Граждани от кои страни могат да влизат у нас след отрицателен тест?

Какво предвижда новата здравна заповед?
Обновена: 27 юли 2020 20:38 | 27 юли 2020 20:37, Веселина Йорданова
15
Граждани от кои страни могат да влизат у нас след отрицателен тест?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Гражданите на Северна Македония, Сърбия, Албания, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Украйна, Молдова, Израел и Кувейт могат да влизат у нас с цел туризъм срещу отрицателен PCR тест.

Той трябва да е направен през последните 72 часа.

За гражданите на Украйна изискването за представяне на отрицателен PCR тест важи от 30 юли, а за всички останали – от утре, 28 юли, съобщи Министерството на здравеопазването. 

Това нарежда министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов с издадената днес Заповед.

С отрицателен PCR тест в България могат да пристигат чужди граждани, пътуващи по съществени причини от останалите трети страни. Като съществени причини в заповедта на здравния министър са посочени: дейността на сезонни земеделски работници и работници в областта на туризма; на лица, пътуващи с цел обучение; пътуващите по хуманитарни причини и представителите на търговско-икономически и инвестиционни дейности.

PCR тест не се изисква за лица, пристигащи у нас от държави-членки на ЕС, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, страни по Шенгенското споразумение, както и от Алжир, Австралия, Канада, Грузия, Япония, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Република Корея, Тайланд, Тунис, Източна република Уругвай. Те не подлежат и на 14-дневна карантина.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
До Анонимката 12 преди 3 години
Проблемът е във цифрите,***!Дали наистина са толкова и защо се задълбават проблемите във всяка една сфера с това ,заради пари ! Това Е!
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Значи" да не стане "сакътлък" с PCR теста трябва да "хващам" полет до Руанда или Източна република Уругвай (имат нормални хотели на хубави цени). Да "изкарам" там 15-16 дена, и после да "хващам" полет до БГ за да не стоя "като поп на причастие" 14 дена в държавна изолация в собстенната си държава?От "банановите" Руанда и Уругавай (да ме извинят местните жители) няма директни полети до летище София!"И к'во прайм"???
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Допълнителни тестове при влизане в БГ:- Вирусен хепатит А, Б, Ц, Д (за алкохолен хепатит по желание на властите)- HIV, сифилис (трипера минава бързо)- Малария, Жълта треска и всички други "екзотични" заболявания- Кандидомикоза (гъбички по краката)- Пърхут и др. "тип" стандартниДопълнителна декларация:- Кога за последно си е рязал(а) ноктите (много вируси и бактерии има там)- Медицинска рецепта с право за използване на перука, силиконови инплантати и др. "подобрения"На 3 езика!!!
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Минаващ 1Когато избираш пожарникарски *** да те оправя все ще си последната дупка на кавала!!!ФАКТ !!
9
1
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
АЗ ПЪК НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН!!БЕЗ ОТРИЦАТЕЛЕН ТЕСТ ЗА СПИН И ХЕПАТИТ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПУСКАТ В БЪЛГАРИЯ
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отварят границите и за страниу като Индия, Бразилия и къде ли още не.Основание........."бизнес" ...ХА-ХА-ХАКато ни нападнат сега едни 'бизнИсмИени" от незнайни дестинации.....О-ЛИ-ЛИйййй!Само че ЕС ще хлопне кепенците за Гай *** и тогава ще видим къде ще колите телета и беретИ зарзават.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обстойно прочетох заповедта!Но в повечето от посочените държави указаният тест се прави за 3 работни дена! Някой вече е купил билети, а други вече патуват!!!Как може да се изискава "нещо" от днеска за утре, когато това по принцип е невъзможно!Пристига туристът със семейството си на БГ морето за 10 дена и мигновенно получава 14 дневно "присъствие" в една хотелска стая без право на "обжалване"! Морето го гледа от балкона, а и роднини нямя у нас - Кой да му донесе нещо за "хапване" и др.!ТЪПО!
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И сега като тръгне една далавера с тия тестове, батеее, печатам тестове по 10лв бройката.Печати, лепенки, кой квото иска.Ето това ще стане и едни заразени бамбуци като налетят ти казвам.Защото всичките цитирани страни са с много тежка епидемологична обстановкаи никъде по света няма да ги пуснат да припарят но в Бантустаново НЕМА ПРуБЛЕМИ, БРАТ МИиии.Точно в началото на септември ще имаме по 1000 новозаразени на ден.Гарантирано от Боко-тъпУтУ.
5
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Великобритания, Румъния си пламти яко короната, но тук се развяват спокойно. Тъй като гърците удариха ключа , много от румънците ще налазят Северното Черноморие и ще стане мазало! Ей цял живот за пари сме готови и майка си да продадем!
4
0
 
15
 
! Отговори
Mopcku_ преди 3 години
От всичко най-абсурдно е, че Италия където до онзиден по новините предаваха ме *** по 1000 на ден от корона, а 200-300 новооткрити болни едва ли не бяха нищо, сега тая съшата Италия включила тазбираш ли България в списък за държави опасни от зараза. А днес Великобритания преразгледа решението си за Испания, познайте защо? А кой работи в нашето министерство на външните работи? Работят ли изобщо и защо не взимат отношение, когато ни вкарат в списъци? Всичко е точно, нали бат Бойко.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Барабар Петко с мъжете,цяла Европа ни е наложила задължителен PCR тест или 14 дневна карантина!
2
3
 
10
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Защо бг представят толкова фалшиви данни за заразените с коронавирус? Според австрийските новини във бг всеки втори е заразен? Кому са нужни тези фалшиви данни,само объркват хората и създават проблеми?
1
4
 
21
 
! Отговори
Минаващ преди 3 години
То, че коронавирусът (каквато и да е истината за него) нацяло обърка живота на целия свят, е факт, но не разбирам логиката що за едни се изисква отрицателен тест, а за други не. Боже, Боже, кво става? Не е ли редно за всички да са едни и същи изискванията?! Оттам може, оттам - не може, карантина за ония, без карантина - за тия... Ставате банални вече. Стига!