Правозащитници в акция: Имаме една мечта – да закрием БХК!

От организацията обясниха защо искат да се самозакрият
125
Правозащитници в акция: Имаме една мечта – да закрием БХК!
Снимка: Кадър Youtube

Българският хелзинкски комитет обяви старт на кампания по самозакриването си. От правозащитната организация излязоха със специално видео, в което водещи активисти обявяват, че искат БХК вече да не съществува.

От правозащитната организация декларират, че ще се закрият, когато се постигне пълно зачитане на правата човека в България. С кампанията си от БХК отвръщат на критиците си, които често призовават за разпускането на комитета.

"Имам една мечта, Българският хелзинкски комитет да не съществува. Питам, кога ще изчезне Българският хелзинкски комитет, кога?" – така започва видеото на кампанията "Да закрием БХК".

Още по темата

В него искане за закриване на организацията отправят директорът на Национална мрежа за децата Георги Богданов, журналистите Ирина Недева и Мария Черешева, активистите Капка Панайотова, Виктор Лилов, Огнян Исаев, Симеон Василев и Стана Илиев, Орлин Спасов от фондация "Медийна демокрация" и Надя Шабани от Български център за нестопанско право - апелират за закриването на БХК.

На фона на кампанията си от комитета обясниха, че организациите за защита на правата на човека в Централна и Източна Европа са изправени пред сериозни затруднения, по-мащабни от всякога.

Правозащитниците напомнят, че през последните години има засилване на крайнодесните идеологии, обезценяване на човешките права, както и тенденция да се приемат мерки, ограничаващи дейността на правозащитните групи. Все повече организации в Европа се сблъскват с медийни атаки, тормоз и натиск да бъдат закрити, допълват от БХК.

Оттам критикуват критиците си, че не си дават сметка какво би представлявала България без правозащитни организации.

"Нямаше да има въвеждане на Закон за правна помощ или Закон за защита от дискриминация. Грубите нарушения в домовете за възрастни хора с увреждания и психични разстройства или в детските домове щяха да останат скрити", категорични са от БХК.


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
Балканджиев преди 3 години
Да се закрие БХК незабавно, но не бива да се забравят злините, които този комитет нанесе на български граждани и на страната! К.Кънев- този българофоб и чуждоблизец ще е добре да бъде наказан порядъчно!***, с мизерниците...
84
0
 
5
 
! Отговори
гневна преди 3 години
Най-антибългарското свърталище,платено от Сорос! Изчезвайте час по-скоро от България!
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
еадко, нали си знеш ;)
82
1
 
19
 
! Отговори
MRAWKA преди 3 години
ЗАБРАНА С ЗАКОН НА ВСИЧКИ ПРОКЛЕТИ АНТИБЪЛГАРСКИ Н.П.О. ШЕФА КЪНЕВ НА АНТИБЪЛГАРСКИЯТ Х.К. В ЗАТВОРА ЗА АНТИБЪЛГАРСКА ДЕИНОСТ В УСЛУГА НА ВАМПИРА СОРОС.
81
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Категоричен

ЗА ПО--СИГУРНО-- ИЗЧЕЗВАИТЕ ПО--БЪРЗО ЧЕ И ВИЕ КАКТО И НОВОТО---СТАРО ПРАВИТЕЛСТВО СТЕ НИ ДОШЛИ ДО ГУШАТА И ЩЕ ИГРАЕ РЕВОЛЮЦИОННАТА ТОЯГА
80
0
 
17
 
! Отговори
qwer преди 3 години
Някой да е чул за Испански, за Италиански, за Германски и т.н. *** комитет ? Живея в Испания няма такъв, както няма и платено държавно здравеопазване, няма и продажна полиция, няма и *** терор над испанци, няма и експлоатация на труд както чета във фалшивата ви преса какви измислени статии се публикуват, няма гъзолизещи "дръжки на микрофони" / журналисти /като водещите на НОВА, на бТВ, няма и толкова *** овчи народ който да си избира най-големият *** за Премиер !
79
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди броени дни 24 г. рецидивист с шест (!) присъди преби жена на улицата, за да й вземе чантата. Тя почина два дни след това. Беше й отнето ПРАВОТО НА ЖИВОТ! Но БХК мълча. Големият въпрос, който трябваше да зададат от БХК е, защо за пореден път осъдени рецидивисти се разхождат по улицата и нарушават правата на обикновените граждани, защо държавата все още го позволява. Но... те мълчаха. БХК винаги вижда всичко едностранчиво. Тази организация всъщност не е правозащитна.
78
1
 
