Светият Синод се разграничи от Дионисий

Той не можел да бъде изразител на становища на патриарха
31 авг 2020 17:15, Александър Попов
108
Светият Синод се разграничи от Дионисий
Снимка: БГНЕС

Светият синод се разграничи от архимандрит Дионисий, който чето може да бъде забелязан на протестите в столицата.

Поради зачестили публични изяви и изказвания по политически теми в медийното пространство, и участието в различни мероприятия на архим. Дионисий (Мишев), Св. Синод на БПЦ-БП излезе със специално съобщение.

Ето какво гласи то:

От 2017 г. архим. Дионисий (Мишев) се намира под запрещение от свещенослужение (забрана за извършване на богослужения – аргос). Срещу него има и заведено църковно-наказателно дело за първостепенни канонически нарушения.

Архим. Дионисий (Мишев) не е и не може да бъде изразител на становища на Българския патриарх и Св. Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия.

Всички изказвания, действия и призиви на архим. Дионисий (Мишев) да се считат за негово частно мнение, което по никакъв начин не изразява позицията на Българската православна църква.

Официалните документи и позиции на Св. Синод на БПЦ-БП се публикуват в официалния сайт на Св. Синод.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
ДС преди 3 години
... пеераси и дс-служители, национални предатели - св.синод! И Слава Богу, че са се разграничили, то и народът отдавна се е разграничил от служителите на дявола. Духовните водачи би трябвало да застанат до народа си!
62
0
 
2
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Да, жалки сте вие, българофобска руско/беларуско/украинска пaплaч.
61
1
 
3
 
! Отговори
Лопе преди 3 години
Новият Фори?
60
5
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Светият Синод на дело е една напълно безполезна институция издържана на Държавен бюджет. Свети *** - нищо общо с Исус Христос...
59
7
 
5
 
! Отговори
Abv преди 3 години
Единия ден четат молитви на Богородица, а после трошат колата на майката с ревящите деца пред ромънското посолство.
58
10
 
16
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Както винаги църквата е против народа си !!!
57
6
 
12
 
! Отговори
Баи преди 3 години
С такива помияро *** няма да стъпя никога в цьрква - тия нямат никаква вяра вьв бог
56
1
 
11
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До До Чебурашка-какашкаРоби сте вие, путлерастите българофоби. И разбира се, че е с Л а не с Р. Просто механична грешка. Като "мухли", чмошник!
55
9
 
3
 
! Отговори
До Чебурашка-какашка преди 3 години
Лобанов, а не Робанов! Това "роб" е постоянно в обърканата ти главица! Кои са тези врадизи, за втори път употребяваш непозната ми дума. А съм много добре с българския!"Вие сте жалък, нищожен човек!" На кого бяха тези сакрални думи? Я, познаваш ли руската литература?Аз, мухли, съм прекарал дни и месеци в библиотеки в Санкт Петербург. Знаеш ли какво представлява Публичная? Никога не си влизал в такъв храм! В СПб видях хора от такава класа, каквито можеш да видиш на малко места в света!
54
5
 
11
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До ГостТе винаги са били мерзавци и са се държали като господари, на които трябва да бъдем благодарни во веки веков. Жалкото е, че има същества уж българи, за които руските интереси са над всичко.
53
9
 
9
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До До Чебурашка.... е да се клевети граф Игнатиев, след като има достатъчно документи, че винаги е бил на наша страна в църковните борби...... Русофилите сте най-големите българофоби и национални предатели. Русия е била против българската екзархия а под давлението на рускити посланици в Цариград Робанов и Игнатиев българските врадизи са зъточвани в Диарбекир. Да отричаш това, означава че не си българин а руски роб!
52
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българските попове като пловдивския и Антони ги интересува кой дава пари, а не вяра. Господ ще им покаже , че нуждата от вяра не може да се купи с пари. Глупави хора с глупави изказвания, ако имат достойнство всички попове, които мислят за пари да си отидат с Борисов
51
13
 
5
 
! Отговори
До Чебурашка преди 3 години
Чебурашка-какашка, много ми е интересно отношението на Сталин към въпроса за схизмата. Нощи не е спал, горкият! Щото неговото управление влиза в интервала, който указваш!Отвратително е да се клевети граф Игнатиев, след като има достатъчно документи, че винаги е бил на наша страна в църковните борби! *** от твоята банда стигнаха до лъжата, че бил поръчал обесването на Апостола. Все едно, аз да кажа, че Портата е угодила на Бисмарк! *** ты нах..!
50
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите натиснаха и църквата да вземе подходящо за мутрите отношение.
49
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГостМрази си колкото си искаш, това да е най-силното чувство в бедната ти осакатена душица! Схизматици сме били за посланика Курило и толкоз! Земята на руското посолство е руска територия. Навсякъде по света има руски църкви. Бил съм в една от тях, в Копенхаген, на служба за Св.Св.Кирил и Методи.В момента темата е друга! За Боко или за България! Ти не си разбрал и преместваш поантата! И какво е поведението на БПЦ!
48
4
 
11
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До До ГостСтига с тая Русия, бе путлераст. Русия е била тая, която еила против б лгарската църковна самостоятелност апо молба на граф Игнатиев българските врадизи са изпращани в Диарбекир. От 1872 да 1946 година Русия налага схизма на българската православна църква. Това ли ти е братството? Май храм Александър Невски отново трябва да се казва Св. И св. Кирил и Методи!
47
3
 
14
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Психодесните винаги са се гаврили с църквата. Даже навремето направиха алтернативен Синод а аналог на Дионисий Зарята беше Фори Светулката, който провеждаше богослужения със синьо расо и сини свещи. А комунистите винаги са били безбожници и изобщо не им е пукало за православието.
46
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГостТова, че си дрриснат тук не прави България твоя Родина! Ти си cherвейв ябълката! Подготви си дирника! Моите предци са се били за България! Били са се мъжки, секли са читашки глави, смазали са франсетата при Пелистер, пазя ордените им за храброст! Твоите са се укривали в плевника, да не ходят "де се гине, де се мре"! Layneau!
45
11
 
4
 
! Отговори
До Гост преди 3 години
Неграмотнико, Руската църква "Св.Николай Чудотворец е построена от руски архитекти на земята на Руското посолство и принадлежи на Московската и на цяла Русия Православна църква. Така, че там е погребан Св.Серафим може да учуди само теб! Ако я нямаше нея и "Св.Александър Невски", също строена и зографисана (отчасти, ама от Васнецов!) от руснаци, какво щяха да снимат гостите на София? Тълпите японци и китайци?Златото за куполите на тези църкви го изпраща периодически РПЦ! Това е специален варак.
44
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БРАВО НА ДИОНИСИЙ! ДЪРТИТЕ ЧЕНГЕТА ОТ ДС В РАСА ГО МРАЗЯТ ЗАЩОТО НЕ Е КОМУНИСТ!