Всяко поколение трябвало да изживее своята революция

Протестът обаче не бивало да ескалира, а да е мирен
23 юли 2020 10:51, Ния Христова
23
След няколко дни в интензивно отделение и още дни под карантина - Янаки Стоилов, който е член на Изпълнителното бюро на БСП, че вече се чувства добре.
 
"След такъв период човек малко повече се вторачва. 7-8 дни беше тази фаза, в която имах стандартните оплаквания. След това всичко беше нормално. Не съм бил силно притеснен, тъй като нямах други заболявания", обясни той пред Bulgaria ON AIR.
 
Той смята, че в началото България с основание се е хвалела, че е една от най-малко засегнатите страни, но сега влиза в списъка на значително засегнатите. 
 
Стоилов коментира и протестите срещу властта, които се организират в страната през последните дни.
 
"Дълго възпроизвежданите дефекти на управлението накараха много хора да изразят по категоричен начин своето недоволство. Това са млади хора, които досега видимо не са проявявали политическа ангажираност. Всяко поколение трябва да изживее своята революция", каза той.
 
Стоилов подчерта, че протестът трябва да бъде поддържан, но при всички случаи мирен.
 
"Имам надежда те да доведат не просто до смяна на сегашното управление, а до дълбоки изменения в живота и управлението. Тревогата ми идва от това, че намаляването на хората през последните дни води до това, че се прави опит да се ескалира техният ефект, ако щете с блокади и други неща. Да не се окаже, че правителството нарушава едни закони, а тези, които организират протестите - други", добави Стоилов.

23
Още от Общество
Коалицията искала да мине с най-малко щети
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
сиреч мирно преди 3 седмици
да ни свалят и ризата от гърба - НЯМА как да стане
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"...това, че се прави опит да се ескалира техният ефект, ако щете с блокади и други неща."

Точно така мутрите спират протеста - пращат полицията да блокира един широк периметър и да не пуска хората до мястото на протеста. Например от бил. Дондуков не можеш да минеш по пресечките му към протеста - пълно е с полиция, която те спира. Другото, което мутрите правят е, че има много на брой голями групи полицаи, за да всяват страх в народа и да го откажат от протеста.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То затова социализъма с революция и кръв взет падна почти сам нема и половин век по-късно. Струна си човек да прочете това онова за революциите, история малко, да поанализира, да размисли, да осмисли, па тогава да говори, вервай ми. Не го казвам аз. Другарите Маркс, Ленин, Димитрав, Благоев... Четете бе, хора.
17
0
 
3
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 седмици
До Анонимен

Върху чурук нищо ново не е теайно;))) Тези масонски идеи, революции със съграждане, немат реално съответствие в реалността. Революцията идва,з ащото има чурук. Е, ама чурукът никога няма да каже: "Аз съм гнилоча", все ще твърди, че е здравата част;))) Дори самият Иисус Христос го казва, г-да ристиене: "Пръчка, която не дава плод се отрязва и хвърля...";))) Това революцията. Революцията е дефинирана и постулирана, какво е, много отдавна. Сега, че на вас не ви отърва днес е друго;)))
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Трябва да си предефинирате що е революция като изтъркате всичко, което изповядва разрушение от какъвто и да е порядък. Разберете, че не можем отново и отново да градим основи. Който може вижда какво в развитието на обществото ни отне комунизма в сравнение с по-нормалните общества. Хайде най-накрая да разберем, че можем да правим революции съграждайки, а не рушейки.
15
1
 
1
 
! Отговори
Собствено мнение преди 3 седмици
Когато говориш като нормален човек, а не си ангажиран с позицията на БСП / партията /, ти се получава. Подкрепям напълно човешката му позиция тук за младите и за промените.
14
1
 
5
 
! Отговори
16К преди 3 седмици
Ква революция бе Янаки,тях ги интересува каква е резолюцията :HD,FULL HD,4K,8K....! Да ти пикам на коментариите ти...!
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А ти от кое поколение си бе, *** ??? От онова което осребрихте прехода и станахте от комсомолски секретари - професори! И нямаш срам да зовеш за революция !!
12
1
 
8
 
! Отговори
. преди 3 седмици
При днешното поколение каква революция? С депилирани крачета??
11
2
 
6
 
! Отговори
До Благоевград преди 3 седмици
ами че то гладуването те ще ни го осигурят. Доказали са се вече в близкото минало. Все пари просят и все гладни ни държаха, че са им малко зер 29 милиарда. Все електроцентрали стоят пък все на режим на тока ни държаха. Все за пенсионерите реват, а нас дето работиме заплати по 3 долара на месец ни бяха направили. Престъпници.
10
1
 
5
 
! Отговори
Тия главорези преди 3 седмици
за каква революция говорят - избиха дядовците ни без съд и присъда, а сега искат да уморят децата ни от глад. Кога най сетне Гешев ще им потърси отговорност, или вече давност и минала. Затова ли толкова го бързат този закон за давността.
9
2
 
6
 
! Отговори
1989 преди 3 седмици
Да ви таковам... ,отпадъци ...червени.Окрадохте ни париците в началото на тъй наречения преход.С какви очи излизате и ръсите акъли?Големи революционери,големи превратаджии...Отвратителни сте...!
8
0
 
4
 
! Отговори
От Благоевград преди 3 седмици
За да има революция, др.Янаки трбява масово гладуване и крайна мизерия, като например в Лат. Америка.Питай Маркс,Ленин.Те са го казали. Има бедност в България, но масов глад....Аре молим ти се. Не си кривете душиците др. комунисти.Нито преди 1989г., нито сега има гладуване.Не може на всеки 25г. да сменяме моделите, че на некои не им се работи...
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ТИПИЧЕН СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ПРИМИТИВ
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е това що за революция е...
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мирна революция е малко като девствена ***. Сега нямаме революция, имаме протести. Революция беше когато изкараха румънците своя първи секретар и го очистиха по националната си телевизия. Ние пък, добряците, не вдигнахме революция и сега тия дето трябваше да обесим ни мандахерцат без вазелин. Те с мирни протести няма да си отидат.
4
2
 
7
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 седмици
Стоилов въобще не разбира смисълът на думата "революция". Революцията идва, когато еволюцията е спряла, без шансове да тръгне отново;))) Тогава идва този разрушителен и очистителен механизъм, наречен "революция" за да отвори път за нея. Затова, тя, революцията няма как да е мирна, та дори еволюцията не е мирна, а се съпровожда от постоянни конфликти. Не е лесно след 26 март 2016 г., да се бутне Бойко. Казвах го много преди тази дата, но кой да ме слуша;)))
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Чешит, революция е кардинална промяна на политико-икономическата основа на обществото. Нещо такова... а не менкане на калинки щото някой случайно минал и пръцнал пред парламента. Големи сътресения трябват, че у нас нещо да се промени. А без такива сътресения скоро ще сменят и името на държавата която се превърна в разплодник на едни същества.
2
5
 
8
 
! Отговори
Това не е революция преди 3 седмици
Това е платена гюрултия с цел едни комунисти да изместят други подобни (но преименувани) от позиции, удобни за "усвояване" на европейски милиарди и отклоняване към собствения джоб на част от тези пари.
Някои случайно минаващи през центъра на града младежи може и да се спират да повикат, имайки предвид някакви свои тегоби. На пръсти се броят онези млади хора, които са си приготвили малки плакатчета. Ние не знаем дали са от платените
уж-протестиращи или са просто само млади и зелени наивници.
1
2
 
13
 
! Отговори
Уонко Нормалният преди 3 седмици
Това същество знае ли значението на думата Революция? Защото има много версии. А на територията, има само полюция.