Доц. Милен Михов: Машините не са панацея за избори

Кои са основните предложения на ВМРО?
12

Депутати от ВМРО поискаха да отпаднат номерата на партиите в изборните бюлетини. Те вече са внесли предложение за това между първо и второ четене на промените в Изборния кодекс. От партията искат и квадратчето "не подкрепям никого“ да няма тежест при местните избори.

"Toва е един фукционален образователен ценз. И преди сме повдигали това нещо, то е свързано с онова, което много хора ясно поставят и на улицата - честни избори. Ще се изнамерят и други технологични средства, за да бъдат обучени хората, които са неграмотни или са си продали гласа, но това е първата стъпка към нещо, за което отдавна говорим", каза за "Денят ON AIR" зам.-председателят на ВМРО доц. Милен Михов.

По думите му това предложение не е панацея, но е първа стъпка. "Важно е и другото ни предложение за местните избори и свалянето на прага за избиране на кмет в населено място от 200 жители. Няма сериозен аргумент защо да не става подобно нещо. При тази демографска криза много населени места се смаляват", смята Михов.

Третото предложение на ВМРО е за референдума и разширяването на пряката демокрация. Според партията текстът в Закона трябва да се промени, тъй като "повече пряка демокрация би била по-добре за хората".

"Машините не са панацея. Този казус ни връща в позиция да усложняваме технологията на нещата. Превръщането на тази чисто технологична страна в основен проблем води всички дебати в една посока. Може би ще се стигне до един скъп експеримент, който ще направим", отбеляза в ефира на Bulgaria ON AIR зам.-председателят на ВМРО.

Според него т. нар. Велико народно събрание 2 не се е състояло от един протест, а от няколко организатори, което илюстрирало тезата за наслагване на много пластове.

"Имаме ясно изразени политически ментори, имаме говорители на протеста, а има и хора, които стоят в сенките и храстите. Протестът не е социален, той има ясни политически цели. Българските политици трябва да дават пример на добро отношение, независимо от различията си. Не можем да обобщим, че протестът е платен, но провеждането на такива мащабни събития изисква финансиране", смята депутатът


12
Още по темата: избориВМРОМихо Михов
Още от Общество
Helpbook сигнали: Некачествено измиване, опасна мазилка и градинки в окаяно състояние
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ форевър преди 1 седмица
След като публично Борисов се подигра на Цветанов, ред е на последния да отвърне на удара. Разликата между Борисов и Цветанов е, че Цветанов като краде дава на другите, а Борисов краде само за себе си.
10
1
 
0
 
! Отговори
Терминатор преди 1 седмица
Да ама са!
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да, машините не са панацея! Д0като се приемат подправени протоколи, докато се измислят всевъзможни "грешки", които да анулират бюлетини, за които е еднозначно ясно какъв е вотът, докато членовете на избирателните комисии не започнат да носят лична отговорност за грешки като за документ с невярно съдържание и още няколко ако, изборите няма да имат авторитета на що-годе почтени,
8
2
 
4
 
! Отговори
мхм преди 1 седмица
не искат да има тежест, защото без него, герб може би ще вземе 1%
7
1
 
2
 
! Отговори
Знайко преди 1 седмица
Древните гърци страдали от скучното ежедневие, пиели са вино във гората, измислили са си дори бог на виното по едно време за разнообразие измислили дори демокрацията след една бурна резвратна оргия. И тъй и до днес светът следва демокрацията - учението на алкохолиците и развратниците.
6
0
 
6
 
! Отговори
Орнела Мути преди 1 седмица
Тия смотаняци от пишкин патриотите не виждат ли че на
следващите избори са аут от всички класации и ги чака съд
за откраднатите пари от оградата на границата и паспортите,
дето раздадоха за по 5 000 евро на шиптърите . . .
5
1
 
6
 
! Отговори
Бай ВарвАр преди 1 седмица
Машините не са панацея , но липсата им са панацея (и надежда за фалшифициране) за ГЕРБ !
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия "патриоти" само за кинти и власт милсят, но тяхната свърши

Ще има възмедние и съд и за тях
3
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Червените само повтярят че изборите са фалшифицирани че да надъхват неудачниците дето вярват че са супер ама някой нарочно ги спира да станат велики. Когато со долен и нямаш шанс хората да те харесат, може само да се мъчиш да окаляш по добрите от тебе. И това червените га дове го правят с години.
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По време на пандемия избори не се правят.
1
5
 
4
 
! Отговори
маалии преди 1 седмица
Ако въведат машинното гласуване тогава гледай фалшификации и чудо!!!