Синдикат на МВР: КПП-тата неудачни, искаме оставки!

Полицаите сами си набавят средства за защита
Обновена: 26 мар 2020 10:30 | 26 мар 2020 10:28, Павел Гълъбов
75

15966 гледания   |  Още видео
Заедно с медиците и фармацевтите на първа линия в борбата срещу COVID-19 са изправени и служителите на МВР, които следят дали мерките, взети от държавата, се спазват.
Още по темата

"Ние не правим изключение. Не бяхме подготвени като министерство. Към момента МВР направи поне това, което е възможно. Съставът на терен и в районните управления е покрит почти на 90% с маски, но като цяло липсват лични предпазни средства. Колегите си ги набавят сами и на своя отговорност участват в охранителните мероприятия", обясни Илия Кузманов от Синдикалната федерация на служителите на МВР в "България сутрин".

Според него ситуацията ще бъде добър опит и в момента е трудно да се каже кои мерки дават и не дават резултат. Той отбеляза, че може би КПП-тата не са най-удачната форма.

"Ще направим добър анализ и ще го предоставим на министерството. Когато епидемията свърши, ще бъдем категорични в исканията си, включително за освобождаване на някои ръководители", заяви Кузманов.

Пред Bulgaria ON AIR той обясни, че към момента извънредният труд, който полагат органите на реда, не е в такова количество, че да възникне проблем с плащането, но на по-късен етап би могло да се очаква такъв.

Кузманов бе категоричен, че има диалог между Синдикалната федерация на служителите на МВР, вътрешния министър Младен Маринов и главния секретар на МВР Ивайло Иванов, а това помагало да няма напрежение между структурите.


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
46
 
! Отговори
реалист преди 2 месеца
КПП-тата са по-ужасни от самият вирус.Хиляди хора закъсняват с часове за работа
47
8
 
28
 
! Отговори
смешни синдикати преди 2 месеца
Кво толкова сте пък вие на първа линия ? Това страна състезание кой бил по зле. Ами работницитре в хранителните магазини ? Те къде са, не са ли цял сред хора ? Какво толкова правили полицая толкова близо до хората ? Една ръкавица да пипа документите и това е. Глупава работа, всеки пари иска и синдикатите им текат лигите. Изедници.
46
0
 
40
 
! Отговори
ххв преди 2 месеца
Това със събирането на декларациите е пълна глупост и само причинява струпване на опашки и тормозене на хората.Съмнявам се ,че тези декларации някой ще ги сортира и проверява, едва ли която и да е служба има този капацитет ежедневно да обработва стотици хиляди декларации само в София примерно,а и от тях смисъл няма никакъв, освен да мръзнат полицаите. Обл.градовете блокирани с КПП-та,а иначе в областта всеки може си щъка свободно и да влиза в страната откъдето си ще и да се меша с други из лидл.
45
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 42
Абе ти не се притеснявай за милиционерите, този вирус е по хората....
44
6
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хората по света борят вируса с лекари и техника ние с полиция и КПП-та. Това е терор над обикновенния гражданин и антиконституционно.
43
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много народ има по опашките на пунктовете!
Иначе щеше да има:
“Ами сега к’во ша праим,нямаш белеШка....имаш ли десет лева?”
42
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
полицията ще разнесе чумата ама равномерно на всички входове на София
41
1
 
42
 
! Отговори
В 9-то районно преди 2 месеца
вече има заразени доста полицаи, но никой не взима никави мерки да направи тестове на колегите им които са работили с тях. Аъщо така не ги карантинират. Нито имат маски, нито дезинфектанти нито ръкавици. За какви мерки говорим и за какъв цирк става въпрос.
40
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Малаумен 40, в кой свят живееш? 20ч. има вечерен час, 18ч. за децата. Потърси си сам къде!!!
39
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя пък долу, в каква последна минута на вечерния час си се прибрал?
Какъв вечерен час има?
38
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Полицаите спират и проверяват на КПП-тата, а в същото време с влак можеш да отидеш, където си искаш в България, стига да има гара. Никой не те проверява, камо ли някакъв документ да ти поискат. Пълен абсурд!
37
2
 
22
 
! Отговори
Минку 57г-стар ерген преди 2 месеца
Погледнете нещата от друг ъгъл. Полицията отново работи за благото на народа, опипвайки на всеки един човек документите ,това е единственият начин да се докосна до убийствено красивата блондинка в джипа отпред.
36
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
един от полицайте да е заразен на КПП-тата пламва цяла София
35
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И как така борисов се е само командировал до турската граница трябваше да го арестуват за неспазване на карантината като каролев
34
1
 
63
 
! Отговори
Yo преди 2 месеца
Не разбирам - ние от градовете не можем да отидем до къщите си на село, за да помогнем на родителите си, а разни пришълци (цветни), дошли от Западна Европа, с регистарция в селата, могат да си се разхождат, че и да идват на лекар уж в града... Как точно ние ще разнесем заразата, разнасят я тези, които дойдоха от чужбина. Вече не казват заразените къде са били преди това. Че тогава ще лъснат доста истини...
33
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ей тея кпп-та кой неудачник ги измисли , в цял свят нема такова чудо .
32
1
 
25
 
! Отговори
Далас преди 2 месеца
В бара свири некадърен пианист, а до него има надпис:
"Не стреляте пианиста! Той толкова може!"
31
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не оставки Затвор! Снощи съм чакал 2ч., прибрах се в минутата, когато започва вечерният час! Нормални ли сте БЕ! Полиай, ошмуляни от студ и умора, се лутат в тъмницата с някакви листове в ръце, ама много. Не листове, ами декларации, а там, имена, ЕГН-та, адреси, единят ми каза от 6.00 сутринта съм тук без смяна. Другият ми хваша л.к. с кож. ръкавици, а му казавам защо ми пипате докум., като сте опипал хиляди, той вика какво да направя. Отсякъде тирове, в ЧАС ПИК, всичко форсира, служител. дишат
30
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И без ръкавици мале мале ! Точно преносители на зараза
29
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Продължаваме с глупостите. За байно от село няма никакъв проблем да отиде на лекар в София да премине през 4-5 КПП-та с основателна причина. Да се зарази в София и отново да се върне на село и да разнася заразата в цялата околия на родното си място. Недомислена мярка на глyпави хора от така наречения щаб.