Светият Синод се разграничи от Дионисий

Той не можел да бъде изразител на становища на патриарха
31 авг 2020 17:15, Александър Попов
108
Светият Синод се разграничи от Дионисий
Снимка: БГНЕС

Светият синод се разграничи от архимандрит Дионисий, който чето може да бъде забелязан на протестите в столицата.

Поради зачестили публични изяви и изказвания по политически теми в медийното пространство, и участието в различни мероприятия на архим. Дионисий (Мишев), Св. Синод на БПЦ-БП излезе със специално съобщение.

Ето какво гласи то:

От 2017 г. архим. Дионисий (Мишев) се намира под запрещение от свещенослужение (забрана за извършване на богослужения – аргос). Срещу него има и заведено църковно-наказателно дело за първостепенни канонически нарушения.

Архим. Дионисий (Мишев) не е и не може да бъде изразител на становища на Българския патриарх и Св. Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия.

Всички изказвания, действия и призиви на архим. Дионисий (Мишев) да се считат за негово частно мнение, което по никакъв начин не изразява позицията на Българската православна църква.

Официалните документи и позиции на Св. Синод на БПЦ-БП се публикуват в официалния сайт на Св. Синод.


108
Още от Общество
Помощ за децата на загиналите полицаи за учебната година
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
1
 
! Отговори
ДС преди 2 седмици
... пеераси и дс-служители, национални предатели - св.синод! И Слава Богу, че са се разграничили, то и народът отдавна се е разграничил от служителите на дявола. Духовните водачи би трябвало да застанат до народа си!
93
0
 
2
 
! Отговори
Гост преди 2 седмици
Да, жалки сте вие, българофобска руско/беларуско/украинска пaплaч.
92
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Темата на статията е съвсем друга. Тука го обърнахте на Фили и Фоби. За вас има други форуми. Колко жалък трябва да си, за да мразиш! Омразата е смъртоносна отрова, която разяжда този, който я има.
91
0
 
4
 
! Отговори
Гост преди 2 седмици
Ако я нямаше нея и "Св.Александър Невски"..
какво щяха да снимат гостите на София? Тълпите японци и китайци?

Ами, руски бокл.уко, то и има и всякакви чуждестранни тълпи от туристи

Какво щяха да снимат ли?

Ротондата " Свети Великомъченик Георги Победоносец", която е построена в началото на IV век, Базиликата " Света София", която също е от IV век и е важен катедрален храм в Българската столица- София. Щяха да видят и още. Само русоблизците сред миряните ходят в празния храм Александър Не
90
1
 
3
 
! Отговори
Лопе преди 2 седмици
Новият Фори?
89
5
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 2 седмици
Светият Синод на дело е една напълно безполезна институция издържана на Държавен бюджет. Свети *** - нищо общо с Исус Христос...
88
7
 
5
 
! Отговори
Abv преди 2 седмици
Единия ден четат молитви на Богородица, а после трошат колата на майката с ревящите деца пред ромънското посолство.
87
10
 
16
 
! Отговори
Шопо преди 2 седмици
Както винаги църквата е против народа си !!!
86
6
 
12
 
! Отговори
Баи преди 2 седмици
С такива помияро лизачи няма да стъпя никога в цьрква - тия нямат никаква вяра вьв бог
85
1
 
11
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 седмици
До До Чебурашка-какашка


Роби сте вие, путлерастите българофоби. И разбира се, че е с Л а не с Р. Просто механична грешка. Като "мухли", чмошник!
84
9
 
3
 
! Отговори
До Чебурашка-какашка преди 2 седмици
Лобанов, а не Робанов! Това "роб" е постоянно в обърканата ти главица! Кои са тези врадизи, за втори път употребяваш непозната ми дума. А съм много добре с българския!
"Вие сте жалък, нищожен човек!" На кого бяха тези сакрални думи? Я, познаваш ли руската литература?
Аз, мухли, съм прекарал дни и месеци в библиотеки в Санкт Петербург. Знаеш ли какво представлява Публичная? Никога не си влизал в такъв храм! В СПб видях хора от такава класа, каквито можеш да видиш на малко места в света!
83
1
 
10
 
! Отговори
Гост преди 2 седмици
До Чебурашка

Колко си прав, подкрепям твоето мнение.
82
1
 
15
 
! Отговори
Гост преди 2 седмици
До Анонимен

Абе, руска ута.йко, ти ли ще говориш за България, за нейната история и минало, за БПЦ въобще и за българите? Погледни се, що за *** си. Руското "благочестие" стигнало до там, че руснаците да наричат не някоя руска кку.р.ве.тина с измисленото име Маша, а Маша наричат в своите руски старчески книжлета Пречистата Богородица и Дева Мария! Името на Пречистата - Мария е Най- Красивото Женско Име на света и няма нищо общо с тъ.пото М.аша!
81
5
 
11
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 седмици
До Гост
Те винаги са били мерзавци и са се държали като господари, на които трябва да бъдем благодарни во веки веков. Жалкото е, че има същества уж българи, за които руските интереси са над всичко.
80
3
 
10
 
! Отговори
Гост преди 2 седмици
До Чебурашка

Тази руско-монголска *** е пришълец в България, той не е българин, нито пък има българска кръв.
79
9
 
9
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 седмици
До До Чебурашка.... е да се клевети граф Игнатиев, след като има достатъчно документи, че винаги е бил на наша страна в църковните борби......


Русофилите сте най-големите българофоби и национални предатели. Русия е била против българската екзархия а под давлението на рускити посланици в Цариград Робанов и Игнатиев българските врадизи са зъточвани в Диарбекир. Да отричаш това, означава че не си българин а руски роб!
78
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Българските попове като пловдивския и Антони ги интересува кой дава пари, а не вяра. Господ ще им покаже , че нуждата от вяра не може да се купи с пари. Глупави хора с глупави изказвания, ако имат достойнство всички попове, които мислят за пари да си отидат с Борисов
77
13
 
5
 
! Отговори
До Чебурашка преди 2 седмици
Чебурашка-какашка, много ми е интересно отношението на Сталин към въпроса за схизмата. Нощи не е спал, горкият! Щото неговото управление влиза в интервала, който указваш!
Отвратително е да се клевети граф Игнатиев, след като има достатъчно документи, че винаги е бил на наша страна в църковните борби! *** от твоята банда стигнаха до лъжата, че бил поръчал обесването на Апостола. Все едно, аз да кажа, че Портата е угодила на Бисмарк!
Иди ты нах..!
76
8
 
13
 
! Отговори
Гост преди 2 седмици
И още нещо, руска у.тайко, ти си никакъв, че да говориш за моята Родина България и събитията, които се случват в нея! Те нямат нищо общо с теб, гледай си твоята рус.ка ко.чина и
75
6
 
14
 
! Отговори
Гост преди 2 седмици
Какво общо имат светите братя Кирил и Методий и учениците им, пригостени и приютени в България с несъществуващата тогава руска ко.чина? Нищо!