19
 
! Отговори
Италия преди 3 години
погна подобните "организации" защото се оказа, че и печелят директно от международен трафик с доставка на мигранти
77
0
 
18
 
! Отговори
няма по-ултрадясна преди 3 години
екстремистко анархистка идеология от тази на бхк да покровителства тежки криминални престъпници срещу цялото общество и да прилага сегрегация
76
0
 
20
 
! Отговори
бхк преди 3 години
е неясна чуждестранна фирма която защитава сегрегирано само престъпници с определен произход, не са ясни каналите й на финансиране и връзките й с вкарваните чужденци, но предлага убийци за обществени награди и заплашва националната сигурност с провокативните си антиобществени действия
75
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия от БХК искали да живеят в държава, в която нямало полицейски произвол над престъпници (казва се в клипа). Аз пък искам да живея в държава, в която престъпниците нямат повече права от своите жертви. Ако някой ме нападне и аз го нараня в опит да се защитя, отивам в затвора, за това, че съм нарушил правата на нападателя си "превишавайки средствата на неизбежна самооотбрана". Така е по закон - разтегливо, неясно и позволяващо всякакви интерпретации. Но на БХК това не им прави впечатление, нали?
74
1
 
22
 
! Отговори
Категоричен преди 3 години
За изпроводяк сме ви приготвили ДРЯНОВИ сопи !!!!
73
1
 
26
 
! Отговори
123 преди 3 години
Когато хората искат да закрият крайно вредна за България НПО, веднага от същата НПО започва вой, как...в България се надигали крайнодесни идеологии!
СМЯХ!
Закъсняло е ДАЖЕ искането за закриване на БХК, както и на други фондации, като: "Америка за България", и всички Сородоидни НПО-та !!!
72
0
 
10
 
! Отговори
Така е преди 3 години
До курти 82 Павета няма. Извадиха ги от улиците и отидоха в частни скъпи имоти. Виж каманяк колкото щеш.
71
0
 
24
 
! Отговори
Тото преди 3 години
Организация която се финансира от турция и саудитска арабия? Да трябва да се закрие, по-скоро затрие.
70
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Външна организация която се меси във вътрешни работи
69
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОРГАНИЗАЦИЯ С МНОГО НЕИЗВЕСТНИ.
КОЙ ГИ Е ИЗБИРАЛ ТЕЗИ ДА СА ЧЛЕНОВЕ НА КОМИТЕТА? КОЙ ИМ ПЛАЩА? КОЛКО ИМ ПЛАЩА? ЗАЩО ИМ ПЛАЩА?
ПЛАЩАТ ЛИ СИ ДАНЪЦИТЕ И ЗАЩО НЕ СИ ОБЯВЯТ ХОНОРАРИТЕ. ВЯРНО ЛИ Е, ЧЕ КРАСИМИР КЪНЕВ ПОЛУЧАВА ХОНОРАРИ ПО ДВЕСТА-ТРИСТА ХИЛЯДИ ЛЕВА?
68
1
 
14
 
! Отговори
хм преди 3 години
Донора им като му казвах да не си хвърля парите за глупости ,не та не.
Е на му сега ,а те толкова некадърни горките ,че в яловите си опити дори бяха полезни.
На всяко хубаво нещо му идва края за жалост и на чалгата и на БХК и на корупцията.
67
1
 
40
 
! Отговори
курти преди 3 години
Мръсни предатели.Да се самозакриват докато народа не е решил да ги уважава с павета.
66
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тези нещусници само ромите и мачките защитават ...Абе всички викат роми това,роми онова..Какво е това роми?