Заради очакван трафик: Спират камионите по основните пътища

Ограничението важи от 14 до 20 часа на 26 декември
25 дек 2019 21:30, Красимир Ангелов
7
Заради очакван трафик: Спират камионите по основните пътища
Снимка: Булфото, архив

В четвъртък, 26 декември, от 14 ч. до 20 ч. се спира движението на камионите над 12 т по автомагистралите и натоваренитe пътища в страната, информират от АПИ.

Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата в края на трите почивни дни за Коледа.

От агенцията призовават шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-бързо и кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

Ограничено ще е преминаването на камионите над 12 тона по следните участъци от републиканската мрежа:

    автомагистралите;
    път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - Софийски околоврестън път в посока София;
    път I-1 - от Благоевград до ГКПП „Кулата“;
    път I-4 п. в. „Коритна“ - Велико Търново - Шумен;
    път I-5 Русе - Велико Търново;
    път I-8 ГКПП „Калотина“ - София;
    път II-18 Околовръстен път на град София;
    път I-9 Варна – Бургас;
    път II-99 Бургас - Царево.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

В пиковите часове, когато много хора тръгват на път, е възможно на АМ „Хемус“ в района на тунел „Витиня“ да има по-бавно предвижване. Движението в тръбата за Варна е двупосочно, поради ремонт на тръбата за София. Алтернативен маршрут на АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин е проходът „Петрохан“ и Искърското дефиле, а в посока Варна - път I-1 София - Ботевград.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност през светлата част от денонощието ще има две ленти за влизащите в София по път I-1 (Е-79). По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Струма“.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 5 от 3, няма да споря.Има едни неща казват се календар и там пише кой ден сме от седмицата.А щом улица ''Шишман'' в София където съм израсъл за теб е провинция,явно изобщо не си в час.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 3Явно си от някое диво село та не разбираш много неща.Първо, навсякъде в Западна Европа тирове събота и неделя НЯМА !!!Второ, бг така наречените магистрали са доста широки сравнени с тези в Западна Европа.Трето, туризма е част от икономиката и носи значителен дял от БВП на Булгapистан.Четвърто, знам че в провинцията сте прости но поне може да не го показватИ толкова агресивнУ, селски !!
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миризливците прииждат от родните колиби точно както ордите на Сюлейман паша....София дишаше няколко дни ама само толкова.....
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това само в БГ го има.Толкова са тесни пътищата,че се изтребват от катастрофи комплексарите дори сами да са на пътя!Нали ББ прави магистрали за да върви икономиката?Защо я спира като отбива транспорта на тази същата икономика?И после олеле защо катастрофират тирове?!Е как защо?Ти му губиш времето да чака някои да си почиват като си пътуват насам натам.В другите държави тировете си вървят и няма толкова много катастрофи защото има солени глоби!В БГ само забрани и накрая най-много катастофи!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради тоя очакван трафик ли спряха топлата вода и сега е хладка? Върнете водата бе ей