Киберизмамниците с нови схеми

Във виртуалното пространство винаги има уязвимост
26 юли 2020 10:16, Ния Христова
8
Киберизмамниците с нови схеми
Снимка: Pixabay
"За да бъдат избегнати киберзаплахите е необходимо хората да се образоват в това отношение. Във виртуалното пространство винаги има уязвимост". Това заяви председателят на българската асоциация по киберсигурност Мирослав Стефанов пред NOVA.
 
"В интернет уязвимостта обикновено се дължи на крайните устройства. Това са компютрите, които се използват от фирмите, както и нашите телефони. Уязвимост има и при рутерите – там трябва да се правят ъпдейти на около 6 месеца", допълни още той.
 
"Когато се окажем жертва на фишинг атака първо не трябва да сме любопитни и да помислим дали имаме сметка в тази банка. Част от хората отварят тези мейли, независимо, че нямат сметки в конкретните банки", коментира Мирослав Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
5
 
! Отговори
1000 преди 3 години
всъщност, най-голямат уязвимост е в истинското крайно утройство - ***, който се хваща на измамата и си изпраща паролата на Рупиндер в Раджпур. Срвщу това и най сигурният рутър и антивирусна програма са безсилни.
5
0
 
4
 
! Отговори
неразбрах.. преди 3 години
...какви са новите схеми на киберизмамниците...или трябва още да се поработи по публикацията?!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кибер атаките са насочени само срещу такива които ще им се хванат на въдицата. А това са индивиди които незнаят какво представляват сайтовете и си мислят че всичко в нета е безопасно. Не нее безопасно интернетната зона е пълна с муше, нници изманици и айдуци.
3
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето хора ползват комерсиалните широко разпространени марки рутери. Те я имат, я нямат ъпдейти. За да има възможност за редовни ъпдейти трябва да се ползва Микротик Ddrtw и Openwrt.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ъпгреид на рутера не сам правил от 5г и всичко ми е ток ... Според зависи какъв е и за какво го ползваш. В корпоративна среда със 250+ устройства, които периодично се сменят и ядат ъпдейти седмично - логично е чат пат да обновяваш и фирмуеъра на рутери/суичове, от гледна точка на бъгове и производителност. За дома не се усеща почти.
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ъпгреид на рутера не сам правил от 5г и всичко ми е ток ... какви глупости пак бръщолевите