Синдикат на МВР: КПП-тата неудачни, искаме оставки!

Полицаите сами си набавят средства за защита
Обновена: 26 мар 2020 10:30 | 26 мар 2020 10:28,
75

Заедно с медиците и фармацевтите на първа линия в борбата срещу COVID-19 са изправени и служителите на МВР, които следят дали мерките, взети от държавата, се спазват.
Още по темата

"Ние не правим изключение. Не бяхме подготвени като министерство. Към момента МВР направи поне това, което е възможно. Съставът на терен и в районните управления е покрит почти на 90% с маски, но като цяло липсват лични предпазни средства. Колегите си ги набавят сами и на своя отговорност участват в охранителните мероприятия", обясни Илия Кузманов от Синдикалната федерация на служителите на МВР в "България сутрин".

Според него ситуацията ще бъде добър опит и в момента е трудно да се каже кои мерки дават и не дават резултат. Той отбеляза, че може би КПП-тата не са най-удачната форма.

"Ще направим добър анализ и ще го предоставим на министерството. Когато епидемията свърши, ще бъдем категорични в исканията си, включително за освобождаване на някои ръководители", заяви Кузманов.

Пред Bulgaria ON AIR той обясни, че към момента извънредният труд, който полагат органите на реда, не е в такова количество, че да възникне проблем с плащането, но на по-късен етап би могло да се очаква такъв.

Кузманов бе категоричен, че има диалог между Синдикалната федерация на служителите на МВР, вътрешния министър Младен Маринов и главния секретар на МВР Ивайло Иванов, а това помагало да няма напрежение между структурите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
8
 
28
 
! Отговори
смешни синдикати преди 4 години
Кво толкова сте пък вие на първа линия ? Това страна състезание кой бил по зле. Ами работницитре в хранителните магазини ? Те къде са, не са ли цял сред хора ? Какво толкова правили полицая толкова близо до хората ? Една ръкавица да пипа документите и това е. Глупава работа, всеки пари иска и синдикатите им текат лигите. Изедници.
40
6
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората по света борят вируса с лекари и техника ние с полиция и КПП-та. Това е терор над обикновенния гражданин и антиконституционно.
39
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
полицията ще разнесе чумата ама равномерно на всички входове на София
38
1
 
42
 
! Отговори
В 9-то районно преди 4 години
вече има заразени доста полицаи, но никой не взима никави мерки да направи тестове на колегите им които са работили с тях. Аъщо така не ги карантинират. Нито имат маски, нито дезинфектанти нито ръкавици. За какви мерки говорим и за какъв цирк става въпрос.
37
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малаумен 40, в кой свят живееш? 20ч. има вечерен час, 18ч. за децата. Потърси си сам къде!!!
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя пък долу, в каква последна минута на вечерния час си се прибрал?Какъв вечерен час има?
35
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полицаите спират и проверяват на КПП-тата, а в същото време с влак можеш да отидеш, където си искаш в България, стига да има гара. Никой не те проверява, камо ли някакъв документ да ти поискат. Пълен абсурд!
34
2
 
22
 
! Отговори
Минку 57г-стар ерген преди 4 години
Погледнете нещата от друг ъгъл. Полицията отново работи за благото на народа, опипвайки на всеки един човек документите ,това е единственият начин да се докосна до убийствено красивата блондинка в джипа отпред.
33
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
един от полицайте да е заразен на КПП-тата пламва цяла София
32
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И как така борисов се е само командировал до турската граница трябваше да го арестуват за неспазване на карантината като каролев
31
1
 
63
 
! Отговори
Yo преди 4 години
Не разбирам - ние от градовете не можем да отидем до къщите си на село, за да помогнем на родителите си, а разни пришълци (цветни), дошли от Западна Европа, с регистарция в селата, могат да си се разхождат, че и да идват на лекар уж в града... Как точно ние ще разнесем заразата, разнасят я тези, които дойдоха от чужбина. Вече не казват заразените къде са били преди това. Че тогава ще лъснат доста истини...
30
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ей тея кпп-та кой неудачник ги измисли , в цял свят нема такова чудо .
29
1
 
25
 
! Отговори
Далас преди 4 години
В бара свири некадърен пианист, а до него има надпис: "Не стреляте пианиста! Той толкова може!"
28
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не оставки Затвор! Снощи съм чакал 2ч., прибрах се в минутата, когато започва вечерният час! Нормални ли сте БЕ! Полиай, ошмуляни от студ и умора, се лутат в тъмницата с някакви листове в ръце, ама много. Не листове, ами декларации, а там, имена, ЕГН-та, адреси, единят ми каза от 6.00 сутринта съм тук без смяна. Другият ми хваша л.к. с кож. ръкавици, а му казавам защо ми пипате докум., като сте опипал хиляди, той вика какво да направя. Отсякъде тирове, в ЧАС ПИК, всичко форсира, служител. дишат
27
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И без ръкавици мале мале ! Точно преносители на зараза
26
3
 
38
 
! Отговори
обективен преди 4 години
Прави са полицаите , ама цялата държава се управлява само от техни колеги-Тиквата е милиционер ,Каскета е баш милиционер ,всички важни служби се управляват само от милиционери.Вдигнаха им заплатите ,купиха им нови коли ,увеличиха им бройката и сега сме страната с най-много полиция на човек в ЕС ,увеличиха им правомощията , отделно се навъдиха десетина нови полицейски служби и т.н.Ами напускайте бе ,другари.Щом не ви изнася ,просто напускайте.Ваше право е.
25
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам само защо ще искат оставки след като кризата премине. През това време какво трябва да стане колко още дивотии трябва да съчинят същите тези чантаджии които явно не знаят какво правят.
24
3
 
42
 
! Отговори
Закривай преди 4 години
Цялата държава е една бутафория в която честните и почтенни хора само се мъчат за да хранят и правят милионери нашите мили депутати и покровителствани от тях честни и добре облечени бизнесмени !На мен Ирландия ще ми дава 400евро на седмица за 6 седмици а хазяина не може да ме изгони даже и да не плащам докато трае измисленат криза а вие българи какво получихте от правителството !
23
4
 
19
 
! Отговори
Илюминат преди 4 години
Всички в полицията и армията да си хвърлят рапортите.Да видим тогава тези *** кой ще ги пази да ни диктатурата!
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо сме неподготвени - това е въпросът! За тези неща се мисли години напред, но от мислещи хора, които рационално разпределят благата и запасите в държавата...А ние се превърнахме в общество от боричкащи се съсловия - дай на мене, дай на мене, на мене ми е малко, на тебе ти е много. Партизанщини и т.н. Това е.Една държава би трябвало да има държавен резерв, който да се обновява регулярно. Швейцария е пример в това отношение. Там се предвижда.