100 дни протести: Справи ли се добре полицията?

Недопустимо е служители на реда да са замеряни с яйца, заяви полк. Красимир Занев
16 окт 2020 21:46, Красимир Ангелов
33

Вече 100 дни продължават протестите в София с искане за оставка на правителството и главния прокурор. Без съмнение полицаите в столицата, отговарящи всяка вечер за реда, са едни от най-натоварените в последните повече от 3 месеца. Справиха ли се със задачите си те?

Още по темата
"Протестите са елемент от демокрацията и протестиращите имат право да изразят какво мислят, но полицията трябва да не допуска дрогирани лица, пияни, провокатори", каза за "Денят ON AIR" криминалният психолог полк. Красимир Занев.

"В началото имаше някои, но не съществени грешки. Направиха се след това КПП-тата", каза още той. По думите му по повод на твърденията, че е имало полицейско насилие, предстоят проверки.

"Когато има провокация, има различни методи, които полицаите имат право да приложат. Лицата, неспазващи полицейските разпореждания, може да бъдат отведени в съответните РПУ-та", допълни полк. Занев пред Bulgaria ON AIR.

Според него е недопустимо служители на реда да бъдат замеряни с яйца, домати и павета, при положение, че те изкарват дълги часове дежурства на открито - на сняг, на дъжд, всякакви условия.

"Полицаите са много добре подготвени. Призовавам ръководството на МВР да помисли за служителите на първа линия", каза още криминалният психолог.

"С основание синдикатите на МВР поставят някои въпроси. Поне досега, до стотния ден, бяха много търпеливи. Виждам как действат в други държави полицаите - Франция, САЩ. Бяха нападани, провокирани да посегнат на протестиращите, въпреки че бяха замеряни с унизителни предмети. Не са секретни заплатите, но могат да получават и по-добри възнаграждения", посочи събеседникът в студиото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
334 преди 3 години
Прав си, не с яйца, а с павета!
25
0
 
3
 
! Отговори
Ами така е.... преди 3 години
КОМУНИСТА РАЗБИРА САМО ОТ ДЪРВО.....АКО НЕ ГО ТУПАШ РЕДОВНО, ТЕ МИСЛИ ЗА СЛАБ И ПО-*** ОТ НЕГО.... ХАХАХААА...ТУПАНЕТО ПО ***, ОПРЕСНЯВА КРЪВТА В МОЗЪКА НА КОМУНИСТА!!! ...
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
6Анонименпреди 10 часа 2 9ЗАЩО БЪЛГАРИТЕ ДА ХРАНЯТ ПОЛИЦИЯТА КОЯТО ГИ БИЕ? ВМЕСТО ДА ВИКНАТ ПОЛИЦИЯ ОТ ЕВРОПА КОЯТО ДА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА.##############Кой храните вие бе.100,200 безработни ,които нямате и ден трудов стаж.
23
1
 
1
 
! Отговори
????? преди 3 години
БОЙ ПО КАНЧЕТО И Е ,,,,,,,,,,,
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съгласна съм, че е недопустимо служители на реда да ги замерят с яйца. Редно е да ги замерят с фекалии. На който му е рядко, може да си набере мат'риал от софийските тротоари. Собствениците на кучета рядко ги събират.
21
5
 
4
 
! Отговори
Родната полиция преди 3 години
Полюцията се справя чудесно, всички разследвания за превишаване на права и нанасяне на телесни повреди се замазаха и покриха, а гдБОБ се справиха още по-добре, като объркаха блока.
20
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Недопустимо е да има КПП-та при такива протести, но явно там, където управляват мутрите, всичко е допустимо.
19
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка бе!!!
18
3
 
7
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
Онова момче което го ритаха в главата и го подуха от бой какво стана с павета ли ги е атакувал?#####$$$########Какъв го дири там "онова " момче!?
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
poneje bolshinstvoto bg grajdani zakonni izbirateli ne sa na tesi kuku protesti :-)))...predstaviate li kogato tezi kreslivi kuku hvarliachi na iaca vzemat vlastta utre ili drugi den :-)))) i srestu tiah izleznat posle vsichki onezi bg grajdani zakonni izbirateli, deto sega ne sa kaldirim kokoni s bulgar bayraci po sofiiskite sokaci?! :-))) apropo korumpiranata spyonka elena ioncheva kriaka li i tia v sofia ili si lae ot bruxell?:-)))
16
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Справи се! Тя изпращаше провокатори, за да дискредитират протеста. Беше винаги вярна на мафията!
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трио-то е по-скоро вонящоТо е от наследници на БКП-феодалите. И тримата г-л-у-п-а-ц-и.
14
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Влади Горанов жив ли е здрав ли е? Не се обажда напоследък.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е да си ходят престъпниците от "БКП и клонинги? " ООД Нали помните как БКП чрез ДС си произведе "опозиция" от бивши партийни "активисти" и задължени им криминални типове, които сега не могат да си поделят баницата? Не помните? Жалко... Щеше да ви е от полза.Вместо някакви селфаджии да се мотаят по жълтите павета е добре хората да се сетят, че не е разумно и добре за тях да се мълчи и да чакат някой "да ги оправи", а да зарият прокапалата администрация със заявления за корупцията...
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ВИКНАТ ПОЛИЦИЯ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТРАНИ ДА ГИ ЗАЩИТИ ОТ МУТРИТЕ НА БКП. И АРМИЯ ОТ НАТО ЩЕ ВИКНАТ.
11
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименБожков може да осъди Борисов обаче
10
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Божков не може да плаща вечно."Стига с тия свободни съчинения, целящи да омаловажат протеста. Опорките на властта за плащанията на Божков отдавна не издържат, независимо колко ги повтарят герберските ***.
9
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора... Божков не може да плаща вечно. Сега 5-то естрадно въстание, ама нема никой, а по студовете за 50 лева... ще ходите при дъртите си комшийки...
8
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6Защото българите нямат избор. Решават не българите, а тия които са на власт. А на власт са мутрите. Българинът единствено е принуждаван да си плаща данъците, а мафията насочва събраните пари както тя си пожелае.
7
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изразът "справям се" има отношение към постигането или непостигането на някакви цели. Ако целта на полицията е била да сътрудничи на мутрите и мафията и да пази корумпираните негодници с власт, тя засега се справя.