За Асеновград от първо лице: Ромите дойдоха с гребла

Папа Жан разказва за пострадалия му внук: Стресирани сме!
Обновена: 3 юли 2017 10:02 | 3 юли 2017 09:55, Петя Славова
69

Внукът на художника акад. проф. Иван Георгиев, известен като принц Папа Жан, е сред пребитите от отбора по кану-каяк в Асеновград. В "България сутрин" той разказа от първо лице какво се е случило в онзи ден, довел до многохилядните протести в Асеновград.
Още по темата

"Около 18.30 получих съобщение от дъщеря ми, че се намира пред болницата, където е внукът ми, пребит от ромите. В онзи момент треньорът на клуба е реагирал много правилно като е заключил другите деца, за да не бъдат пребити и те", разказа Георгиев.

Неговата версия за случилото се е как няколко роми се закачили с едно момиченце, треньорът го е защитил, а от малцинствената група започнали да го ругаят. След това пристигнали две коли с още роми с палки и започнали бият спортистите с греблата.

"Внукът ми е сериозно пострадал, с шина на гръбнака. Семейството ми е стресирано", продължи художникът пред Bulgaria ON AIR.

По думите на Папа Жан дъщеря му се обадила на жандармерията, която спасила отбора.

Художникът три дни подред е протестирал пред Народното събрание и каза, че двама депутати са обърнали внимание на действията му.

Иван Георгиев е направил това с цел да информира управляващите, че е направил отворена петиция, в която граждани се подписват в полза на идеята ромите да бъдат интегрирани и съответните стъпки за целта.

Желанието на Георгиев е петицията да бъде разгледана в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Академик-Доцент Апа преди 6 години
Ава жан кога тъ пуснаа от Карлуково ва
23
0
 
3
 
! Отговори
Жан Валжан преди 6 години
Професор и психично болен
22
0
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 6 години
-...Напрежение не бих казал, че е имало в Столипиново. Имаше притеснени граждани, които бяха излЯзли на улицата. А-а-а непосредствено след Т`ВА сме водили разговори СЪС тях и същите се сприбраха по къщите си."-Т.е. не е имало голяма ескалация на напрежението там?-Не, не, изобщо! - Старши комисар Атанас Илков - директор на ОД на МВР - ПловдивИ това са думи за безредици, предизвикани от огромна тълпа въоръжени ***, крещящи "Аллах Акбар", които са тръгнали към мирния протест!NO COMMENT!!!!!!
21
1
 
41
 
! Отговори
Какво изтриха, преди 6 години
та остана само "Продължението" (21)1. Криминализиране на ранните бракове.2. Отнемане на децата, създадени от родители под 18 г. (така се практикува в някои страни); докато тези деца са в социален дом, издръжката им да се плаща от техните баби и дядовци, а после - от родителите им, след като навършат 18 г. Ако нямат пари - принудителен труд.3. Детски надбавки само за по 2 деца.4. Платено майчинство на неработещи жени - само 3 месеца.Кой ли подаде сигнал, че този коментар е неприемлив?!
20
2
 
8
 
! Отговори
Ромите.. преди 6 години
.. "дошли с гребла"?!? Опитали са се да потренират гребане пред болницата? Или?
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БЪЛГАРИЯ В РФ! Ти луд ли си?
18
2
 
45
 
! Отговори
Продължението преди 6 години
5. Никакви помощи на здрави, пълнолетни хора, а земеделска земя, за да се издържат.6. Криминализиране на безделничеството. Принудителен труд за онзи, който няма пари и имоти, от които да живее и никой не е представил нотариално заверена декларация, с която да заявява, че ще го издържа и да посочи с какви средства.7. Трудови войски - 3 години, за всеки, който навърши 18 г., а няма основно образование.8. Това го предложи някой друг - детските надбавки не в брой, а да се приспадат от данъците!
17
7
 
27
 
! Отговори
Печални факти преди 6 години
Докато в България върлува ГЕРБераската чума,нищо добро не ни чака. Милиони избягаха в чужбина,други се споминаха,а на останалите съдбата е ясна. Страх притиска хората по селата . Вижте ги как гласуват на местните избори. Показателно.
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До agСтига *** да фантазираш -пий си редовно хапчетата ,които са ти предписа ли мммммммуууууухххххххххааааа -Това е битов инцидент а Хората с право излизат на протест
15
36
 
10
 
! Отговори
ag преди 6 години
Русия и нейният дребен цар,дават мило и драго в България да започне гражданска война!За целта, те активно използват цветнокожия контигент чрез дарения, материална помощ и емисари от арабски държави (вкл. и такива от руската федерация) за да насаждат омраза към българите и по този начин да радикализират цветнокожите, като нещата се докарат дотам-че всички българи да скочим да ги трепем в един момент и да настане война, която руските фашисти ще използват срещу устоите на ЕС!Американците им помагат
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 16. Има разлика между интерниран и интегриран.
13
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От двеста и кусур народни представители двама са му обърнали внимание. Какво да говорим повече. От жълтите павета трябва да се почне не от ромските махали
12
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Папа Жан. Българин , бе! Защо ли се отвращавам!!!
11
0
 
74
 
! Отговори
К.М.Т. преди 6 години
Това, което се случва не е случайно.То се е насаждало твърде много време у всички българи и сега просто се показва открито.Политиката не просто толерира ромите, а ги привилегирова, и то във всички обществени сфери: здравна, съдебна, образователна... Медиите също са с тях. Именно те бяха тези, които започнаха да внушават на българите, че не било модерно да се раждат повече от 1-2 деца. А ромите да стимулират да раждат по 7-8!Принципно съм против расизма, но това е етнически проблем!
10
20
 
14
 
! Отговори
ЦК на ГЕРП преди 6 години
Да бъдем толерантни ! Да прости и се прегърнем с нашите братя,ромите !
9
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БЪЛГАРИЯ В РФ!България в Руската федерация!."Пътников" е фашага - доказа го през последнте 3 години и навън и вътре. Кой би живял там ?Ние сме много по-свободни от колколкото са руснаците сега
8
5
 
35
 
! Отговори
БОРИСОВ преди 6 години
ПРОТЕСТИРАЙТЕ СЕ ,БЕ . НЕ МИ ПРЕЧИТЕ.
7
3
 
57
 
! Отговори
Калина преди 6 години
Аз се отказвам от сегашното правителство!Те говорят на български език, но не са българи!Нито патриоти - имаше и такива някакви там, докопали се до голямата лъжица.
6
0
 
64
 
! Отговори
Брееей преди 6 години
Борисов толкова ги обгрижи,че и скъпи коли си накупиха прима....те. Бедните старци у нас,трева да пасът.До кога бе,братя и сестри? До кога,бе?????
5
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БЪЛГАРИЯ В РФ!Абсурд!