ББР налива 75 млн. лева в две банки, сделката може и да е добра

Извънредните мерки да са за не повече от 3 месеца
8 апр 2020 23:17, Боряна Павлова
43

6849 гледания   |  Още видео
Тези 75 млн. лева ББР ги налива в други 2 банки, сделката може и да е добра. Кредитът е рисков и ББР е създадена за друго нещо, целево - да дава малки кредити на малки фирми. Това каза за "Денят ON AIR" бившият финансов министър Муравей Радев.
Още по темата
Toй коментира освобождаването на Изпълнителния директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев. Това поиска премиерът Бойко Борисов по време на брифинг в Министерския съвет. Заедно с него работата си ще загубят и членовете на борда на банката.

"Когато правителството актуализира бюджета, за да ти даде на теб пари - 700 млн. лева, и е ясно какво се задава - ако наистина се е случило, си е за бой. Нищо не оправдава мениджмънта на банката, ако финалът на сделката за този кредит е след 15 февруари", подчерта той за Bulgaria ON AIR.

Радев коментира и въведените от държавата мерки във връзка с извънредното положение до 13 май..

"Те трябва да се разглеждат като мерки за 3 месеца, не повече. Ако някой реши повече от 3 месеца, Господ да ни е на помощ - не е ясно колко пари ще трябват. Представям си по-къс период, никой не бива да си представя тези мерки като еднократен акт. Никой не може да каже, докога ще продължи кризата в България, нито в света", обясни Радев.

Според него мярката, която предвижда хората да могат да започнат работа в селското стопанство, като запазят размера на обезщетението си, е добра.

"Така може да се засити нуждата от работна сила в селското стопанство, независимо, че не е квалифицирана работна ръка", подчерта бившият министър.


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Затвор и завърнат парите
35
0
 
3
 
! Отговори
Христов преди 1 месец
Сделката е добра за финансовите баланси и отчети на 2 банки: Пощенска банка и Общинска банка, които по този начин си оправят необезпечените кредити, които са раздавали през годините!
34
0
 
2
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Тези от банката са си за уволнение. А за работници в селското стопанство,това е блян.Няма как да накараш гражданин да работи полска работа.Полската работа е трудна ,потна,и не добре платена.Всички ще предпочетат да си получават безработицата и да не ходят на полето.
33
0
 
3
 
! Отговори
Митрев преди 1 месец
Сега да ви отворя очите за още една далавера: Касае се за следната фирма - "Ди Ви Асет Мениджмънт" ЕАД е управляващо дружество, лицензирано през 2002 г. и прелицензирано през 2005 г. от Комисията за финансов надзор, предлагащо инвестиционни продукти и услуги за местни и чуждестранни индивидуални и институционални клиенти. Компанията е едно от най-големите управляващи дружества в България, специализирано в управлението и консултирането на портфейли от финансови активи на стойност над 4,000 млрд.
32
0
 
3
 
! Отговори
Може преди 1 месец
Може и да е добра. И извънземни може да съществуват...
31
2
 
0
 
! Отговори
гл. шеф преди 1 месец
от. гл. шеф на тайно разузнаване. ВПИСВАМЕВИ Г. ГЛ. ПРОКУРОР. НА БЪЛГАРИЯ. изпратете спец службите за да се провери на нашият румен компютъра. интернета не е на негово име. всъшност да се провери и на майкаму компюгъра. защото той несе води на румен на името. на майкаму. защото всекидневно съседите и свойте на румен недоволствът и искат проверка на ( компютъра .
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бордът и Мавродиев ще си загубят работата, но сделката няма да се отмени. А не може ли бордът и Мавродиев да върнат тези 75 милиона?! Или да бъдат заставени да извъшват общественополезен труд в затвора, докато не ги върнат. Ако трябва да получат 20 пожизнени срока. Да се трудят във всяко последващо прераждане в панделата.
29
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойко, Не става Само с Уволнение ! Конфискация на Имущество и банкови сметки Веднага ! тая история много Лошо мирише и Народа ще спре да ти вярва .
28
3
 
35
 
! Отговори
дрОгар преди 1 месец
Не е подведен премиера!!! Просто го направиха некадърно и се разчу!
Всички са знаели, че се дават пари на фалшива герберска фирма, без оборот, без служители и....т.н.
Така се дават всичките ни пари! Пак ще ги дадат, щото са разпределени. Просто ще го направят по друг начин - по-прикрито!
27
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
колекторски фирми, охранителни фирми, хазартни фирми= БГ икономика
26
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На практика пенсионират Мавродиев и го пращат в заслужен отдих, като Искров. Никакви сблъсъци и всичко е точно...! Според директора на ББР заемът от 75 млн. е отпуснат на колекторска фирма, която е трябвало да изкупи с тези пари лоши кредити на две български банки. Т.е. държавата подкрепя финансово тези банки, но без да получи в замяна никакъв дял или контрол върху тях. Държавата получава, като залог единствено самата колекторска фирма - т.е. лошите кредити и неизвестно какви други обезпечения...
25
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До този момент НИТО ЕДИН ЛЕВ не е постъпил като държавна помощ за реално нуждаещия се малък и частен бизнес. НИТО ЕДИН.
За сметка на това, имаме 75 милиона лева инжекция /и това е само част от това което се готви/ в един бизнес на "наши" хора, за да ги освободи от други "лоши" кредити на други наши хора. ББР е всичко друго но не и банка за развитие, или по-скоро бих допълнил Банка за Развитие и Охрана на Олигархичния Бизнес.
24
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това прилича на пране на пари. Класика
23
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нека опитите да се зама е положението започнат... сега ! Вас само Бог ще ви оправи цинични *** на човешката прослойка. Усещате ли едно такова напрежение ? Усещате ли, че идва това, което заслужавате ? То почти е дошло.
22
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мавродиев е отдавна за едно тихо място със специален режим на влизане и излизане.
И на само заради тази сделка.
21
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искаме машинно,механично гласуване,ГЕРБ не печелят избори,а ги манипулират!
20
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скоро ще ви налеем олово в главите. Няма да ви спаси нито Брюксел нито ЕК :) те така и така фалираха .......
19
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев и Мавродиев са от старо време. Те даже не проумяват къде е проблема. Не само цифрите и печалбите са от значение днес. ББР не може да има отношения с такава долна фирма. Тя има ужасна репутация, преследвайки хората. Тя използваше дълг от 3лв. за да осъди някой беден и неподозиращ човек за 1000 лв. Фактически, заради ББР, данъкоплаците днес финансират банката, която ще ги преследва утре. Правилно всички са уволнени. Този директор и борд заслужават точно това.
18
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Държавна банка да подкрепя бирници! Срам и позор, но предполагам уволнените ще получат като наказание добре платени постове другаде.
17
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Май всички сме много прости. Дебелия лъже, че парите са дадени без знанието на фин министър. Което дефакто е невъзможно, банката е държавна. После уволнява няколко човека и според него всичко е ок. А той е усвоил парите ..... Малееееееее