стъпки.

Днес той е в софийския затвор за 15 години.

Още по темата

"Опитвал съм да изкарам книжка, но нямам 8 клас. Но книжката не кара колата”. Така Хюриет обясни преди почти 3 години защо цял живот сяда зад волана без книжка. Малко след това той изчезна.

След себе си остави една неслучила се сватба между Цвети и Влади. Той умира още в колата, а тя по-късно в болницата. Загива и техният приятел Ники. Хюриет ги удря челно в тяхната лента.

"Това е било екзекуция. Буквално екзекуция. Човекът, който е шофирал БМВ-то е избягал", разказва Галя Горанова, майката на Влади.

Все пак е арестуван. Опитва се да излъже, че не той е карал колата, а приятелката му. След 2 месеца е пуснат под домашен арест, въпреки притесненията на прокуратурата, че може да се укрие. За бягството му предупреждаваха и родителите на жертвите.

"Най-голямото ми очакване беше, че ще избяга и ще се укрие. Съгласете се, че човек, лежал 12 присъди в затвора, този човек не го стряска нищо, да хване границите и да напусне страната си е една опция", коментира още тогава Валя Таслакова.

Днес мъжът обяснява, че родителите на жертвите го открили и заплашвали в социалните мрежи.

"По интернет, по Фейсбуци, мейбуци. Бяха ме намерили, обиждат ме. От тая гледна точка аз взех едно трудно решение, след като ме пуснаха под домашен арест, казах си, че ще излизам, защото все пак ме заплашват. Казаха ми, че съм циганин, ще ме трепят. Уплаших се да се явя на дело. Освен това приятелката ми отива да свидетелства и там, в съдебната зала, са я хванали за косата."

Разказва, че избягал от България с автобус през Русе и отишъл при близките си в Германия.

"Започнах да работя като строителен предприемач. Наемаш работници да работят", разказва Хюриет пред Нова тв. Арестували го в Щутгарт.

Мъжът коментира и катастрофата. "Тяхната кола стига до мен на 100 метра, отклоняват се от тяхното платно, удрят ме мен, в лявата страна, челно. Смятам, че експертизите, които са направени в Червен бряг, са манипулирани от родителите на загиналите. Те си плащат, не аз", заявява Хюриет.

Попитан защо се е опитал да обвини приятелката си, че тя е карала, Хюриет заявява, че тя му е предложила.

"Тя ми казва аз да бягам", заяви Хюриет. Шофира 15-16 години без книжка, защото нямал време да си изкара.

Родителите на загиналите отричат да са отправяли заплахи, но не скриват, че са съкрушени.  "Хюриет е убиец на деца. Уби Влади, Цвети и Ники. И осакати Иван за цял живот”, заяви майката на Влади Галя Горанова.

Тя обясни, че експертизите са направени много преди те да стигнат до мястото на трагедията и да видят децата си. "Той е карал срещу детето ми и Влади не е могъл да избяга, защото там има скали и се вижда как той е задирял скалите, опитвайки се да избяга и е поел целия удар".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
do 99 преди 7 години
Mi ne priqtelu ne vsichki sa takiva kakvito si gi mislish,ako ot men zaviseshe ne 15 god zatvor publichen razstrel shteshe da ima za nego ne da go sudqt za 15 god...
90
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само един *** ло ум ник и Велизар Енчев може да си позволи да обижда народа си.
89
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само един *** и Велизар Енчев може да си позволи да обижда народа си.
88
7
 
