Пюре и половин пържола - обяд в училищен стол за 4,50 лв.

Това е ГОЛЯМАТА порция за обяд, която дават на децата, написа родител във Facebook
Обновена: 24 сеп 2020 07:03 | 24 сеп 2020 07:00, Анисия Иванова
120
Пюре и половин пържола - обяд в училищен стол за 4,50 лв.
Снимка: Facebook

Разгневена майка се оплака в профила си в социалната мрежа от храната, дадена за обяд в училищния стол на детето й. Тя е качила и снимка - картофено пюре и половин пържола на дъното на голяма кутия.

"Това е ГОЛЯМАТА порция за обяд, която дават на децата в училище. Това нещо струва 4.5 лв-като 1 лв струва кутията!!! Това е подигравка с децата и с родителите! Докога?!?!", написа под снимката Милена Манолова, а постът си е адресирала и до Министерството на образованието.

Постът бе залят от коментари във Facebook.

"На всичко отгоре изглежда доста гадно, освен че е малко“, коментира потребител. Друг допълва, че не би дал храната и на кучето си. Родител добавя, че "ще си караме с домашна храна. Добре че видях поста ви."

Оказва се, че храната е дадена на деца в 126 Основно училище "Петко Юрданов Тодоров".

От публикация в официалната страница на училището в мрежата става ясно, че ръководството не е избирало фирмата за кетъринг.

"Бих искал да да уведомя всички родители, че не сме избирали фирмата за стола на училището! От два дена водим война с тях, относно "храната", която дават на децата! За мен, като директор и родител, е пълна подигравка с всички нас - деца, родители и учители! Уведомил съм заместник-кмета на район Триадица за положението!
Утре ще дойде на място в училище! Моето мнение е, че въпросната фирма няма място в нашето училище! Извинявам се на всички за причиненото неудобство! Винаги сме поставяли децата на първо място!", пише директорът Росен Димитров.

В коментарите под поста се включи и зам.-столичният кмет Тодор Чобанов. Той увери, че случаят ще бъде проверен, но посъветва сигнали да се подават официално, а не през социалните мрежи.

"Скъпи родители, подаването на сигнали във Фейсбук има само информационен характер и не може винаги пряко да предизвика административно действие. В случая, за да се извърши проверка, ще разпоредя веднага колегите да се самосезират. Когато обаче опре до санкции или прекратяване на договора на някой доставчик, много по-добре е да се пусне официален сигнал, дори да е през call.Sofia.bg , защото стигне ли се до съдебни спорове, отсъствието на официални сигнали често влияе при вземането на решения. Иначе храненето се организира от районните администрации, а това, което виждаме на снимката, не изглежда нормално и ще се ангажираме със случая и вразумяването на участниците в сюжета“, обещава Чобанов.
 


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
15
 
! Отговори
Много ясно преди 2 месеца
До Анонимен 44
Подобно количество струва 2.50 някъде в обедното меню на квартална закусвалня, което значи, че в стола трябва да е по-малко. А един лев за еднократна кутия е просто скандално.
44
4
 
13
 
! Отговори
Велес преди 2 месеца
И ще се опитват да ме манипулират, че протестите не били регламентирани! Та те са и за такива случаи, и за почти всичко в резултат на сегашното управление! А Вие господа кметове, зам. кметове, районни администрации, дето получавате заплати за да контролирате всички процеси, свързани с управление и контрол, кому държахте досега оная работа? Дисциплинарни уволнения за Вас, барабар с Вожда Ви!
43
1
 
18
 
! Отговори
До 21 преди 2 месеца
Пюрето според мен е престояло и затова са му сипали малко вода отгоре,за да се отмие миризмата му. За пържолата виж отрязана като парче пица,ако можеше направо да е с размера на стотинка. Това все пак е храна предвидена за деца,носи се в стол в големи количества За 4.50 би трябвало порцията да е нормална. Не защитавай тия дето са намазали от тая далавера с училищната храна. Като дете ядях кифла,поничка или милинка. Ако закуската е топла,прясна и не мазна с какво е вредна?
42
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кво иска тая, тва да не и е порция в депутатското барче.
41
1
 
