С векове история: Народът ни винаги е бил значим за Европа

Ние робуваме на чужди идеали, смята Мария Конакчиева
26 май 2019 17:10, Красимир Ангелов
26

1451 гледания   |  Още видео

Кои европейски ценности носим в себе си и как да ги съхраним? В извънредното студио "Гласът за Европа" темата коментира пресаташето на Френския институт в София Мария Конакчиева.

Още по темата
"Континентът ни е богат именно защото има много култури и е разнообразен", сподели пред Bulgaria ON AIR тя.

Конакчиева допълни, че народът ни винаги е бил значим за Европа и сме едни от малкото, които са запазили езика си чист. Според нея ние робуваме на чужди идеали, а не трябва да е така, защото имаме повече от 20 века история и трябва да си я познаваме.

Плевнелиев: Разпадне ли се ЕС ще има регионални войни!

По думите ѝ българите ще запазят своите ценности като говорят за миналото и гледат към бъдещето. Тя е на мнение, че това, че сме част от общност, може само да ни помага. "Всичко трябва да бъде прозрачно - и славните времена, и паденията ни", посочи още Конакчиева.

"Сега е дошло време на омразата, но не трябва да мразим хора, просто защото сме им сложили някакъв етикет", категорична е пресаташето на Френския институт в София.
 


26
Още от Общество
Колко защитен е потребителят в Европа и у нас?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дори в най - новата ни история англичаните притиснаха политически българското правителство за да разреши създаването на АНТИКОНСТИТУЦИОННАТА партия ДПС, която да подготви почвата за турско нахлуване и завладяване на България! Къде и Кога народа на България е бил значим за европа??? Що плямпате колкото да се намирате на приказка? Няма по - голям враг на Българите от европейците!
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За кого в европа е бил значим? Първо австроунгарците са те искали за колония без да имаш държва. После нито германците, нито французите, нито англичаните са искали да има стабилна славянска държава на балканския полуостров, понеже това би усилило позициите на Русия срещу турците и съответно би подсилило Русия, от което те са се страхували страшно много, както и сега се страхуват. Поляците и те са искали колонии като ненормални, чехите са се стремели към разширение... Що приказвате глупости???
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бил е в минало време. Бил или пребил или пра-бил все е история.
14
4
 
2
 
! Отговори
казано е преди 3 седмици
Русия е бавноразвиваща се държава със затихващи функции.
Византия вече я няма, България ще я има и след Русия.
13
0
 
4
 
! Отговори
IYI преди 3 седмици
Доброто е повече на света от злото, но от злото боли и се помни по-дълго.
Езика на омразата е език на Империята на Злото. Пазете се от езика на омразата и ще останете чисти!
12
1
 
4
 
! Отговори
Л преди 3 седмици
Тая какви глупости приказва те знаят къде се намира бг
11
1
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 седмици
До тук добре. Проблемът е, че за в бъдеще народът ни ще става все по-незначим с изчезването си.
10
1
 
11
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
Винаги сме били значими за Европа като източник на евтина работна ръка...
9
4
 
12
 
! Отговори
J преди 3 седмици
Не ми е приятно да ви го кажа и съжалявам, но на никой в Европа, а и в целия свят не му е запукало за България и за народа му. Сори.
8
8
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 3 седмици
По думите ѝ българите ще запазят своите ценности като говорят за миналото и гледат към бъдещето
............................

Българите говорят само за една част от миналото си , а премълчават друга част от миналото си! Говорят само за зверствата на едните си окупатори , а премълчават зверствата на другите си окупатори - " освободители "!
Пак казвам , така са ви промивани мозъците , така ви е инфектиран софтуера и затова сте склонни да отбягвате истината , склонни сте за прикривате някои неща
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Народът ни винаги е бил значим за Европа и сме едни от малкото, които са запазили езика си чист....Тази наистина ли си вярва в това което говори. Да беше някоя млада можеше да говори просто.тии но като я гледам хич не ми се струва млада 70-те ги е минала. Бабооо не си ли живяла по онова време когато живота беше песен. Или си била някъде на друго място. Не чуваш ли на какъв език ни говорят по медиите това чист Български ли е. Ослушай се и чуй децата те незнаят български. Ослушвай се ма бабоооо.
6
10
 
2
 
! Отговори
привет от Германия преди 3 седмици
Робувате на руски идеали ,а най-лошото е ,че вече мислите руските идеали за ваши идеали ! Така ви е промиван мозъка , така ви е инфектиран софтуера и затова така действате !
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Поредната кокошка, която даже, вече не се изразява логично правилно на родния си език. Сигурно това е болест на дипломати от кариерата.
Всички импулси на свобода в бизнес предприятието Европа, тръгват от нашите земи. Богатството им е кърваво, културата елитарна, любовта към познанието комерсиална, християнството им лежи на страх и индулгенция.
Шантава работа и празни приказки за мултикултура и обогатяване.
Да не говорим че самото име Европа произлиза от Южна Тракия.
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Били сме значими до 1396 година. Оттам нататък България няма български държавници, а слуги на чужди интереси.
3
3
 
13
 
! Отговори
Значение преди 3 седмици
Затова от Брюксел ни направиха най-голямата дупка в ЕС - зада не сме повече значими.
2
3
 
8
 
! Отговори
ТКЗС преди 3 седмици
Ние не робуваме зaщото дори и робът има някакво достойнство и робува против волята си, а ние нямаме достойнство стоим по-долу и от робите и мием чиниите и берем зарзавата на който плаща повече като последни отрепки. Който не бере свой зарзават бере чужд зарзават.
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ние робуваме на чужди идеали, смята Мария Конакчиева.
Няма чужди идеали с такава висша форма на селияндуръзъм като нашите. Ако "робувахме" на чуждите идеали щяхме да сме добре, но със чисто нашенски селияндуризъм сме гола вода.