Какви мерки да вземем в дома си заради COVID-19?

Учени прогнозират, че до 60% от хората ще се разболеят от коронавирус
25 мар 2020 21:10, Красимир Ангелов
12

Учени прогнозират, че до 60% от хората ще се разболеят от коронавирус. Наред с масовото социално дистанциране, което има за цел да забави скоростта, с която се разпространява коронавирусът, мнозина прекарват продължително време вкъщи. А това увеличава шансовете да живеем с хора, които са заразени или проявяват симптомите на COVID-19.

Затова експерти предлагат няколко полезни съвета как да не сме безпомощни в тази битка у дома.

На първо място болният трябва да се изолира сам в една стая. А когато се влиза при него да сме с ръкавици, маска и след това да се преобличаме.

Необходимо е да се отварят прозорците, защото при кихане и кашляне, частиците които се отделят могат да се задържат във въздуха до няколко часа, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.

Научните изследвания показват, че по-високата степен на вентилация може да бъде ефективна за намаляване на риска от вируси, пренасяни във въздуха. Вирусните частици могат да бъдат улавяни и от пречистватели на въздуха.

Полезен е и овлажнителят на въздуха, защото вирусите оцеляват за по-дълги периоди при ниска влажност. В битката с вируса е важно да се почистват и дезинфекцират повърхностите. За щастие коронавирусът е лесен за унищожаване на повърхности с помощта на най-често срещаните спрейове за почистване на дома. Няколко пъти на ден трябва да се почистват често докосваните повърхности като дръжки, мивки, плотове, клавиатури, перила и ключове за светлина.

И не на последно място, да се поставят вентилатори в банята. А ако не разполагаме с вентилатор, просто да се остави банята да диша малко, преди да влезе следващият човек.

Ако разполагаме само с една баня, болният трябва да я почиства след всяко посещение. Най-важното безспорно си остава честото миене на ръце. Засилените мерки трябва да се прилагат най-малко три дни след симптомите и седем дни от появата им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
никой преди 4 години
не е анонимен така че масовото използване на това име е смешно и жалко
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стратегията - живей с максимум удоволствия; ходи по целия свят; сближавай се със всякакви хора; светът да е без граници; мултикултурализъм на всяка цена, и всичко в този дух доведе до тази обществена катастрофа. Парите и удоволствията замъглиха инстинкта за самосъхранение. И ето сега хората плащат. Не с пари, със живота си ще плащат. Вместо да се стреснат, да притихнат, да коригират поведението си, те са още под действието на сатанинския "наркотик" наречен либерализъм.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Последното изречение е като целата друга работа.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Як бoй и српско!
8
0
 
9
 
! Отговори
шляпалника преди 4 години
Последното изречение!!! Вижте само него!!! Това е връх в "точните" обяснения....Майко мила...
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До imeАми нали, като се заразиш и излезеш пред блока или в магазина ще заразиш и други хора... Или... какво ти пука за другите... То бива м'алоумие...
6
6
 
6
 
! Отговори
ime преди 4 години
кви са тия глупости? близкия ми ще се разболее и ще го изолирам в друга стая и ще влизам с ръкавици и маска ...
5
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да ИЗХВЪРЛЯТ всички китайци, които са в БЪлгария, към границата с Турция и към Китай. Китайците РАЗПРОСТРAНЯВАТ КОРОНА- вируса, за да разболяват хората в Европа и да ВЗЕМАТ парите на богатите( а бедните ще измрат). Китайците правят ДЪМПИНГ и искат да ОТКРАДНАТ бизнеса , работата и парите на българските фирми и работници.. И затуй трябва пълна ЗАБРАНА за китайски магазини или ресторанти в БЪлгария. Хем да НЕ ни заразяват с коронавируси, хем да НЕ ни вземат Бизнеса и работата.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки ден по една чаша уиски, ракия или водка. Познавам много хора пиещи и вируси не са ги ловели от години.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Общо 10 дни
2
1
 
11
 
! Отговори
Я пак преди 4 години
" Полезен е и овлажнителят на въздуха, защото вирусите оцеляват за по-дълги периоди при ниска влажност. "
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шекспирова награда да ви дадат за изречението "Засилените мерки трябва да се прилагат най-малко три дни след симптомите и седем дни от появата им."