Заявка: И синдикатите във властта при мажоритарен вот

1% от населението притежава 80% от държавата, смятат в "Подкрепа"
17 фев 2017 09:00, Мария Захариева
14
Заявка: И синдикатите във властта при мажоритарен вот
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов даде заявка, че синдикатите няма да пропуснат възможността да участват при евентуално провеждане на мажоритарни избори.

"Когато голяма група от хора получи шанса за пряко представителство там, където се взимат решенията, тази възможност не трябва да се пропуска. Ще бъдем глупаци, ако пропуснем възможността", обясни той в студиото на Bulgaria ON AIR.

Димитър Манолов категорично не одобрява идеята за мажоритарни избори и предупреждава, че всяка група с лоши намерения може да попадне във властта.

"Както мога да вляза аз, така могат да влязат и всякакви други. Нека това, което казвам, да звучи по-скоро като предупреждение", добави президентът на КТ "Подкрепа".

Според него в момента всички политици се срещат с бизнеса, тъй като очакват шефовете на фирми да спуснат към своите работници това, за което са се разбрали. "Това се нарича корпоративен вот", категоричен бе Димитър Манолов.

Той посочи, че 10% от населението притежава цялата държава, а 1% притежава около 70-80% от нея. Той е убеден, че в държавата ще има пари за всичко, ако спре да се краде и даде пример с ремонта на тунел "Ечемишка".

Относно корупцията в страната ни Димитър Манолов отбеляза, че какъвто и механизъм да се създаде хората вътре остават същите. По думите му "борбата е стани да седна - да сменим вашите хора с нашите".

"Вероятно трябва да се рестартира цялата държава. Нашите закони са прекрасни, но самите ние нямаме намерение да ги спазваме", каза още той.

Димитър Манолов подчерта, че проблемът с доходите е този, за който нито една политическа сила не се старае да намери решение. "За доходите се работи сериозно, но само за доходите на този 1%, за който споменах", посочи той.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Синдикатите са в този 1 %! Имат огромна "заслуга" за това, че България от 28г. е първа по бедност. Уж все против властта, уж се борят за хората, а все гледат да се отъркат о властта и престъпните олигарси.
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България синдикати няма.Всичко е лъжа.Който е работил в чужбина разбира за какво говоря.Тия тук са едни въртиопашки и винаги са на страната на работодателя.ЗАКРИВАЙ !!!!
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има си хас да не се присламчите към софрата.Ви е от синдикатите сте една крад.лива пасмина лапаща и от народа и от държавата.Дано скоро се задавите.
9
0
 
12
 
! Отговори
да се знае преди 4 години
няма нужда от синдикати, когато имаш трудово правен проблем има адвокати.Защо ще
плащаш членски внос на един синдикат, чието ръководство от право не разбира, а само
богатее от твоя членски внос.
8
3
 
16
 
! Отговори
Продължавам да питам преди 4 години
3. Къде бяхте преди 5 години, когато Дянков оряза заплатите и отпуските на работещите в държавната администрация и им остави като бонус само безплатните погребения, в случай че не оживеят до пенсия?
4. Имате ли структури в частни предприятия или виреете само в държавните, защото законът го позволява?
7
0
 
11
 
! Отговори
Още един питащ преди 4 години
1. А защо партиите да не се срещат с бизнеса? Май се ядосваш, Манолов, защо не се срещат с вас, за да изкрънкате нещо срещу подкрепа на определена партия. Значи сега е корпоративен вот, а ако вие кажете на вашите членове как да гласуват, какво ще е?
2. Нали участвате във всякакви тристранни органи на национално, регионално и общинско ниво. Какво правите там, за да защитавате интересите на хората?
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В този 1 % влизате и вие, синдикални отпадъци! Д-р Тренчев и Пламен Димитров са едни от много богатите олигарси. Дано с гепеното им направят клизми!
5
0
 
15
 
! Отговори
Питащ преди 4 години
Що мастило се изписа за групировките САМОопределящи се като " синдикати ".

Наистина, съществува ли в България синдикална дейност?
Май истината е, че групичка тарикати залъгват работещите, заявявайки, че ги защитават в трудово правното законодателство.
А истината е, че работодателите ги командват както си щат. Реално погледнато, през последните 10 -20 години, тия тарикати изцяло защитават интересите на МОДЕРНИТЕ чорбаджии.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Синдикатите нямат работа в политиката това е така във всяка демокрация, освен в България, но то нашето не е и демокрация.
3
1
 
11
 
! Отговори
Joko преди 4 години
"И синдикатите във властта при мажоритарен вот.." И вие ли искате да се наредите за кокала ! Няма ли да е конфликт на интереси !?!? Кой е казал, че ще има мжоритарни избори освен онзи телевизионен Шут
2
0
 
29
 
! Отговори
Циник преди 4 години
1% притежава 70 - 80 % от държавата!
Поименно другарю....поименно ако обичате!
Аз напълно го вярвам!
Изборите у нас - ТОТАЛЕН, КЛАСИЧЕСКИ ФАРС!
В тази държава - никога нищо няма да се промени!
1
0
 
27
 
! Отговори
zeus преди 4 години
При капитализма е така, малко хора с много пари, останалите роби, ама с право да скачат по площадите. Иначе не се и съмнявам, че ако има мегдан така наречените ни синдикати ще се наредят на опашката за сладкия кокал ;)