От НФСБ убедени: Законът за шума не пречи на бизнеса

Никой не пречи на заведенията да работят, отсече Борис Ячев
Обновена: 28 юни 2019 22:21 | 28 юни 2019 21:07, Красимир Ангелов
5

Собственици на заведения излязоха на протест срещу приетия Закон за шума. Работещи в заведения внесоха молба до държавния глава Румен Радев с молба да наложи вето на новоприетия нормативен акт.

Още по темата
"Никой не пречи на заведенията да работят. Дори и до 03.00 ч. през нощта. Стига те да спазват закона и да не пречат. Хората, които се бяха събрали на протеста обаче представиха невярна, подвеждаща и заблуждаваща информация, че санкциите ще нарушат нормалната работа на бизнеса и ще нанесат сериозна вреда на иконимиката ни", коментира в студиото на "Денят ON AIR" зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев.

С новите текстове се забранява шумът на открито между 14 и 16 часа и от 23 до 8 часа. Ограничението важи за открити площи и зони в територии, предназначени за жилищно строителство, рекреационни зони и територии и зони със смесено предназначение. За зареждането на търговските обекти забраната за вдигане на шум е от 22 до 08 часа.

"Голяма част от тези рестрикции действат още от 2006 година. Оттук нататък всички санкции ще бъдат налагани от Министерството на вътрешните работи. При констатирано нарушение няма да се налага да се минава през няколко институции, както беше досега. А това ще бъде голямо облекчение и за гражданите, които имат шумни съседи или пък проблем с ромските сватби в близост до домовете им", подчерта още Ячев пред Bulgaria ON AIR.
 


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е трудно да се сетим от къде е дошла в ума на Монката тая идея.А именно от нощни и военни часове от времето на комунизма когато Монката беше щастлив доносник на БКП и кандидат за номенклатурен плъх.Хубаво ама лятото всеки нормален човек излиза след 10 във Варна приметно преди това присто е 30 градуса слънцето в 9 и 30 залязва и е нетърпима топлина влага и задух питайте който искате от там.И сега какво излизаш в 10 и всичко затворено.Не може ли да има шум, какво ще се прави, иога ли.
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Монката Мъдьонов екс руски политичен трол и настоящ американски поради лошо финансиране продължава да ни занимава с упражненията си по секуро тоест изкуството да си *** па.тката от единия крачол в другия и да мисли че с това прави нещо много важно.Тоя с тая глупост ще унищожи бизнеса по Черноморието.Не може никога всичко да е изгодно на всички но и не може заради 10 злобни пенсии да приемаш закони.Целия останал град се издържа от туризма за разлика от тия пенсионирани дърти комунисти.
2
5
 
0
 
! Отговори
До анонимен преди 1 година
*** се е покрил и трепери да не го запита прокуратурата как така е продал отдаденото му жилище от МО за да приюти семейството си и след това е взел второ от министерството.
1
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кого му пука кво ше направи клепара ***? Дори и руснаците му биха шута на тоя ***.