Пиеш и... плачеш от гордост! Стихове на касовата бележка

Столична бирария избра нестандартен начин да разказва историята ни
29 мар 2018 08:50,
19

Собствениците на столична бирария избраха нестандартен начин за съобщаване на сметката. Стилиян Дамянов и съпругата му Милена преподават уроци по история.

В долната част на касовата бележка, точно под сумата, която трябва да се плати, е поместен текст, разказващ за славната българска история и нейните личности.

"Идеята не е спонтанна, тъй като аз винаги съм се старал да обогатявам знанията на хората. Това не е основният ми бизнес, но в свободното си време се занимавам с различни неща, свързани с историята", сподели Стилиян пред Bulgaria ON AIR.

Той разказа, че целта му е всеки клиент, който посети заведението, да получи добавена стойност за него самия. И ако не обогатен, то поне да си тръгне развеселен.

По думите му обаче да се наречеш патриот в днешни дни може да бъде опасно.

"Понятието сякаш се изкриви с годините. Много вероятно е да те сбъркат с една тълпа агресивни хора", каза още Стилиян.

Той и съпругата му Милена наемат бисторото преди 2 месеца. Не се колебаят дълго, когато обмислят с какво да се отличават от стотиците подобни заведения в София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 12Тази държава е била велика,когато българите са били тук!А когато си отиват,тук става това което е било преди тях и след тях-една тълпа с последвало 700 години робство,и готова да продава земята си и свободата си на който даде повече!
15
0
 
1
 
! Отговори
И.Б. преди 6 години
Давам идея на г-н Стилиян Дамянов, как да си увеличи доходите - да публикува на касовите си бележки стихове на съвременни поети, които да му плащат за това. Може пък някой клиент да поиска да си купи и стихосбирката на цитирания поет. Така и двете страни ще са печеливши.
14
1
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Пиеш и... плачеш от цената отразена на касовата бележка...
13
10
 
2
 
! Отговори
Балкантурист преди 6 години
Той разказа, че целта му е всеки клиент, който посети заведението, да получи добавена стойност за него самия. И ако не обогатен, то поне да си тръгне развеселен.Изначално сбъркана позиция. А разказвача е жива мъка!Значи, 1.Добавената стойност или т.нар. Принадена стойност е нещото, заради което плаща по-висока цена. 2.Ако толкова много искат да развеселят някого - нека му дадат една безплатна малка бира или кафе на изпроводяк. Да подчертаят, че всеки клиент е от значение за тях.
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги съм се чудил как държава с велика история се е превърнала в свърталище на и на...и последна на опашката от мизерници в ЕС.
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идеята е добра, но изпълнението- катастрафално. Самите собственици казват, че никой не чете какво пише на касовата бележка и това е логично - повечето хора даже ги оставят по масите. Като искат да ограмотяват хората да направят картички или или салфетки с текстовете и по начин, който да привлече вниманието на клиентите.
10
1
 
6
 
! Отговори
Ben преди 6 години
До ХБившата Дон Домат на Левски и Дондуков
9
1
 
18
 
! Отговори
Ташко преди 6 години
Как няма да затъпява народа, като това е целта. На управляващите им трябват хора, които да работят, а не хора, които да дават ум!!!89
8
1
 
18
 
! Отговори
Четеш и ревеш преди 6 години
" Златната грамада", това е средство, с което се е изпълнило проклятието-една същинска сребролюбива лудост, която звалядла Рим, от както унижил своя търговски партньор и станал господар на Средиземноморието. С богатството нахлули леността, алчността, жестокостта, малодушието,непочтенността,женствеността у мъжете и още много неримски пороци."Познато ли ви звучи? Е, това е цитат от книгата "Аз,Клавдий", верно, худ.литература, но ще се съграсите, че всичко ново е добре забравеното старо.Лек ден.
7
5
 
3
 
! Отговори
Да добавя преди 6 години
До Сиби Мур 2 Или опътване как да убием политически опонент с нервно паралитичен газ ?Хитро!
6
2
 
15
 
! Отговори
Иван Вазов 2 преди 6 години
... Промяната и подмяната на ценностната ни система ... на цели поколения ... Разбира се , НЕ Е никак случайна ! А абсолютно преднамерено и добре измислено направена , с течение на годините ! 1. Нация от затъпели и нискоинтелигентни "човеци" се управлява безпроблемно и в "ПРАВИЛНАТА" , за някои , посока ! 2. Поръчкови медии с "ПРАВИЛНИ НОВИНИ" и Шоу програми , които отдалечават хората от истинските неща и проблеми ! , 3. "ЕВРО Г _ Й СКИ ЦЕННОСТИ" , наложени ни насилствено от "Европа" ... !!!!
5
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Минути за реклама...На маса българинът от време оно е голем патриот. И бизнесменът се е възползвал от това.За два -три часа,прекарани не в кръчмата, а в библиотека, бихте прочели и научили много повече от написаното на касовата бележка Така, че това си е обикновен, и познат отдавна, маркетнигов трик. Мисля, че в лондонскотоп метро беше инсталирана машина, която ти пуска билетчета с цитати от литературни произведения или нещо подобно.
4
1
 
11
 
! Отговори
Х преди 6 години
някой знае ли коя е тази бирария?
3
2
 
29
 
! Отговори
Иван Вазов преди 6 години
Това е изключително добра идея ! И без това масовото затъпяване и чалгализиране на нацията ... плюс ПРОМЯНАТА и ПОДМЯНАТА на всички морални ценности и устои ... както й на цялата ни История е ... НЕОСПОРИМ ФАКТ от 25 ГОДИНИ НАСАМ ! ... Новите "идоли" на младите поколения са татуирани , с ограничен умствен капацитет , ММ бойци ... футболистчета ... "Плеймейтки" ... "Силиконки" ... Поп фолк "пеперудки" ... Но ако ги попиташ КОИ са Димитър Димов или Димитър Талев ще те гледат , като тъпани ... :( !
2
3
 
29
 
! Отговори
Сиби Мур преди 6 години
Браво. Супер идея. А Била да пуснат касов бон с Под игото.А в аптеките сметката да идва с урок по ядрен синтез.Капанчетата около парламента да се плаща с утроци на тема масово избиване на политическата зган
1
6
 
21
 
! Отговори
Братовчеда преди 6 години
Спокойно скоро в Милата ни Родина няма да останат хора, които да се вълнуват или познават историята ни, всичко по-читаво се премести я в Лондон, я извън окена.