Решено от депутатите: Пенсията на Лили Иванова скача със 700 лв.

Парламентът одобри предложението
Обновена: 22 ное 2019 11:25 | 22 ное 2019 11:05, Камелия Цветанова
289
Решено от депутатите: Пенсията на Лили Иванова скача със 700 лв.
Снимка: архив, Булфото

Парламентът одобри предложението на Министерския съвет за отпускането на пожизнени парични награди на осем творци за особени заслуги към българската държава и нацията.

Предложението беше внесено от министъра на културата Боил Банов на основание на членове от Закона за награждаване на лица за особени заслуги към българската държава и нацията.

Другите наградени освен Лили Иванова са проф. Анатоли Кръстев - музикант и педагог, Анжел Вагенщайн - режисьор и сценарист, Андрей Дреников - композитор и музикант, Георги Дюлгеров - режисьор и сценарист, Иван Стайков - музикант и поет, Иван Иванов - поет, Христо Ганев - режисьор и сценарист.

Идеята на отличието е да осигури старините на десетките изпълнители, актьори, творци и спортисти, които получават малки пенсии или изобщо нямат такива. Пожизнената награда е до 700 лева.


289
Още по темата: Лили Ивановапенсия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
0
 
2
 
! Отговори
Malian преди 6 месеца
До Възмутен
Ами като са правили вноски, защо нямат пенсии????
233
0
 
3
 
! Отговори
Възмутен преди 6 месеца
До Malian
А знаеш ли какви вноски са правили тези хора.Но злобата и завистта ни доведе до това трагично състояние.
232
0
 
3
 
! Отговори
Крас преди 6 месеца
Г-жо "АЗ " добре е от време на време да си напомняме,че хората не са равни.Братята построили университет, не може да бъдат равни на братята които ограбвали и рекетирали.Убиеца на Джон Ленън не може да бъде равен на Джон Ленън.Дори пред смърта не сме равни - някои са помнени столетия,а други са забравени още докато ковчегът се спуска в земята.Някои хора заслужават признание ,а други не.Държавата заслужено показва уважение към Лили Иванова.Другото са празни приказки.
231
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Срам и позор е това решение!
И аз се включвам в това да се даде списък кои от депутатите как е гласувал? Не може нашите родители, баби и дядовци и учители да мизерстват с 200 лева и да се ощетени от държавата въпреки ще са били с редовни осигуровки и такива като Лили Иванова която колкото й да е обогатила културата ни цял живот е била на гърба на същите тези хора получавала е големи пари за концерти и други облаги да си е внасяла осигуровките. Аз стм твърдо против и искам да се отмени.
230
1
 
2
 
! Отговори
Malian преди 6 месеца
До всички, които защитават отпускането на тези пенсии. Пенсия се отпуска и изчислява при навършена пенсионна възраст и внасяни осигуровки. Ако лицето не се е осигурявало получава социална пенсия по старост. И
229
0
 
4
 
! Отговори
Malian преди 6 месеца
Защо някои нямат пенсии? Защото не са се осигурявали и не са плащали данъци.Хора с 40 години трудов стаж получават мизерни пенсии, но за тях никой не мисли.Моите уважения към тези творци, но те освен слава са получавали и МНОГО ПАРИ . По всички медии беше обяснено как от догодина всички пенсиониращи се жени ще получават по малки пенсии , кажете това не е ли гавра с хората.
228
4
 
4
 
! Отговори
сайря преди 6 месеца
До Анонимен Ама и тя ли е от бтстващште социалво слъбш
227
3
 
5
 
! Отговори
Гоце преди 6 месеца
До Анонимен
Как откъде-откъдето баце има пери да купи дворец на щерката в ел ей и бугати.А на либовницата-в барцелона.
226
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не е ли малко късно,на 80 години,преди нямаше ли заслуги? Трябваше по-рано да ги получи,защото заслужава.
225
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Shark

По добре кажи откъде Гоце има 7 милиона да купува хотел на сина си. От комисионни за големия шлем ли ?
224
2
 
5
 
! Отговори
? преди 6 месеца
СЪС 700 или НА 700 ?
223
2
 
8
 
! Отговори
аз преди 6 месеца
До Крас

Гледам се, гледам се и едно и също виждам - една жена, родила 2 деца, имаща 4 внуци. Всички са образовани и работят. Нещо специално ли трябва да съм направила ?
222
1
 
7
 
! Отговори
неЛили преди 6 месеца
До Крас
Вероятно всеки един е допринесъл с нещо дори само с факта на раждането си. Животът е едно чудо и всеки е неповторим. Дори и тези, които са неЛили.
221
1
 
16
 
! Отговори
сара преди 6 месеца
Да е здрава да ги ползва ! И другите , удостоени като нея. Аз само така и не разбрах защо тези хора не са си внасяли осигуровки от 1989 г насам ?
220
19
 
3
 
! Отговори
Крас преди 6 месеца
Преди да напишете тук каквото и да е срещу Лили Иванова се вижте в огледалото и се замислете Вие какво сте допринесли на този свят с Вашето присъствие.Зависта и простотията ни убива.
219
3
 
20
 
! Отговори
Отвратен преди 6 месеца
Това жалко бабище вчера при Карбовски унижи Златю Бояджиев.Вместо да се гордее,че болен с инсулт е пожелал да и нарисува навремето физиономията,тя помни,че за работата си и е поискал 500 лв,които вероятно му трябват за лечение,Всички други приказки са излишни.Селска чест,вари го печи го...
218
3
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 6 месеца
някои знае ли дали мадона или том Джоунс получават подобна пенсия
217
14
 
2
 
! Отговори
Сс преди 6 месеца
До гост. Как става така, че идва един селЕндур и започва да определя кой има заслуги и кой не. Ти какви заслуги имаш че ще даваш оценка.
216
7
 
14
 
! Отговори
гост преди 6 месеца
как става така ,изведнъж някой казал че имала заслуги? и хоп пенсия незаслужена
215
10
 
17
 
! Отговори
гост преди 6 месеца
даже не е индивид свикнала да живее на гърба на другите докато умре