ББР налива 75 млн. лева в две банки, сделката може и да е добра

Извънредните мерки да са за не повече от 3 месеца
8 апр 2020 23:17,
43

Тези 75 млн. лева ББР ги налива в други 2 банки, сделката може и да е добра. Кредитът е рисков и ББР е създадена за друго нещо, целево - да дава малки кредити на малки фирми. Това каза за "Денят ON AIR" бившият финансов министър Муравей Радев.
Още по темата
Toй коментира освобождаването на Изпълнителния директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев. Това поиска премиерът Бойко Борисов по време на брифинг в Министерския съвет. Заедно с него работата си ще загубят и членовете на борда на банката.

"Когато правителството актуализира бюджета, за да ти даде на теб пари - 700 млн. лева, и е ясно какво се задава - ако наистина се е случило, си е за бой. Нищо не оправдава мениджмънта на банката, ако финалът на сделката за този кредит е след 15 февруари", подчерта той за Bulgaria ON AIR.

Радев коментира и въведените от държавата мерки във връзка с извънредното положение до 13 май..

"Те трябва да се разглеждат като мерки за 3 месеца, не повече. Ако някой реши повече от 3 месеца, Господ да ни е на помощ - не е ясно колко пари ще трябват. Представям си по-къс период, никой не бива да си представя тези мерки като еднократен акт. Никой не може да каже, докога ще продължи кризата в България, нито в света", обясни Радев.

Според него мярката, която предвижда хората да могат да започнат работа в селското стопанство, като запазят размера на обезщетението си, е добра.

"Така може да се засити нуждата от работна сила в селското стопанство, независимо, че не е квалифицирана работна ръка", подчерта бившият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
4
 
! Отговори
Христов преди 4 години
Сделката е добра за финансовите баланси и отчети на 2 банки: Пощенска банка и Общинска банка, които по този начин си оправят необезпечените кредити, които са раздавали през годините!
32
0
 
3
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Тези от банката са си за уволнение. А за работници в селското стопанство,това е блян.Няма как да накараш гражданин да работи полска работа.Полската работа е трудна ,потна,и не добре платена.Всички ще предпочетат да си получават безработицата и да не ходят на полето.
31
0
 
4
 
! Отговори
Митрев преди 4 години
Сега да ви отворя очите за още една далавера: Касае се за следната фирма - "Ди Ви Асет Мениджмънт" ЕАД е управляващо дружество, лицензирано през 2002 г. и прелицензирано през 2005 г. от Комисията за финансов надзор, предлагащо инвестиционни продукти и услуги за местни и чуждестранни индивидуални и институционални клиенти. Компанията е едно от най-големите управляващи дружества в България, специализирано в управлението и консултирането на портфейли от финансови активи на стойност над 4,000 млрд.
30
0
 
4
 
! Отговори
Може преди 4 години
Може и да е добра. И извънземни може да съществуват...
29
2
 
1
 
! Отговори
гл. шеф преди 4 години
от. гл. шеф на тайно разузнаване. ВПИСВАМЕВИ Г. ГЛ. ПРОКУРОР. НА БЪЛГАРИЯ. изпратете спец службите за да се провери на нашият румен компютъра. интернета не е на негово име. всъшност да се провери и на майкаму компюгъра. защото той несе води на румен на името. на майкаму. защото всекидневно съседите и свойте на румен недоволствът и искат проверка на ( компютъра .
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бордът и Мавродиев ще си загубят работата, но сделката няма да се отмени. А не може ли бордът и Мавродиев да върнат тези 75 милиона?! Или да бъдат заставени да извъшват общественополезен труд в затвора, докато не ги върнат. Ако трябва да получат 20 пожизнени срока. Да се трудят във всяко последващо прераждане в панделата.
27
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко, Не става Само с Уволнение ! Конфискация на Имущество и банкови сметки Веднага ! тая история много Лошо мирише и Народа ще спре да ти вярва .
26
3
 
36
 
! Отговори
дрОгар преди 4 години
Не е подведен премиера!!! Просто го направиха некадърно и се разчу!Всички са знаели, че се дават пари на фалшива герберска фирма, без оборот, без служители и....т.н.Така се дават всичките ни пари! Пак ще ги дадат, щото са разпределени. Просто ще го направят по друг начин - по-прикрито!
25
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
колекторски фирми, охранителни фирми, хазартни фирми= БГ икономика
24
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До този момент НИТО ЕДИН ЛЕВ не е постъпил като държавна помощ за реално нуждаещия се малък и частен бизнес. НИТО ЕДИН.За сметка на това, имаме 75 милиона лева инжекция /и това е само част от това което се готви/ в един бизнес на "наши" хора, за да ги освободи от други "лоши" кредити на други наши хора. ББР е всичко друго но не и банка за развитие, или по-скоро бих допълнил Банка за Развитие и Охрана на Олигархичния Бизнес.
23
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това прилича на пране на пари. Класика
22
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мавродиев е отдавна за едно тихо място със специален режим на влизане и излизане.И на само заради тази сделка.
21
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искаме машинно,механично гласуване,ГЕРБ не печелят избори,а ги манипулират!
20
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро ще ви налеем олово в главите. Няма да ви спаси нито Брюксел нито ЕК :) те така и така фалираха .......
19
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев и Мавродиев са от старо време. Те даже не проумяват къде е проблема. Не само цифрите и печалбите са от значение днес. ББР не може да има отношения с такава долна фирма. Тя има ужасна репутация, преследвайки хората. Тя използваше дълг от 3лв. за да осъди някой беден и неподозиращ човек за 1000 лв. Фактически, заради ББР, данъкоплаците днес финансират банката, която ще ги преследва утре. Правилно всички са уволнени. Този директор и борд заслужават точно това.
18
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавна банка да подкрепя бирници! Срам и позор, но предполагам уволнените ще получат като наказание добре платени постове другаде.
17
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май всички сме много прости. Дебелия лъже, че парите са дадени без знанието на фин министър. Което дефакто е невъзможно, банката е държавна. После уволнява няколко човека и според него всичко е ок. А той е усвоил парите ..... Малееееееее
16
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сделката може и да е добра...Ама за кого?
15
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мравояд Радев и той е на хранилката...
14
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Идеалист 12Явно си нямаш идея какво се случва в държавата за да пишеш подобни ГЛУПОСТИ.Все едно гл прокурор да се саморазследва.Нямаш идея кой на кого дърпа конците !!!такива наивитети като теб редовно пускат бюлетинка за банкянското и по този начин гласуват и за Доган.