Човек избира как да приема света - чрез атеизъм или религия

Тивериополският епископ Тихон пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 14 апр 2017 12:32 | 14 апр 2017 11:56, Анисия Иванова
134

Каква ти е ползата във вярата, ако не искаш да си изясниш връзката с този, когото почиташ днес, попита в студиото на "България сутрин" Негово Високопреосвещенство Тивериополски епископ Тихон.

Пред Bulgaria ON AIR епископът коментира дали стремежът на съвременното общество към наука и образованост не става атеистичен?

"Атеизмът е отричане на Бога, а науката не може да го отрече. Причината за това е, че винаги идва един праг, който посочва едно "Да". Този праг води със себе си Бог, който е всичко онова, което е невидимо. А науката иска да покаже какво е около нас", разказва Тивериополски епископ Тихон.

Той заяви, че имаме два избора как да възприемем всичко, което е около нас:

"Единият е по атеистичния, а другият по религиозния начин. Вторият казва, че всичко е създадено от Бога и ние сме част от Него. Религията казва, че трябва да живеем в хармония както с тези около нас, така и с околния свят".


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
0
 
! Отговори
testte преди 3 години
test
100
2
 
0
 
! Отговори
от Марс преди 3 години
До Ристу

По-малко чети,повече мисли!Задължително!А еволюцията изобщо не е това,което си мислиш!Успех!
99
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 93 от славянин

само че ''вярващият'' капиталист не знам защо вярва повече в парите, отколкото в Бога!?..............защото бог не го храни,но парите - да !
98
0
 
0
 
! Отговори
Ристу преди 3 години
До някой:

Представата ти за еволюцията е неточна. Много правилно си сложил "учен" в кавички, защото никой истински учен няма да го каже това. Сложните неща като цветето и човека не са се появили от раз, съвсем случайно, а чрез естествен подбор и процеси, добре описани и обяснени от еволюцията. Ти очакваш торнадо да се завърти в сметището и да направи самолет от материалите там. Еволюцията не работи така. Препоръчвам ти да почетеш малко истинска наука, за да видиш как стават нещата в действител
97
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се карайте. И едните и другите сте прави. Просто едните наричате твореца Господ Бог Исус Христос, а другите го наричат с някакви латински имена като pithecanthropus erectus.
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Религията - човешки модефицирана "вяра" според интересите на някого! ВЯРАТА В БОГ - Истината! Църквата - Библията! Няма смисъл от повече приказки! "Не бъдете многословни за да не заприличате на фарисеите и съдукеите!"
95
1
 
3
 
! Отговори
някой преди 3 години
До 106 Анонимен

Съгласен. Хората нямат проблеми с Бог, но определено имат проблеми с религията. Не можеш на никого да "натресеш" да вярва в каквото и да е било, в каквато и да е догма или правило. Човек сам изживява и разбира кое - да и кое - не и според това формира голяма част от мирогледа си. Не ти трябва проста вяра, а вяра с вкус - вяра с вкус към истината и любовта от висш порядък. Такива хора религията нарича светци. Това е дар, който не всеки има, но дар достоен за почит.
94
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изпотрябвала ни е скапаната им попска религия! Защо "Гълфон" не говори за вярата? Защото религията му носи туй-онуй! Защо не направи сравнение между ВЯРА и атеизъм?
Религията е чудесна за такива пишман епископи и прочие! Но вярата в Христос е истинска! Религията - пълен ***!
93
1
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
До SJW

Според тебе децата не принадлежат на родителите си, така ли?
Ти деца имаш ли?
92
2
 
8
 
! Отговори
SJW преди 3 години
Човек нищо не избира, защото на децата им я набиват скапаната религия още преди да са порастнали. Това тормоз упражняван върху деца и дезинформация.
91
6
 
7
 
! Отговори
някой преди 3 години
Погледни едно цвете и после ми кажи, че то се е създало случайно. Разучи как работи собственото ти тяло и ще разбереш, че няма как това да е случайност. В цялата вселена има хармония и нищо не става просто ей така. За създаването на една сграда си трябва разум. А всеки "учен" ще ти каже, че вселената се е създала случайно. Защо една сграда или мост не се създадоха случайно за толкова време? Защо само част от маймуните еволюираха, други си живеят и досега така? Много въпроси без ясен отговор.
90
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А чрез вяра в Бога явно не може ,според епископа!!!Слава на Бога!
89
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човека е единственото животно което за да живее има нужда от причина за да си обясни защо съществува.

Религията е просто нещо което те кара да се чувстваш повече от другите.Ако си християнин и правиш добро за да идеш в рая значи не си вярващ а просто опортюнист, сметкаджия. В изсляма е същата работа.Взривяваш ,колиш неверници за да получи 72 девственици и семейството да ти е добре заплатено уж от имамите! Смиреният човек каквато и вяра да има не ходи да се хвали .
88
16
 
9
 
! Отговори
до 95 от славянин преди 3 години
Не е ли интересно съвпадението че проблемите на планетата рязко се увеличиха с напредването на науката!?
87
3
 
13
 
! Отговори
до 96 от славянин преди 3 години
''На Бога се уповаваме'', ама защо са го сложили на финикийските си знаци, в кой по-точно ''бог'' вярва американецът!? А руснакът винаги е бил вярващ, независимо какво са му диктували отвън!
86
4
 
5
 
! Отговори
до 93 от славянин преди 3 години
Шопе, за пръв път донякъде да съм съгласен с теб, така е, атеистът е човек със ''здрав разум'', само че ''вярващият'' капиталист не знам защо вярва повече в парите, отколкото в Бога!?
85
11
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
СССР беше агресивно атеистична държава.
Девизът на САЩ е "На Бога се уповаваме".

Къде са едите, къде са другите?
84
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е ли интересно съвпадението, че чудесата намаляха рязко с напредването на науката.
83
13
 
11
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
Много пъти съм се сблъсквал с атеисти и прави впечатление, че това са изключително ограничени, себични психопати, приземени, без реална преценка за света и с изкривени виждания за бъдещето.
Неслучайно социализъм, комунизъм, фашизъм и всякакви -изми, вървят ръка за ръка с атеизма.
А пък да видиш социалист да дава милостиня е най-рядкото събитие във Вселената.
82
5
 
6
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Едни търсят божественият си произход, други търсят маймунския си произход, а това от психологическа гледна точка казва всичко!