5
 
! Отговори
Не се чудете преди 7 години
Само много *** човек може да плюе по Държавата, защото Държавата олицетвирява и отразява населяващите я хора."*** народ - слаба Държава" това много отдавна са го казали умни хора.Всички, които обвинявате Съд, прокуратура, институции знайте, че хората работещи там са наши познати, съседи, роднини...Скаппан ни е народа, а от там и Държавата.Същото е и в Русия.
87
21
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Това е ПТП.Не е убийство, още по-малко предумишлено такова. Ако не беше се укрил 15 години са прекалено голям срок.
86
17
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Очевидно е, че щом кара така от 15 години, значи кара добре. Ако ударът е станал в неговата лента, значи не е виновен.
85
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това ви докара герб за 8 години,,Бойката се орани добре,,възмъжа и сега внучета е взел да си развъжда...крадецо и разбойнико до тук докара държавата ..не че и БСП са по различни,,всички с едни ***...възстание трябва народе ..
84
0
 
13
 
! Отговори
az преди 7 години
Само 15 години , ще излезе след 6 - няма такава държава!!! Закривай!!!
83
1
 
20
 
! Отговори
стефчо преди 7 години
такъв симпатяга се слага във варел от роднините на жертвите и се качва на лодка да се повози през ноща..(без знание на полицията)
82
4
 
8
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 7 години
Затуй си купувайте джипове. Да не могат разни неграмотници с килийно образование да ви мачкат и газят вас и близките ви.
81
0
 
0
 
! Отговори
H преди 7 години
Относно обажданията в най-долното съобщение на "H" с цитат какво да казвате липсва "НА", трябва да е "Броят НА психично болните", останалите изменения не са фатални, все пак четете най-горният:(За който е психично здрав, разбира се - това са много повечето!)Обаждайте се на 112 и казвайте: "Прочетох, че броят на психично болните бил съмнително и нереално огромен, да не би да се правят измами, примерно с двойници? ПСИХИЧНО ЗДРАВ/А СЪМ!"
80
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неграмотен, нямащ 8 клас, как започва да работи като предприемач в Германия и нямал пари да си плати на експертизата ? Убил трима , с 12 присъди , укрил се от правосъдието и само 15 години затвор ?!?!??!Това е поредната подигравка .Дайте да убия този който му е дал 15 години ( по 5 за жертва ) пък като за първо провинение ще мина с 2 годишна условна, да видим пак ли ще се дават на престъпници с по 12 присъди за тройно убийство само 15 години !
79
1
 
0
 
! Отговори
H преди 7 години
За който е психично здрав, разбира се - това са много повечето!Обаждайте се на 112 и казвайте: "Прочетох, че броят на психично болните бил съмнително и нереално огромен, да не би да се правят измами, примерно с двойници? ПСИХИЧНО ЗДРАВ/А СЪМ!"
78
1
 
0
 
! Отговори
H преди 7 години
Обаждайте се на 112 и казвайте: "Прочетох, че броят на психично болните бил съмнително и нереално огромен, да не би да се извършват фалшификации, примерно с двойници? ПСИХИЧНО ЗДРАВ/А СЪМ!"
77
1
 
0
 
! Отговори
H преди 7 години
Обаждайте се на 112 и казвайте: "Прочетох, че броят психично болните бил съмнително и нереално огромен. Да не би да се правят фалшификации,примерно с двойници? Психично здрав/а съм!"
76
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно защо му се връзват медиите .От Нова интервю му правят в затвора. На този му трябва килия без лампа и да няма с кого да говори поне 5 год.
75
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ни занимавате толкова години с тази твар. Ликвидация и това е.
74
0
 
9
 
! Отговори
BG IZMET преди 7 години
DARGAVA NA KORYMPIRANI IZMAMNICI I DOLNI MASTII
73
0
 
0
 
! Отговори
H преди 7 години
Да разбираме, че има козметици от всякакъв род, които работят "на тъмно"?!Я с личните карти моля, да се регистрира първо кой ще претърпява процедурите, подробно описание на самите процедури и ако има снимка, с която да идва, посочвайки я: "Ей на тоя искам да заприличам", електронна база със снимките(и оригиналните от личната карта) - кой на кого е заприличал, ако изобщо трябва да е законно подобно нещо да заприличваш на някого.
72
0
 
30
 
! Отговори
хуманист преди 7 години
Заслужава с камъни на площада!Аман от права на престъпници...