Предлагаме на Гърция да приемем деца от лагера "Мория"

400 деца без родители са сред останалите без подслон бежанци
112
Предлагаме на Гърция да приемем деца от лагера "Мория"
Снимка: БГНЕС

България предложи на Гърция да приеме 20 деца от изгорелия мигрантски лагер "Мория" на остров Лесбос, които се намират там без родителите си.

Още по темата
Общо 400 непридружени деца са сред близо 13-те хиляди мигранти, които останаха без подслон, след като пожар изпепели приемателния център.

Редица държави вече предложиха да приемат мигранти от лагера "Мория". Премиерът Бойко Борисов разпореди на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски да предприемат необходимите постъпки пред гръцката страна.

МВнР вече уведоми с нота за намерението си и посолството на Република Гърция в София, съобщиха от правителствената пресслужба.

Днес в посолството на Република България в Атина бе получено и писмо от алтернативния министър по миграцията и убежището Йоргос Кумуцакос с молба за подпомагане на гръцката страна с предмети от първа необходимост с оглед задоволяване нуждите на останалите без подслон обитатели на лагера "Мория".

Писмото е изпратено и до останалите посолства на страни от ЕС. България ще се включи заедно с останалите държави-членки в осигуряването на тези материали.


112
Още от Общество
Helpbook сигнали: Некачествено измиване, опасна мазилка и градинки в окаяно състояние
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
4
 
! Отговори
Франко преди 1 седмица
Нека да се уточним- предлагаМЕ значи, че всички в България го правим. Е, аз не съм предлагал, за което предлагам тези, които са предложили да си ги приемат у тях. Като гледам това са Б.Б. и Катето Захариева, предполагам къщите им са достатъчно големи,за да приемат 20 човека.
88
1
 
2
 
! Отговори
муспи преди 1 седмица
България предлага, лагера да се премести от Гърция в България, заради което ЕС ще я затрупа с Пособия! Механизмът на Голямата изгода ще е такъв: Ще се привеждат огромни суми, милиарди, в ГЕРБ (обезателно остават на власт) - и чмигновено ще се усвояват.
87
2
 
11
 
! Отговори
Само ПП ВЪЗРАЖДАНЕ преди 1 седмица
герберастът Баце се подмазва на ЕС и САЩ и затова се натиска да вземем хрантутници, мързеливци и престъпници-***, които нямат нищо общо с нашите работливи и дружелюби мюсулмани.
86
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ТОВА СА ПОТОМЦИТЕ НА ИСЛЯМСКИТЕ ГЛАВОРЕЗИ,

КОИТО ИЗКЛАХА ЗВЕРСКИ ВСИЧКИТЕ ХРИСТИЯНИ В ИРАК,

И КОЛКОТО МОЖАХА В СИРИЯ

КРАЧЕТАТА ИМ ДА НЕ СТЪПВАТ ТУК !
85
1
 
16
 
! Отговори
Ей, помийо преди 1 седмица
До Анонимен
Вземи си ги у вас, като са ти толкова мили! Или иди при тях да им прислужваш!
84
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
И вие какво предлагате - да ги отглеждаме тук ли? По - добре да им помагат там, защото всяко преселение води до катаклизми. Но никой не иска да си дава зор, а предпочита да иде наготово. То и нашите не са по-разрични в това отношение. Огромната част се местят за парите, а не че не понасяли властта или нещо си друго. Освен това е видно, че по-добре икономически чак толкова не се развъждат, то една жена, ако работи, ще гледа две , едва ли повече.
83
1
 
18
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 1 седмица
Известен ли ви е прираста на населението на Африка!? 60 милиона на година!!! Е правете си вие сметките по нататък.
82
2
 
13
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 1 седмица
Римското право за купените васали и предатели: Конфискация и главата на дръвника. Но хайде да не прекаляваме. Конфискация и 30 год.трудов лагер ще стигнат. То бива,бива навеждания,ама тия отдавна вече прекалиха във всичко...
81
2
 
24
 
! Отговори
казаХ преди 1 седмица
България нищо не е предлагала.Предлагат продажни политикани българомразци да отглеждат децата на ислямските нашественици на гърба на бедния български народ.
80
2
 
22
 
! Отговори
Приемаме 20 деца преди 1 седмица
После идват техните 20 семейства, всяко от които сигурно наистина се състои от над 100 члена, половината от които ще са деца. И така, след като дойдат и семействата им, изведнъж ще се образуват две големи села с по 1000 човека население.
След 10-15 г. всяко едно от децата в тези семейства вече ще е започнало да създава потомство, а те не правят по-малко от 10-12-15 деца.
Значи, след около 20-25 г. вече ще имаме градче с над 15 000 човека население.
И в основата на всичко това ще са тези 20 деца.
79
2
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
До анонимен/81

Не са никакви практики, а това е същността на ес.
Затова и Орбан не рита срещу практиките, а срещу лидерите в брюксел.
78
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Нещо наистина трябва да се направи, защото не може да се продължава с такава порочна практика, описана в последния коментар - защото хората почват да мразят ЕС - защо им трябваме - да ядем скъпите им бок.луци и да им отглеждаме деца, да търпим всякакви от не знам какви си етноси, защото ама имали такива и такива традиции, но само и само да не работят, и тъй до безкрайност? Човешкият живот е кратък, не е стотици години, та да чакаме да се оправят сами нещата......
77
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Не трябва да ги приемаме не само защото сме бедни, а и защото като ги отгледаме, повечето задължително ще духнат към богатите страни. Нима не наблюдаваме тук това с нашите? Всеки знае колко труд и нерви трябват, за да се отгледа едно дете, дори и да не е лекар напр., но готов отгледан човек и после - давай на уреденото място! За нас нерви и пари, нещо като златната концесия - за нас отровите, за другите печалбите!Тази практика или да се прекратява, или европейските депутати да искат компенсации!
76
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И от децата ли взехте да се плашите бе? Искате да се отнасят с вас като със хора а самите вие се държите с другите като с животни.
75
10
 
8
 
! Отговори
Mona преди 1 седмица
Горките деца. Дано нямат този късмет да дойдат в Мутроландия....
74
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А кой ви е упълномощил да приемате нашественици за издръжка на наш гръб?
73
4
 
20
 
! Отговори
Добре де преди 1 седмица
Детските надбавки от 20години не са пипани около 40лв .
И то не ги взимат всички (разбирай бели) защото ужким държавата няма пари ! А сега отведнаж ще издържаме хиляди чужди деца ?!
72
6
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
До 68

Ама искаш ес и нато, а?!
Какво ривеш тогаз?
71
3
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
До 71

Точно така.... и който праща наемни у6ийци.да окупират Афганистан също да си плаща, нали?!
70
5
 
29
 
! Отговори
:( преди 1 седмица
Да ги приемем с условие - ще осигурим издръжката им, докато бъдат върнати на своите родители.
Хич да не ни пробутват "деца", които са скрили истинската си възраст и са всъщност пълнолетни пратеници на ИДИЛ.
Или другият нежелан вариант - идват тук 20 сами деца, а после въз основа на споразуменията за събиране на разделени семейства, тук да дойдат и семействата им, всяко едно от които наброява над 100 човека.