БАБХ разкри с какво са отровени кравите в р. Марица

Стойностите са около 50 пъти над физиологичните норми
31 юли 2020 17:15,
22
БАБХ разкри с какво са отровени кравите в р. Марица
Снимка: БГНЕС

В изследваните от БАБХ проби от крави се потвърди наличието на нитратни, нитритни и амониеви йони, съобщиха от агенцията.

Още по темата


Резултатите от първоначалните лабораторни изпитвания са извършени на проби от умрели след водопой крави край Димитровград.

В Националният диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт (НДНИВМИ) - гр. София, в лаборатория „Токсикология“, се извършват изпитвания на тъканни проби от всички 28 животни.

Установено е, че концентрацията на нитратни, нитритни и амониеви йони, превишават около 50 пъти физиологичните норми.

След приключване на всички изпитвания, резултатите ще бъдат предоставени на разследващите органи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ами акоАко човек пие от тази вода, какво би се случило?само протестър може да пие вода от река
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеНМИНИСТЪРА КАЗА ОТ ГЕРБ КАЗА, ЧЕ НЯМА ПРОБЛЕМ С ВОДАТА !!!и какъв е проблема бе пръдльo?
16
2
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
МИНИСТЪРА КАЗА ОТ ГЕРБ КАЗА, ЧЕ НЯМА ПРОБЛЕМ С ВОДАТА !!!
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почти се сещам какво е станало. Някакви работници са измисли някакъв съд и са изляли водата, при ремонтни работи.И вероятно за по евтино са били външен изпълнител. Даже и идея си нямат, че вместо кравите можеха да са те.
14
0
 
4
 
! Отговори
до 13 преди 3 години
Защото ако пострадалия чака да си вземе парите от виновника, трябва да чака трите инстанции на съда - да кажем 2 години. А Държавата може да ги потърси в последствие.
13
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като има виновен,защо герберастите покриха щетите с нашите пари?А оня герберунгел който запали моста на магистралата с отпадъци плати ли нещо или пак ние?
12
2
 
22
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Надявам се фермата и животните да са застраховани и застрахователя ще изплати каквото трябва и ще съди отровителя за да си вземе неговото! Отделно по закон следва да има и други санкции заради водоноските във всяко село и град които пият Маришка вода! Може да се включи и прокуратура! Защото можеше да се отровят и хора! А това си е за съд!Ще видим!
11
3
 
16
 
! Отговори
Инфо!! преди 3 години
#10 много си прав . ОСТАВКА до Край бих казал аз.. На всичките ТОЛУПИ , клетва положили да служат на народа ... Какво да коментирам..... Разрешителното на фирмата да се вземе !!!!Собственика на съд , и да заминава в затвора
10
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Над фирмата отровила водата има чадър. Друг път да сте чували още на другия ден на някой стопанин да му покрият 100% щетите? Разследването веднага е засекретено и максимално се стараят да не се шуми около фирмата, а друг път веднага си правят реклама с разследването. И се питам, защо щетите не са за сметка на фирмата, плюс огромната глоба, ако трябва и до съд за собственика да се стигне. Защо щетите министерството ги плати от нашия джоб?
9
1
 
15
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До ПроСоТоВъпросния канал дето се влива в Марица идва от към НЕОХИМ! Май само ти не си го чел в предните статии по въпроса!
8
5
 
18
 
! Отговори
NZ преди 3 години
До Ами акоНие хората сме тренирани с тези отрови. Те съществуват във всеки един полезен плод или зеленчук. Третирани сме дори с ДДТ отрови, доказано водещи до рак, забранени за използване още през 1975 год. Държавните ни институции са абдикирали отдавна и всеки си прави каквото иска. И не забравяйте: Изберете българското- нека подкрепим българските производители.
7
3
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
супер!А кога "ще разберат" КОЙ е ОТРОВИТЕЛЯ?!?!..Или това "не е важно"?.."Отровени има,отровители-нема"..Патентовано в Бг..
6
2
 
8
 
! Отговори
Ами ако преди 3 години
Ако човек пие от тази вода, какво би се случило?
5
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега, не парично обезщетение, а възстановяване на фермата на човека на 100% и обещетение за причинените му неимуществени вреди.
4
3
 
13
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 3 години
ае кво стаа ся...нали ужким реката беше чиста...хайде първо се разберете помежду си па после излизайте по медиите...
3
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГНЕВЕНАз пък казвам,че от няколко месеца се извършват тихи атентати срещу България,с цел да свалят правителството,няма да ги изброявам всичките,за които се чу и писа,макар ,че от страх не споменаха в медиите как са станали и кой ги е извършил,но те са факт.
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде на бас,че марсианците са пуснали отровите в реката в бг никой не пуска отрови всички олигарси са честни и съвестни.
1
11
 
37
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 3 години
Това се знаеше още преди 2 дни , в деня на отравянето.Ясно е ,че животните са отровени от химическия комбинат в Димитровград.А оня гербав прислужник Ревизоро ,се правеше на ударен.Всъщност Ревизоро си е една обикновена шушумига.Същата шушумига уж бореше корупцията в Митниците , а се оказа дребен далавераджия и кариерист.ОСТАВКА.ОСТАВКА НА ВСИЧКИ ОТ КАБИНЕТА ТИКВА-3.