14
 
! Отговори
... преди 2 месеца
абе изр У ди поне с децата не се гаврете бе... ега ти обществото за 5 лева и децата да изтрови и да изкара за нови джанти на 20 годишния ку рник.. имаите малко поне достойнство.. ако го нямате вкъщи поне от някой филм вижте как е
40
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За 4.50 филе миньон с гъби ли беше очакването на възмутената родителка?
39
18
 
4
 
! Отговори
ХХЛ преди 2 месеца
После реват децата им като станат по 100 кила. Ми то е дете, колко да изяде, цяла пържола ли? Лекарите без това дават от 80 до 120 гр прием на месо, до 3 пъти седмично.
38
5
 
7
 
! Отговори
1212 преди 2 месеца
"Що училищата не си гледат телята, шилета,кокошки ? Спокойно от всеки клас може да си има по един овчар. Даже сливи може да събират лятната ваканция и ракия да си правят против вируса.През комунизма как са събирали Шипка и иглика"
Г-н Узунов, щото в училище се учи а не се гледат "телята, шилета, кокошки". Честно да Ви кажа малко хора от училищата могат да се справят с овчиците. Щото ти може да си мислиш, че е лесно ама и това си иска знания. Ти не си събирал иглика но това възпитава трудолюбие.
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Предполагам малката порция е без пюре и без пържола? Получаваш само кутията в която са били?
36
4
 
37
 
! Отговори
Хемус преди 2 месеца
Едно време какви шницели имаше в училишните столове!Носталгично ми стана,ама май готвеха по държавен стандарт!Сега програма топло 'сухо' мляко,дето крава не е виждало
35
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не е до яденето - до принципа , ако ще правиш нещо ,направи го както трябва , защото после тук се ползва по стар ко..му..ни..с...ти..че..ски обичай за пропаганда -"Ний храним децата" абе вие не им давате нужното образование до яденето опряхме ..всички разбираме ,че това са Европейски проекти , побългарени т.е изопачени .в тази система лъжите ще продължат още дълго време ,защото ако се разровят нещата и се извади истината ще стане страшно
34
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Така е - 50 ст. на ден беше яденето в училищата навремето- първо, второ и трето. И то в количества, които трудно се изяждаха. Сега такива цени и отбрани мръвки са само за депутатите, те си ползват още екстрите от соца.
33
4
 
33
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 месеца
Баба и едно време все пържола яла в училище
--------

Доколкото помня, едно време за 50 стотинки се ядеше първо, второ и трето.

В порцеланови чинии, като човеци, а не като клошари.
32
9
 
4
 
! Отговори
В. Узунов преди 2 месеца
Що училищата не си гледат телята, шилета,кокошки ? Свине религията не позволява. Хем Тея де не им се учи по цял ден ще пасат хайваните. Спокойно от всеки клас може да си има по един овчар. Даже сливи може да събират лятната ваканция и ракия да си правят против вируса.През комунизма как са събирали Шипка и иглика.
31
26
 
8
 
! Отговори
Лошо преди 2 месеца
Не е всяка година едно и също. Всяка година едно и също бръщолевят едни и същи хора. Но заради майките от палатките, прекрасното иначе название "майка" достигна невиждани дълбини. Призовавам безскрупулните жени от системата на палатките да спрат да се самоопределят като майки, а като организирана престъпна група с цел метеж, каквато са всъщност!
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това му се вика гурме, а иначе който пак не е разбрал - взели сме най-лошото от Европа и щатите, там който е беден е на държавно училище и държавна болница, който е с претенции да си плати за частно такова.
29
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Важното е Балкански-турски поток да върви и руските господари да хвалят Боко.
28
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ТОВА НЕ Е ПОЛОВИН ПЪРЖОЛА Е ЕДНА ТРЕТА.
27
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И то в порцеланови чинии и с истински прибори, а не в пластмасови кутии като клошари.
26
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това е по програмата "Корупция в училище" на Бинго Поток.