Москов обвини: Държавата няма ясен план за справяне с вируса!

Съзнателно се давала почва за всякакви конспиративни теории
45
Москов обвини: Държавата няма ясен план за справяне с вируса!
Снимка: БГНЕС

Държавата няма методика за справяне с пандемията с коронавирус, смята бившият здравен министър Петър Москов.

Още по темата

"Трябва да има ясна и аргументирана стратегия. Една смислена държава, за каквато има претенция днешната, трябва да направи ясен план, да каже какви са параметрите, какъв е хоризонтът, какви са очакванията и какво се изисква от тях. Такова нещо не се случва", заяви Москов пред bTV и попита защо 200 заразени, а не 180 са мерило за връщане на мерките.

Според бившия здравен министър живеем в мръсна и зацапана информационна среда, която дава почва за виреене на всякакви конспиративни теории, че няма коронавирус и това разделя обществото.

Според него държавата съзнателно инспирира това разделение в обществото по политически причини.

Москов смята, че отговорното решение е "да направиш каквото трябва, дори да не е популярно".

Не може да позволиш на хиляди да се съберат на стадион и да очакваш да спазват правилата, трябва да има едни други хиляди, които да следят дали се спазва отстояние, коментира той.

Бившият здравен министър смята, че трябва университетските болници да бъдат изведени от системата на останалите лечебни заведения и да имат различен начин на финансиране, защото са част от националната сигурност.

"Не може да се противопоставя здраве и икономика, когато няма здраве, няма и добри икономически резултати“, каза Москов по повод дискусията за отражението на мерките срещу коронавируса върху икономиката.

Според него не трябва само да се мисли за запазването на някакви работни места само защото са такива чрез мярката 60/40, защото това може да се окаже отлагането на една агония и тяхното съкращаване.

По-важно е да се мисли за създаването на работни места в бъдещето. В това отношение е важно на европейско ниво да се върнат всички производства, изнесени в Азия и Африка, смята Москов, кой се обяви за "европейски протекционизъм".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой каквото и да говори, ама по- разбран Премиер досега не сме имали.Спокойствие излъчва и край него хората се чувстват сигурни.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Москов - пръстовия отпечатък.Бая народни пари пропиля с недоизкусурените си ,,планове,,.Аман от такива ,, плановици,,.
34
2
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 3 години
Не е зле г-н Гешев да обърне специално внимание на това недоразумение и провален министър.Тези безпочвени обвинения,които хвърля срещу правителството нямат база и са чиста клевета.България е правова държава,мерките които взима са адекватни и отговарят напълно на ситуацията която е в момента.
33
1
 
6
 
! Отговори
Бедняк преди 3 години
Отново един откри велосипеда ..Преди малко Бойко заяви пред кабинета че ние сме една "развита демокрация" а Москов твърди че държавата няма в случая ясен план за справяне с пандемията. А аз ще си позволя да го допълня: има такава държава, която няма никакъв план и никаква стратегия! Във всички области на общественото развитие, а състоянието на здравеопазването е функция на това хаотично и без никаква цел развитие. А Москов знае много по-добре това от всички нас из форума.
32
1
 
5
 
! Отговори
зомби преди 3 години
Москов, ти зомбиран ли си ,или се правиш на такъв, че искаш КПП , ненормалнико?
31
5
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Що да няма план бе, нали Баце изпълнява плана на Мангъра!
30
2
 
9
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
КОЙ ,ЗАЩО И С ЧИИ ПАРИ ЛАНСИРА /ПРОБУТВА / ОТНОВО - ЕЛИМИНИРАНИЯТ ОТ ВСЯКЪДЕ МОСКОВ ????? ТОЗИ НЕ СЕ ЛИ БЕШЕ - САМОЧУЖБИНИЗИРАЛ !?!?
29
0
 
2
 
! Отговори
До 26 преди 3 години
Каква цифра не виждаш в плана?Доста е подробен този план и е за борба с остра респираторна инфекция, довела до пандемия.На български език е .А СЗО и сега редовно дава насоки включително такива ,,за справяне с пандемията в страни с ниско средно ниво на доходите,,На английски са. Има и на македонски!?
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алооо много бързо забрави за далаверите!Гешев да му припомни!
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е то не може да угаждаш и да се харесваш на всички, и да има резултати. Няма такъв филм още. Освен от историята се помни цар Соломон - всички са прави...
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Решението е едно единствено- пръстов отпечатък
25
2
 
5
 
! Отговори
Един преди 3 години
Някой от изказващите се и цитиращи Пандемичния план от преди 15 години. в размер от над 100 страници дали го е чел. Защото аз съм. И това е част от работата ми. В този план няма нито една конкретна цифра и конкретна мярка, още по-малко която да е приложима. Пълно е с преписани от СЗО думички и общи приказки. И се отнася за грип, а не за коронавирус, в т.ч. има мерки за ваксиниране с противогрипна ваксина. Айде, не се изказвайте неподготвени. И може и да не харесваме лицето Москов, но е прав!
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Светът има ли?Чувам ,че иде втора вълна ,която била пик.Е?Май само тука се правим на луди(Москов не се прави ,той си е).Впрочем запада добре успява да се поодели от изтока по тоя начин не мислите ли.
23
0
 
0
 
! Отговори
2LOOP преди 3 години
Вярно ли бе.ТОВА ГО ЗНАЕ ВСЕКИ.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БРАВОАми нали за тва ги отвориха, за да има сега кои да бъдат обвинявани от *** като теб и от останалите откровени тъ...пунге...ри. А то до преди месец 200 теста (в някои случаи и по 50 имаше), а сега 2000 до почти 5000. Ти кво очакваш. Да не говорим, че повечето от статистиката се тестват по няколко пъти, а съвсем настрана оставям факта, че поне 80% от тях са само вирусоносители.За Москов не ща и да коментирам. Това, че е на свобода само доказва некъдърността на правораздаването ни!
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не не спи само шофира джипката..
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Б.Борисов бездейства...спи...неграмотен е да управлява.
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
16, БСП не се чудят за мерките, които е планирало правителството на Сергей Станишев. Мислещите хора са против кратунковия волунтаризъм в прилагането на мерките, планирани от правителството на Сергей Станишев.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той няма ясен план за справяне не само с вируса. И по твое време нямаше план.
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Костовизмът е жив икономически ,но политически труп.Това не може да го разберат глупаците от ДСБ.Политическият им проект е провал благодарение на Костов.И ще лаят срещу държавата ,която той унищожи с усилията на 2 милиона седесарски мухльовци.